Η 13η αγωνιστική της Superleague ανοίγει με το δύσκολο τεστ του Άρη κόντρα στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, ενώ Παναιτωλικός και Απόλλωνας Σμύρνης αγωνίζονται στο Αγρίνιο με φόντο την παραμονή στην κατηγορία.

Στο πρώτο χρονικά ματς της ημέρας (17:15), ο Παναιτωλικός (8 β.) υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης (9 β.) στο Αγρίνιο και αναζητά την δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη του.

Μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, οι Αγρινιώτες σημείωσαν την πρώτη τους νίκη επί της ΑΕΛ και στη συνέχεια ήρθαν ισόπαλοι με τον Βόλο εκτός έδρας, ξεφεύγοντας έτσι από τις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Ο Τραϊανός Δέλλας δεν θα έχει στη διάθεσή του πέντε παίκτες, μεταξύ των οποίων είναι οι Τζανακάκης (τιμωρημένος) και Ντάλσιο (τραυματίας).

Από την πλευρά του ο Απόλλωνας Σμύρνης προέρχονται από την εντός έδρας ήταν απέναντι στην ΑΕΚ και στοχεύουν στη νίκη για να αυξήσουν τη διαφορά από τις ομάδες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις. Ο Γιώργος Παράσχος συμπεριέλαβε κανονικά στην αποστολή τους Μπεντινέλι και Φατιόν, αφού εξέτισαν την ποινή τους.

Στο άλλο ματς της ημέρας (19:30), ο Άρης (26 β.) φιλοξενείται στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ (15 β.) . Οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να δώσουν συνέχεια στη μεγάλη νίκη της περασμένης εβδομάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ και να παραμείνουν σε τροχιά διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Ο Άκης Μάντζιος θα έχει στη διάθεσή του τον Ρόουζ, αλλά όχι τον Κάτσε, ο οποίος έμεινε εκτός λόγω θλάσης.

Από την άλλη, οι Κρητικοί προέρχονται από την εκτός έδρας νίκη κόντρα στη Λάρισα και θέλουν τη νίκη που θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά στην πεντάδα. Ο Γιώργος Σίμος είδε τον Τσιλιανίδη να επιστρέφει μετά από μεγάλη περίοδο στην αποστολή, ενώ οι Γιαννούλης και Ουές έμειναν εκτός.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:

Παναιτωλικός – Απόλλων Σμύρνης 17:15

ΟΦΗ – Άρης 19:30