Σε νέες διευκρινίσεις σχετικά με τη φυγή του καταδικασθέντος χρυσαυγίτη Χρήστο Παππά έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη Βουλή, εξαπολύοντας επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δώσατε χαιρέκακα τα ρέστα σας για τον Παππά» τόνισε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είπε και πρόσθεσε «θεωρήσατε ότι ο Χρυσοχοΐδης και η Αστυνομία δεν τα κατάφεραν. Θέλατε να τους παρακολουθούμε. Ο Λαγός έχει ασυλία. Ειρωνευτήκατε ότι τα σπίτια ήταν σε επιτήρηση. Επιτέλους τι θέλετε; Να επιτρέψουμε το λιντσάρισμα για να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα; Η Αριστερά που στέναξε σε κελιά και εξορίες!» σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης η υποχρέωση της  αστυνομίας σε σχέση με Παππά ήταν να δίνει παρών κάθε 1η μηνός στο ΑΤ Παπάγου και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι τον Σεπτέμβρη του 2015 ο  εισαγγελέας Εφετών άλλαξε τους όρους περιοριστικούς που είχε επιβάλει το προηγούμενο συμβούλιο.

Συνέχισε λέγοντας ότι το συμβούλιο εφετών από 3 φορές το μήνα αποφάσισε να δίνει το παρών μια και  κατήργησε τον περιοριστικό όρο να κοιμάται  κάθε βράδυ να κοιμάται σπίτι του.

«Αν υπήρχε αυτός ο όρος η αστυνομίας ήταν υποχρεωμένη να πηγαίνει κάθε φορά», είπε και πρόσθεσε πως υπήρχε ο υπουργός Δικαιοσύνης  που θα μπορούσε να ζητήσει αυστηρού όρους.

«Και σήμερα ζητάτε εδώ τα ρέστα», είπε ο υπουργός προσθέτοντας «είστε σε αδιέξοδο», δημοσκοπικά, εσωκομματικά. Επιστρατεύεται εθνικισμό, λαϊκισμό και κοινωνικό συντηρητισμό».

Τέλος, ο υπουργός εκτίμησε ότι η Αστυνομία θα φτάσει στη σύλληψη του Χρήστου Παππά: «Στοχοποιείτε την Αστυνομία και τον Χρυσοχοΐδη. Ο τρόμος και η πάταξη είστε εσείς. Λάμπετε για τη γκάφα, το φιάσκο, όταν τον συλλάβουμε γιατί θα τον συλλάβουμε, θα είστε τόσο χαρούμενοι;»