Έκτακτα μέτρα λόγω κοροναϊου λαμβάνει ο δήμος Νεάπολης Συκεών στη Θεσσαλονίκη με στόχο να αποφευχθεί η περαιτέρω διάδοση του ιού.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σ. Δανιηλίδη ο οποίος μίλησε στο MEGA, τα κρούσματα σε σχολεία είναι περισσότερα από 24 και περιλαμβάνουν μαθητές, καθηγητές, αθλητές και προσωπικό.

«Πήραμε την απόφαση να κλείσουμε όλα τα γυμναστήρια, τα αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα γιατί είχαμε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων μέσα σε λίγα 24ωρα», είπε ο δήμαρχος.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι «το 75% των κρουσμάτων είναι παιδιά. Ανάμεσα τους είναι παιδιά 15 ετών, αθλητές και πρωταθλητές», τονίζοντας για μια ακόμα φορά το γεγονός ότι κανείς δεν είναι απολύτως προστατευμένος από τον κοροναϊό.

Καταλήγοντας, ο δήμαρχος Συκεών σημείωσε ότι έχει ζητήσει να πάει στην περιοχή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, προκειμένου να εξετάσουν τα δεδομένα και να πάρουν τις κατάλληλες αποφάσεις. «Αν μας πουν ότι πρέπει να γίνει lockdown, θα το κάνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δανιηλίδης.

Απολυμάνθηκαν τρία σχολεία στη Σίνδο

Εν τω μεταξύ πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις σε σχολικά συγκροτήματα και στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο της Σίνδου έγιναν μετά τον εντοπισμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης μαθητών από τον κοροναϊό.

Τρεις μαθητές, επιβεβαιωμένοι, πάντως ασυμπτωματικοί φορείς του SARS-CoV-2, φοιτούν αντίστοιχα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, στο Γυμνάσιο και στο ΓΕΛ Σίνδου.

Μία τάξη του δημοτικού σχολείου και δύο τμήματα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο αντίστοιχα θα παραμείνουν κλειστά, όπως ορίζει το υποχρεωτικό Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, ενώ οι μαθητές θα τεθούν σε υποχρεωτική απομόνωση.

Ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης απηύθυνε έκκληση σε όλους τους δημότες να τηρούν τα μέτρα ατομικής υγιεινής, διαβεβαιώνοντας ότι η διοίκηση του Δήμου και ο ίδιος είναι σε εγρήγορση για να παρέμβουν φροντίζοντας να γίνεται απολύμανση σε σχολεία και δημοτικά κτίρια αν κριθεί αναγκαίο.