Πριν αρκετά χρόνια μια φίρμα από την Ελβετία είχε παρουσιάσει τον απόγονο του Isetta, το οποίο ονόμαστε Microlino. Μάλιστα, είχε αναφέρει, ότι θα το έβγαζε στην αγορά άμεσα – τότε το οριοθετούσε στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας, – όμως, αυτό τελικά έμεινε στα χαρτιά.

Σήμερα, το Microlino επανέρχεται στο προσκήνιο με την ελβετική Micro Mobility Systems AG να υπόσχεται ότι είναι έτοιμη να το κατασκευάσει μέσα στο 2021.

Μάλιστα ,σε σχέση με το πρώτο μοντέλο, η ανανεωμένη εκδοχή προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια, είναι πιο σταθερό στο δρόμο κ.α.

Το μήκος του αγγίζει τα 2,4 μέτρα.  Το Microlino 2.0 μπορεί να μεταφέρει έως 2 επιβάτες ενώ, στα ατού του σημειώστε και τον μεγάλο χώρο φόρτωσης των 300 λίτρων .

Κινείται από ηλεκτροκινητήρα 20 ίππων με την ροπή να είναι στα 110 Nm Έχει τελική ταχύτητα 90 χλμ/ώρα, ενώ μπορεί να κάνει τα 0-50 χλμ/ώρα σε 5 δευτερόλεπτα.

Οι μελλοντικοί αγοραστές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο μπαταρίες 8 ή 14,4 kWh που του χαρίζουν αυτονομία 125 ή 200 χιλιομέτρων αντίστοιχα. Η φόρτιση των μπαταριών γίνεται είτε μέσα σε 1 ώρα με χρήση ταχυφορτιστή, είτε μέσα σε 4 ώρες με απλό φορτιστή.

Θα κοστίζει περίπου 12.000 ευρώ.