Συγκινητικό ήταν το κλίμα μέσα και έξω από το Εφετείο Αθηνών μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τις αναστολές των ποινών, με την οποία 38 χρυσαυγίτες παίρνουν τον δρόμο για τη φυλακή.

Κατέρρευσε η Μάγδα Φύσσα

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα ήταν όπως πάντα παρούσα και σήμερα στο δικαστήριο και κατέρρευσε στο άκουσμα της απόφασης.

Η κ. Φύσσα ξέσπασε σε αναφιλητά μόλις η πρόεδρος ανακοίνωσε τις φυλακίσεις, πλαισιωμένη από συγγενείς, από φίλους του Παύλου Φύσσα, αλλά και τους δικηγόρους της οικογένειας, που επί 5,5 χρόνια παραστάθηκαν σε αυτή τη δίκη, όπως και όλη η Πολιτική Αγωγή.

«Μέσα οι φασίστες, δολοφόνοι», «να σαπίσετε στη φυλακή γουρούνια, φασίστες» και «ο Παύλος ζει» φώναξαν από το ακροατήριο όταν μπήκαν χειροπέδες στους καταδικασθέντες, ανάμεσά τους και τον Αρτ. Ματθαιόπουλο

Λίγα λεπτά αργότερα, η Μάγδα Φύσσα με δάκρυα στα μάτια ευχαρίστησε όλους τους δικηγόρους για την παρουσία τους στη δίκη.

«Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί»

Έξω από την αίθουσα, δεκάδες άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, δίνοντας συγχαρητήρια στην Πολιτική Αγωγή και αποθεώνοντας τη Μάγδα Φύσσα.

Εξερχόμενοι από την αίθουσα, η Μάγδα Φύσσα και οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής δέχθηκαν τα συγχαρητήρια του πλήθους και έπεσαν στις αγκαλιές των αγαπημένων τους προσώπων.

«Ο Παύλος ζει, τσακίστε στους ναζί» ήταν το σύνθημα που τραγούδησε σύσσωμος ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο, υποδεχόμενος τη μητέρα του αδικοχαμένου Killah P.

Η δήλωση της Μάγδας Φύσσα: Δεν είναι δικαίωση για τον Παύλο, αλλά για όλο τον κόσμο

Λίγο πριν αποχωρήσει από το δικαστήριο, η Μάγδα Φύσσα μίλησε στους δημοσιογράφους και δήλωσε δικαιωμένη που οι χρυσαυγίτες μπήκαν φυλακή.

Η μητέρα του Παύλου ευχαρίστησε μέσα από τα βάθη της καρδιάς της την Πολιτική Αγωγή για τον δικαστικό αγώνα που έδωσε, καθώς και τον κόσμο που στήριξε όλη αυτήν την προσπάθεια.

«Δεν είναι δικαίωση για τον Παύλο, αλλά για όλους εμάς που βρισκόμαστε εδώ. Μακάρι ο Παύλος να ζούσε να ήταν ένας από τους σακατεμένους που εχουν αφήσει, αλλά τουλάχιστον ζουν», είπε χαρακτηριστικά.

«Ας ήταν εδώ, και να μπορούσε να πει εκείνος αν δικαιώνεται. Ομως ο Παύλος δεν είναι εδώ. Άρα δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει δικαίωση για τον Παύλο. Η δικαίωση είναι για εμάς και τον κόσμο που αγωνίστηκε», κατέληξε.