Η νέα BMW ix3 έχει πάρει ήδη το πρώτο διαβατήριο, για να εισέλθει στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων, με όπλο την SUV κατασκευή του, και όλο το τεχνολογικό οπλοστάσιο που συνδέει τα μοντέλα της βαυαρικής φίρμας. Οι επίσημες πληροφορίες αναφέρουν , ότι το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα το δούμε να κυκλοφορεί και στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες, ενώ, ήδη μπήκε στην γραμμή παραγωγής, εκεί, όπου αλλάζει η ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας με επίκεντρο τους ηλεκτροκινητήρες και τους εξελιγμένες μπαταρίες, που πλέον υπόσχονται μεγαλύτερες αυτονομίες. Όπως ανακοινώνει και η BMW πρεμιέρα της νέας  iX3 σηματοδοτεί το ντεμπούτο της 5ης γενιάς της τεχνολογίας BMW eDrive, με απώτερο στόχο ο εξελιγμένος ηλεκτροκινητήρας, και η τεχνολογία της φόρτισης να δημιουργήσουν τις προυποθέσεις για βελτίωση των επιδόσεων, της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και της αυτονομίας.

Η κίνηση του θα βασίζεται σε έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 286 ίππων (210 kW) και 400 Nm ροπής, που συνδυάζεται με μια μπαταρία 74 kWh. Η μπαταρία του χαρίζει αυτονομία 460 χλμ. . Φορτίζει από το 0 έως το 80% μέσα σε μόλις 34 λεπτά, με ταχυφορτιστή 150 kW, ενώ με τον ίδιο φορτιστή, μέσα σε 10 λεπτά φόρτισης, η μπαταρία αποκτά 100 χλμ αυτονομίας. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς και τα 0-100 χλμ/ώρα τα πιάνει σε 6,8 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ/ώρα.

Kαι φυσικά, το συγκεκριμένο μοντέλο είναι μόνο η αρχή. Η γερμανική φίρμα θα δώσει ακόμη περισσότερα ηλεκτρικά …γκάζια, την επόμενη χρονιά με νέα μοντέλα, αμιγώς ηλεκτρικά αλλά και  plug – in υβριδικά, που θα καλύψουν σχεδόν όλη τη γκάμα της φίρμας. Άλλωστε, η ίδια η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι έως το 2023 οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων της θα αγγίζουν τα 7 εκατομμύρια ενώ, έως το 2023, το BMW Group θα προσφέρει 25 ηλεκτροκίνητα μοντέλα!

https://www.youtube.com/watch?v=s3nUD0UF8PI