Την άρση ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ Αντρέα Κουτσούμπα και του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτας Πούλου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προς τον Ολομέλεια. Αιτία η συμμετοχή τους σε πανηγύρια όπου προκλήθηκε συνωστισμός και παραβιάστηκαν το καλοκαίρι τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οριακή πλειοψηφία

Η εισήγηση της επιτροπής πάντως έγινε με οριακή πλειοψηφία καθώς η αντιπολίτευση διαχώρισε τις δύο περιπτώσεις των βουλευτών, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αρθεί η ασυλία μόνο του βουλευτή της ΝΔ, καθώς η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ δεν χόρεψε.

Επικράτησαν υψηλοί τόνοι όταν από την πτέρυγα της κοινοβουλευτικής μειοψηφίας εκφράστηκε η θέση πως θα πρέπει να εξεταστεί αν η συμμετοχή στα πανηγύρια εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητας του βουλευτή.

Η συνεδρίαση διήρκησε περίπου 2,5 ώρες και η Επιτροπή τελικά εισηγήθηκε άρση ασυλίας και για τους δύο βουλευτές, με οριακή πλειοψηφία, καθώς ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Κελέτσης, συντάχθηκε με τη μειοψηφία.

Τελικά, με την σύμφωνη γνώμη της ΝΔ, του KINAL και της Ελληνικής Λύσης αποφασίστηκε να ζητηθεί η άρση της ασυλίας και των δύο βουλευτών. Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» στην άρση ασυλίας του Αντρέα Κουτσούμπα και «κατά» σε αυτή την κας Πούλου, ενώ το ΜεΡΑ25 επιφυλάχθηκε για την στάση που θα κρατήσει στην Ολομέλεια