Στο νέο ιστορικό υψηλό των 23.000 δολαρίων έφτασε το πρωί της Πέμπτης η ισοτιμία του Bitcoin, το οποίο αναδεικνύεται φέτος σε ελκυστική επένδυση για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις.

Παρά τα σκαμπανεβάσματα, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα έχει ενισχυθεί κατά 170% από τις αρχές του έτους, επισημαίνει το Reuters.

Η άνοδος τροφοδοτήθηκε εν μέρει από ανακοινώσεις σύμφωνα με τις οποίες το Bitcoin θα αναγνωριστεί ως τρόπος πληρωμής από τα Starbucks και τη Microsoft.

Ένας άλλος λόγος που το Bitcoin αναδεικνύεται ως καλή επένδυση είναι η ανησυχία για αύξηση του πληθωρισμού, καθώς κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες προσπαθούν να τονώσουν την οικονομία με πακέτα στήριξης εκατοντάδων δισ. δολαρίων.

Το Bitcoin θεωρείται ανθεκτικό στις πληθωριστικές πιέσεις επειδή η προσφορά περιορίζεται από το σύστημα στις 21 εκατομμύρια μονάδες, εκτιμούν αναλυτές σύμφωνα με το Reuters.

Όπως η πορεία του ψηφιακού νομίσματος δεν είναι σταθερά ανοδική. Τον Νοέμβριο η ισοτιμία διαμορφώθηκε στα 19.000 δολάρια πριν υποχωρήσει με κατακόρυφη βουτιά κάτω από τις 17.000.