Ηλεκτρισμένη είναι η ατμόσφαιρα γύρω στο Πολυτεχνείο, όπου στον προαύλιο χώρο, περίπου 40 άτομα πραγματοποιούν συγκέντρωση  και φωνάζουν συνθήματα καλώντας τον κόσμο να εναντιωθεί στην απαγόρευση της πορείας και των τριήμερων εκδηλώσεων για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις των ΜΑΤ, που παρακολουθούν έξω από τα όρια του ιδρύματος, ζητώντας από τους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν.

Συγκεκριμένα, περίπου 25 αστυνομικοί βρίσκονται κοντά στην πύλη, ενώ υπάρχουν και αρκετοί που παρακολουθούν διακριτικά σε κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη απο διάφορες συλλογικότητες βρίσκονται εντός του Πολυτεχνείο από το βράδυ της Πέμπτης καλώντας τον κόσμο να εναντιωθεί στην απαγόρευση της πορείας και των τριήμερων εκδηλώσεων για την επέτειο.

Νωρίτερα το πρωί άγνωστοι, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, επιχείρησαν να σπάσουν το λουκέτο της κεντρικής εισόδου του Πολυτεχνείου κινητοποιώντας τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που παρακολουθούν έξω από τα όρια του ιδρύματος.

Αυτή τη στιγμή έχει κλείσει το ένα ρεύμα της λεωφόρου 28ης Οκτωβρίου, προς Πατήσια, ενώ κλειστή είναι και η οδός Στουρνάρη. Οι δρόμοι γύρω από το τετράγωνο του Πολυτεχνείου είναι δύσκολα προσβάσιμοι, ενώ γενικά η κυκλοφορία του κόσμου στην περιοχή είναι περιορισμένη.