Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στη Σαντορίνη από τη είδηση πως πίσω από τη δολοφονία του 69χρονου ξενοδόχου είναι ένας 20χρονος αλβανικής καταγωγής που είχε επαγγελματική σχέση μαζί του.

Ο δράστης  κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Θήρας και φέρεται να ομολόγησε το έγκλημα.

Ο  20χρονος υποστήριξε ότι ο ξενοδόχος του χρωστούσε 200 ευρώ από κάποιες οικοδομικές εργασίες που είχε κάνει στο ξενοδοχείο πέρυσι.

Ο νεαρός είπε ότι τον συνάντησε στο ξενοδοχείο προκειμένου να του ζητήσει τα χρήματα που όπως φέρεται να είπε στους αστυνομικούς είχε απόλυτη ανάγκη. Η κουβέντα άναψε και άρχισαν να τσακώνονται.

Όλα  ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή. Τότε ο 20χρονος αποφάσισε να πάει στο ξενοδοχείο του 69χρονου για να τον αντιμετωπίσει και να του ζητήσει τα λεφτά που του χρωστούσε από πέρυσι, όπως είπε. Βρήκε τον ξενοδόχο στην αυλή.

Ο 20χρονος κατέθεσε ότι ζήτησε από τον ξενοδόχο τα 200 ευρώ που του χρωστούσε αλλά εκείνος αρνήθηκε να του τα δώσει και τον χτύπησε. Το γεγονός ότι το θύμα τον χτύπησε, είπε, τον έκανε να θολώσει. Και τότε ξεκίνησε το κακό.

Ο 20χρονος χτύπησε τον ξενοδόχο στο πρόσωπο με γροθιές. Και συνέχισε να τον χτυπά μέχρι που το θύμα κατέρρευσε. Στη συνέχεια, «τον έσυρα έως τη ρεσεψιόν και από τη μανία μου τον χτύπησα ξανά. Όταν κατάλαβα ότι είχε πεθάνει, του έβαλα χαρτιά για να ενισχύσω τη φωτιά. Το μόνο εύφλεκτο υλικό που βρήκα ήταν ένα μπουκάλι βότκα. Έβαλα τη φωτιά κι έφυγα», έχει πει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομολογία του.

Στην αυλή του ξενοδοχείου έχουν βρεθεί αποτυπώματά του και οι κηλίδες αίματος δεν αποκλείεται να είναι δικές του.

Από την πρώτη στιγμή, οι αρχές ερευνούσαν το θάνατο του ξενοδόχου ως ανθρωποκτονία. Δεν άργησαν να καταλήξουν στον ύποπτο, που αποδείχθηκε πως ήταν ο δράστης αφού ομολόγησε.