Ενθαρρυντικά νέα, όσον αφορά στην ανάπτυξη του εμβολίου που θα κερδίσει μια και καλή τον κοροναϊό, έρχονται από τη Βρετανία, όπου αναπτύσσεται το εμβόλιο της Astrazeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Sun, το προσωπικό νοσοκομείου στο Λονδίνο ενημερώθηκε να είναι στις… επάλξεις ακόμη και στις 2 Νοεμβρίου!

H βρετανική εφημερίδα διευκρίνισε ότι το νοσοκομείο, το οποίο δεν κατονόμασε, ενημερώθηκε να προετοιμαστεί για το εμβόλιο από την «εβδομάδα που αρχίζει στις 2 Νοεμβρίου».

Τι είπε ο υπουργός Υγείας

Μιλώντας σήμερα στο BBC, ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, δήλωσε ότι ένα εμβόλιο κατά της COVID-19 δεν είναι ακόμη έτοιμο, αν και ο ίδιος ετοιμάζει την επιμελητειακή υποστήριξη για μια πιθανή κυκλοφορία. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι αναμένει την κυκλοφορία του το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Ερωτηθείς από το BBC αν ορισμένοι άνθρωποι θα μπορέσουν να το κάνουν ήδη από φέτος, ο Χάνκοκ απάντησε: «Δεν το αποκλείω αυτό, αλλά δεν είναι η πρώτη μου προσδοκία».

«Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι στην περίπτωση που όλα πάνε τέλεια, αλλά δεν είναι η πρώτη μου προσδοκία ότι θα το κάνουμε αυτό φέτος. Ωστόσο το πρόγραμμα προχωράει καλά, αλλά ακόμη δεν βρισκόμαστε εκεί» σημείωσε.