Σημαντικά ύψη βροχής έχει προκαλέσει το νέο βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο βρίσκεται στα δυτικά της Ελλάδας. Ενδεικτικά, από τα μεσάνυχτα έως τις 9 σήμερα το πρωί, ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr στον Έμπωνα Ρόδου κατέγραψε 77 χιλιοστά βροχής, στις Σπέτσες 71, στις Κροκεές Λακωνίας 56 και στο Κρανίδι 48 χιλιοστά.

Σήμερα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην Κεντρική Μακεδονία, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, ενώ στα νησιωτικά τμήματα υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων.

Τα φαινόμενα όμως γρήγορα στα δυτικά -και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας- θα εξασθενήσουν. Τις βραδινές ώρες της Παρασκευής θα περιοριστούν στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Παράλληλα, οι ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι που θα πνέουν έως νωρίς το μεσημέρι σήμερα σταδιακά θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες δεν θα ξεπερνούν τα πέντε μποφόρ.