Ο Άρης συνέχισε την εντυπωσιακή του πορεία τη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν καταλαβαίνει τίποτα και πέρασε σαν άνεμος με 3-0 από την Κρήτη, κερδίζοντας εύκολα τον ΟΦΗ και επέστρεψε στη κορυφή της βαθμολογίας, όπου συγκατοικεί με τον Ολυμπιακό.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπερτόλιο που πέτυχε δυο γκολ (το τρίτο ο Ματίγια με πέναλτι) και εξαιρετικούς τους Σίλβα, Ματίγια και Σάσα, ο Άρης πέτυχε την πέμπτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, διατηρώντας, μάλιστα για ακόμα ένα παιχνίδι την εστία του ανέπαφη. Οι παίκτες του ΟΦΗ προσπάθησαν, δεν κατάφεραν, όμως να ανταπεξέλθουν απέναντι σε έναν σαφώς πιο ποιοτικό αντίπαλο. Οι γηπεδούχοι είχαν να αντιμετωπίσουν και σημαντικά προβλήματα απουσιών στη σημερινή αναμέτρηση.

Η μάχη των πάγκων

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και τον Μπουσέ τερματοφύλακα. Ο Έλληνας τεχνικός κράτησε στον πάγκο τον Ματέο Γκαρσία και ξεκίνησε στην ενδεκάδα τον Σίλβα. Ακόμα, επέλεξε το δίδυμο των Ρόουζ και Δεληζήση στο κέντρο της άμυνας. Εκπλήξεις επεφύλαξε σε οτι αφορά τις επιλογές του ο τεχνικός του ΟΦΗ, Γιώργος Σίμος. Ο προπονητής των γηπεδούχων παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3, αφήνοντας στον πάγκο τον Σελίμοβιτς και επιλέγοντας τους Διαμαντή και Βαφέα στο κέντρο της άμυνας. Ακόμα, έκπληξη αποτέλεσε και η παρουσία του νεαρού Μπακογιάννη στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Κυριάρχησε ο Άρης

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και κατάφερε να αιφνιδιάσει από το πρώτο λεπτό τον ΟΦΗ, πιέζοντας ψηλά και κλέβοντας την μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν δύο φορές στα πρώτα 60 δευτερόλεπτα με τον Σίλβα, να μην μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Άρης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα και στο 9ο λεπτό έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ ,όταν μετά από καταπληκτική ενέργεια και γύρισμα του Σίλβα από δεξιά, ο Μάνος δεν κατάφερε για εκατοστά να προλάβει τη μπάλα με προβολή και να τη στείλει στα δίχτυα.

Ισορρόπησε ο ΟΦΗ

Στο 13′ ήταν η πρώτη φορά ο ο ΟΦΗ προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Μπουσέ, όμως ο Γάλλος τερματοφύλακας μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα μετά από γύρισμα του Νέιρα. Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και ο Αργεντινός με τη δεύτερη τελική του προσπάθεια αστόχησε και πάλι από πλεονεκτική θέση.

Άνοιξε το σκορ ο Μπερτόλιο

Στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης ο Άρης κατάφερε να ανοίξει το σκορ μετά από μια εξαιρετική πάσα του Γκάμα στον Μάνο, ο οποίος σούταρε μέσα από την μεγάλη περιοχή , ο Σωτηρίου απέκρουσε την μπάλα και ο Μπερτόλιο την έσπρωξε στα δίχτυα.

Διπλασιάσε τα τέρματα του ο Άρης

Ο Άρης ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός και κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στο 42ο λεπτό, μετά από κόρνερ του Ματίγια από αριστερά, ο Μπεναλουάν πήρε τη κεφαλιά και πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας του Σωτηρίου, ο Μπερτόλιο ήταν αυτός που την έστειλε τελικά στα δίχτυα, διπλασιάζοντας τα γκολ για τον Άρη αλλά και για τα προσωπικά του.

Έκλεισαν τις «τρύπες» Σάσα και Ματίγια

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές το δεύτερο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα λεπτά και να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Μπουσέ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο Άρης ήταν εξαιρετικά οργανωμένος μεσοαμυντικά και έκλεινε όλα τα κενά προς τη μεγάλη περιοχή του, με τους Σάσα και Ματίγια να κάνουν εξαιρετική δουλειά. Στο 57ο λεπτο ο Σίμος θέλησε να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του και πέρασε στο παιχνίδι τον Γρίβα στη θέση του Στάικου.

Τεράστια ευκαιρία του Σαρδινέρο

Ο ΟΦΗ στο 66ο λεπτό δημιούργησε αλλά και έχασε την καλύτερη του ευκαιρία στον αγώνα. Ο Σαρδινέρο πλάσαρε από το ύψος της μικρής περιοχής , όμως έστειλε τη μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπουσέ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Άκης Μάντζιος έκανε τριπλή αλλαγή , θέλοντας να φρεσκαρει την μεσαία γραμμή της ομάδας του. Οι Μανσίνι, Γκαρσία και Τζέγκο πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο στη θέση των Μανσίνι, Μπερτόλιο και Γκάμα, αντίστοιχα.

«Καθάρισε» το παιχνίδι με πέναλτι ο Ματίγια

Οι παίκτες του ΟΦΗ οσο περνούσαν τα λεπτά έβγαιναν όλο και πιο μαζικά στην επίθεση, ψάχνοντας το γκολ που θα τους έβαζε στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα όμως να αφήνουν κενά στην άμυνα τους. Σε μια αντεπίθεση του ο Άρης κερδίσε πέναλτι στο 76’ σε ανατροπή του Μάνου από τον Βαφέα μέσα στη μεγάλη περιοχή, μετά από κάθετη πάσα του Μανσίνι. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Ματίγια, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι.

ΟΦΗ (Γ. Σίμος): Σωτηρίου, Βούρος, Λυμπεράκης (78΄ Κοροβέσης), Διαμαντής, Βαφέας, Στάϊκος (57΄ Γρίβας), Μεγιάδο (86′ Γκαργκαλατζίδης), Νέιρα, Στάρτζεον, Μπαλογιάννης (78′ Γιάννου), Σαρδινέρο (86′ Σουρνάκης)

Άρης (Α. Μάντζιος): Mπουσέ, Σάκιτς, Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Ρόουζ, Σάσα (90+1′ Μπακούτσης), Ματίγια, Γκάμα (70΄ Τζέγκο), Σίλβα (70΄ Γκαρσία), Μπερτόλιο (70΄ Μανσίνι), Μάνος (79΄ Λόπεθ)