Την αρωγή της Εκκλησίας στην ενημέρωση αναφορικά με τον εμβολιασμό ζήτησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο υπουργός ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την συνάντηση και του ευχήθηκε υγεία, ενώ τόνισε πως βρισκόμαστε στην καρδιά της μάχης. Ζήτησε, επίσης, «αυτές τις άγιες ημέρες η Εκκλησία να συμπαρασταθεί στην οργανωμένη Πολιτεία, σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται, ώστε να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε τους συμπολίτες μας, να τους φροντίσουμε».

Επεσήμανε, ακόμη, ότι «αυτές τις ημέρες είναι σημαντικό να τονίζουμε το αγαθό της δημόσιας υγείας, την αξία της ανθρώπινης ζωής» και ευχήθηκε «να δείξουμε όλοι με θέρμη την αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας και να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλο από τον επικίνδυνο ιό. Η επιχείρηση «Ελευθερία» αποσκοπεί να ξαναπάρουμε σιγά-σιγά τις ζωές μας πίσω».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση με τον υπουργό και θέλησε, με αφορμή την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του, να συνεχάρη και να ευχαριστήσει το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων που αγωνίζονται καθημερινά, ενώ έκανε λόγο για την αυτοθυσία των ανθρώπων αυτών χαρακτηρίζοντάς τους λειτουργούς της αγαθοεργίας. Αναφέρθηκε, εξάλλου, στην ανάγκη συνεργασίας με την Πολιτεία για τον εμβολιασμό και υπογράμμισε ότι ενώ θα ήθελε να είναι ο πρώτος που θα εμβολιαστεί οι θεράποντες ιατροί του δεν του το επιτρέπουν ακόμη λόγω της περιπέτειας με την υγεία του.

Επεσήμανε, όμως, ότι συμβολικά κάποιος από τους Αρχιερείς θα είναι εκεί από την πρώτη μέρα για να εμβολιαστεί. «Αυτή η κίνηση εκδηλώνει την συμπαράσταση σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο» είπε ο Αρχιεπίσκοπος και ευχήθηκε να έχουμε καλά αποτελέσματα, ώστε του χρόνου να γιορτάσουμε διαφορετικά τις μεγάλες αυτές ημέρες.