Τον οδικό χάρτη που πρέπει να ακολουθήσουν τα κράτη – μέλη για τον εμβολιασμό των πολιτών τους, όταν θα καταστεί διαθέσιμο το εμβόλιο, παρουσίασε χθες η Κομισιόν.
Έτσι, κατά προτεραιότητα θα πρέπει να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τις λοιπές μονάδες φροντίδας της υγείας, όπως είναι τα γηροκομεία, ενώ αμέσως μετά ακολουθούν οι άνω των εξήντα ετών.
Το κριτήριο για την πρώτη ομάδα είναι ο αυξημένος κίνδυνος που διατρέχουν τα μέλη της να μολυνθούν από τον ιό και για τη δεύτερη αυξημένος κίνδυνος που έχουν σε σχέση με τις νεότερες ηλικίες να προσβληθούν από σοβαρές ασθένειες οι οποίες, με την επιβάρυνση από τον Covid-19, θα μπορούσαν να αποδειχθούν ακόμη και θανατηφόρες.
Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Παρασκευή
- Κακοκαιρία Byron: Σοβαρά προβλήματα με πλημμυρισμένους δρόμους και διακοπές κυκλοφορίας σε Πιερία, Χαλκιδική και Ημαθία
- Στεγαστικό επίδομα έως 600 ευρώ: Το ελληνικό νησί που στηρίζει όσους μένουν και εργάζονται εκεί
- Αγρότες υπόσχονται Χριστούγεννα στα μπλόκα – Σχεδιάζουν να κλείσουν και τις παρακαμπτήριες οδούς







