Μήνυση κατά του ολλανδού ακροδεξιού πολιτικού Γκερτ Βίλντερς κατέθεσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαιτίας ανάρτησης που έκανε.

Ο επικεφαλής του Κόμματος Ελευθεριών (PVV), ανέβασε προ ημερών στον λογαριασμό του στο Twitter ένα σκίτσο του προέδρου Ερντογάν, που παρέπεμπε στα επίμαχα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo, συνοδευόμενο από το μήνυμα: «τρομοκράτης».

Στη γελοιογραφία στην οποία ο Ερντογάν εμφανίζεται να φοράει ένα καπέλο – βόμβα έτοιμο να εκραγεί, ο Βίλντερς έβαλε ως λεζάντα τη λέξη «τρομοκράτης», κάτι που εξόργισε τον τούρκο πρόεδρο.

Τη μήνυση υπέβαλε στην εισαγγελία της Άγκυρας ο δικηγόρος του Ερντογάν, Χουσεΐν Αϊντίν, ενώ στη μήνυση γίνεται λόγος για «προσβολή» του προέδρου της Τουρκίας.

Το σκίτσο προκάλεσε την αντίδραση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε ομιλία του σε κομματική εκδήλωση στην επαρχία Μαλάτεια (Μελετίνη) της Ανατολικής Τουρκίας την Κυριακή, επιτέθηκε κατά του Βίλτερς με οξείς χαρακτηρισμούς.

«Ο φασισμός είναι δικό σας δημιούργημα, όχι δικό μας», απάντησε ο Ταγίπ Ερντογαν, μιλώντας σε εκδήλωση του AKP, αναφερόμενος στην Ευρώπη.