Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της Folli Follie, μετά τα σημαντικά ευρήματα του διαχειριστικού ελέγχου με αναφορές σε πολιτικά ονόματα τα οποία παραπέμπουν σε δύο πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ και δύο πρώην βουλευτές του ίδιου κόμματος, οι οποίοι φέρονται να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να επιτευχθεί είτε πάγωμα της υπόθεση της Folli Follie, είτε να φρενάρουν συγκεκριμένες διαδικασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Για το θέμα αυτό μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, Μάκης Βορίδης και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, ένα τέτοιο θέμα αποτελεί ζήτημα χειρισμού της Δικαιοσύνης και η ανακρίτρια πρέπει να κρίνει αν θα διαβιβαστεί στη Βουλή ή όχι. Αν ό,τι καταγγέλλεται είναι ακριβές και έχει κάποια βάση, τότε «χρίζει διερευνήσεως», τόνισε ο υπουργός.

Το γεγονός ότι ένα τέτοιο θέμα αναδείχθηκε τώρα, δεν έχει καμία σημασία και καμία σχέση με την κυβέρνηση, σημείωσε.

Αναφέρθηκε και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως προσπαθεί να οικοδομήσει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα θυμίζοντας συμπεριφορές Πάνου Καμμένου.

Από την πλευρά του ο κ. Φίλης, υποστήριξε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία για το αν τα τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάποια ανάμειξη στην υπόθεση χαρακτηρίζοντάς τους ακέραιους και έντιμους πολίτες.

«Δε μιλώ για σκευωρία, η Δικαιοσύνη θα το διερευνήσει», δήλωσε ο βουλευτής και πρόσθεσε πως τέτοιοι ισχυρισμοί αξιοποιούνται πολιτικά.

Τέλος, κατηγόρησε τα Μέσα ότι μεταδίδουν ως δεδομένη μια τέτοια είδηση, όταν πρόκειται  απλώς για καταγγελίες.

Ερωτηθείς για το ζήτημα των αποζημιώσεων σε εκείνους που υπέστησαν ζημιές από την κακοκαιρία «Ιανός», ο κ. Βορίδης υποστήριξε πως σε όλα όσα είχαν δεσμευτεί, έχουν τηρηθεί επακριβώς. Συγκεκριμένα, έχει καταβληθεί το σύνολο των αποζημιώσεων σε αυτούς που υπέστησαν ζημιά 100% και υπάρχει και η δεύτερη φάση της τελικής εκκαθαρίσεως των αποζημιώσεων, η οποία θα γίνει μέχρι τέλη Ιανουαρίου αρχές Φεβρουαρίου.