Φρένο στην πανδημία του κοροναϊού στην Κοζάνη επιθυμεί να βάλει η κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «βρισκόμαστε σήμερα εδώ γιατί ανησυχούμε πάρα πολύ. Γιατί το φαινόμενο αποκτά ενδημικά χαρακτηριστικά. Η πόλη και η περιοχή βασανίζεται πάρα πολλούς μήνες απ’ τον κοροναϊό. Ο κοροναϊός επιμένει και είμαστε εδώ γιατί είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε φρένο στην πανδημία και να ανοίξουμε σταδιακά την κοινωνία, την αγορά, την οικονομία και να επαναφέρουμε την κανονικότητα στη ζωή μας.

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι τα μεγέθη δεν είναι καλά, για αυτό η προσπάθειά μας, από εδώ και πέρα θα είναι η αυστηρή την τήρηση των μέτρων. «Έχουμε σχέδιο, το οποίο θα εφαρμόσουμε. Θέλω να δηλώσω ότι είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε όλα εκείνα τα μέτρα, να λάβουμε όλες εκείνες τις αποφάσεις προκειμένου να ανακοπεί ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας στην περιοχή», είπε χαρακτηριστικά.

«Σε λίγες εβδομάδες θα αρχίσει η αποκλιμάκωση όλης αυτής της έντασης που ζούμε τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Έρχεται το εμβόλιο και σε δύο μήνες περίπου, πιστεύω ότι θα αρχίσει σταδιακά να αποκλιμακώνεται η πανδημία και θα αρχίσει σταδιακά η κανονική μας ζωή.

Υπομονή λοιπόν, κουράγιο. Θα εφαρμόσουμε το σχέδιό μας πλήρως, για να ανακόψουμε την πορεία του κοροναϊού».

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, δύο Αντιπεριφερειάρχες, οι Δήμαρχοι των περιοχών του Νομού, ο Προϊστάμενος του ΕΟΔΥ, οι διοικητές των δύο Νοσοκομείων, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και άλλοι φορείς.