Την ακύρωση της πορείας του Πολυτεχνείου λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Το 2020 δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου, δεν γιορτάσαμε τίποτα από αυτά που μας ενώνουν, το ίδιο θα γίνει με το Πολυτεχνείο. Όταν θα ανοίξει η χώρα θα είμαστε όλοι μαζί για να γιορτάσουμε τις μεγάλες γιορτές» είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε πως «το δεύτερο κύμα είναι εδώ. Σαρώνει όλη την Ευρώπη. Το ζητούμενο είναι να κρατήσει λίγο και να μην ξανάρθει ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσέξουμε όλοι μας. Αυτό σημαίνει, ότι πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα. Η Ελληνική Αστυνομία είναι και θα είναι μέρα και νύχτα στους δρόμους, για να βοηθήσει στην εφαρμογή των μέτρων. H Ελληνική Αστυνομία στον καιρό της πανδημίας, είναι το ΕΣΥ της προστασίας μας. Θα είμαστε κοντά στους πολίτες μέρα-νύχτα, να βοηθήσουμε την εφαρμογή των μέτρων σας. Εύχομαι σε όλους καλό κουράγιο, καλή δύναμη, για εσάς στα σπίτια σας και για εμάς στους δρόμους».

«Ο βασικός εχθρός μας, είναι ο ιός και το βασικό όπλο του εχθρού μας, είναι οι συναθροίσεις. Δεν νοούνται πλέον, συγκεντρώσεις σε σπίτια, σε πλατείες, συναθροίσεις στους δρόμους. Αυτά δεν μπορούν πλέον να γίνουν ανεκτά. Κάνω έκκληση μη συναθροίζεσθε. Μη συγκεντρώνεστε τα βράδια σε διάφορα σημεία. Μη συγκεντρώνεστε πολλοί άνθρωποι στα σπίτια. Ουσιαστικά έτσι εξυπηρετούμε τη διάδοση. Από την άλλη θέλω να απευθύνω μία προειδοποίηση. Θα υπάρξουν σαρωτικοί έλεγχοι αυστηροί έλεγχοι παρουσία εισαγγελέων, έτσι ώστε να αποτραπούν φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν και δημιούργησαν τόσο μεγάλη ζημιά» υπογράμμισε ο υπουργός.

Τέλος, προανήγγειλε, αυστηρούς ελέγχους στα διόδια τη χώρας για όσους επιστρέψουν μετά την έξοδο των τελευταίων ημερών, τονίζοντας ότι επιτρέπεται η επιστροφή μετά το Σάββατο το πρωί, μόνο σε εκείνους που έχουν μόνιμη κατοικία στον τόπο επιστροφής τους».