Την ώρα που τρεις αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους από τον κοροναϊό και άλλοι 500 έχουν μολυνθεί, με τους 30 να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, σοκάρει η καταγγελία του προέδρου της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), για τις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών εν μέσω πανδημίας.

Ο Γρηγόρης Γερακάρος, έκανε λόγο, για αστυνομικούς οι οποίοι ενώ ήταν θετικοί στον κορoναϊό, τους έβαζαν να κάνουν υπηρεσία.

«Είχαμε καταγγελίες ότι έβρισκαν αστυνομικούς θετικούς και έβαζαν σε υπηρεσία τους γύρω τους. Είχαμε καταγγελίες ότι έβρισκαν θετικούς αστυνομικούς και τους έβαζαν υπηρεσία, για να βγει η υπηρεσία», ανέφερε μιλώντας στο Open, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, συμπληρώνοντας ότι «αστυνομικοί πληρώνουν τεστ από την τσέπη τους. Η υπηρεσία κάνει δειγματοληπτικά τεστ, όχι για όλους».

Σύμφωνα με τον κ. Γερακάρο,  «ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που είχε θετικό κρούσμα στο σπίτι του πήγαινε κανονικά στην υπηρεσία του».

«Πείτε μου σήμερα μία δραστηριότητα που δεν εμπλέκεται αστυνομικός. Η αστυνομία από τον Μάρτιο και μετά δουλεύει συνεχώς, το ρεπό είναι ζήτημα. Και ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα πληρωθούν οι νυχτερινές περιπολίες» τόνισε και κατέληξε: « Υπάρχουν δεκάδες δραστηριότητες που είμαστε σε απευθείας επαφή με τους πολίτες. Παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει ο μηχανισμός να ελέγχονται οι συνάδελφοι με τεστ».

500 αστυνομικοί θετικοί στον κοροναϊό

Ο κ. Γερακάρος, αναφέρθηκε στο τρίτο θύμα του κοροναϊού στις τάξεις της ελληνικής αστυνομίας, τον 55χρονο, πατέρα δύο παιδιών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Κατερίνης και συγκεκριμένα στη ΜΕΘ, χωρίς υποκείμενα νοσήματα.   Ο 55χρονος αρχικά υπηρετούσε στην τροχαία και το τελευταίο διάστημα εκτελούσε υπηρεσίες στο ΑΤ Κατερίνης.

Συνολικά στις ΜΕΘ βρίσκονται τέσσερις αστυνομικοί – δύο στο Κιλκίς και δύο στην Αθήνα.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, ο άτυχος αστυνομικός κόλλησε κοροναϊό εν ώρα καθήκοντος. Ο ίδιος ενημέρωσε πως είναι συνολικά 500 οι αστυνομικοί που είναι θετικοί στον κορονοϊό.