Στις 10 ημέρες θα ανέρχεται τελικά η υποχρεωτική καραντίνα για τους επισκέπτες που θα φτάνουν στην Ελλάδα αεροπορικώς από την Αγγλία. Στο τέλος της καραντίνας οι επισκέπτες θα υποβάλλονται εκ νέου σε μοριακό τεστ.

Η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που δεν διακόπτουν τις πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο.  Έπειτα από τη νέα εκτίμηση της κατάστασης από τους λοιμωξιολόγους,  η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) εξέδωσε το βράδυ καινούργια ΝΟΤΑΜ, σύμφωνα με την οποία, από αύριο Τρίτη το πρωί και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, όλοι οι προερχόμενοι από τη Μεγάλη Βρετανία  επιβάτες, θα μπαίνουν υποχρεωτικά σε 10ήμερη καραντίνα, αντί των 7 ημερών που είχε ανακοινωθεί χτες.

Επίσης, οι προερχόμενοι από την Αγγλία επιβάτες θα πρέπει να διαθέτουν αρνητικό μοριακό τεστ, το οποίο θα έχει διενεργηθεί έως 72 ώρες πριν το ταξίδι, ενώ φτάνοντας στην Ελλάδα θα υποβάλλονται και σε rapid test. Στο τέλος της 10ήμερης καραντίνας, οι επισκέπτες από την Αγγλία θα υποβάλλονται και σε νέο μοριακό τεστ.

Για τις αφίξεις από όλες τις υπόλοιπες χώρες, ο χρόνος της καραντίνας παραμένει στις 3 ημέρες.

Σημειώνεται, ότι αρκετές ευρωπαϊκές χώρες ανακοίνωσαν χτες την πλήρη διακοπή των αεροπορικών και των σιδηροδρομικών συνδέσεων με τη Μεγάλη Βρετανία.