Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το βράδυ της Πέμπτης και αύριο, Παρασκευή, στη βορειοανατολική χώρα, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, αλλάζοντας το σκηνικό.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου / meteo.gr, την Παρασκευή βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται αρχικά στο Ιόνιο, αλλά προοδευτικά θα επεκταθούν στο σύνολο της Δυτικής Ελλάδας και μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν τη Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της Θράκης και περιοχές της Θεσσαλίας.

Τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Παράλληλα, θα εκδηλωθεί έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 28, στην Ήπειρο από 8 έως 28 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 25 βαθμούς, και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 16 έως 28 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα στα νότια πελάγη 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση.

Πιθανόν βροχές και στη Αττική

Στην Αττική αναμένεται αλλά από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και προς το βράδυ είναι πολύ πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Υψηλές θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ στα χερσαία τμήματα και έως 5 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς.

Καταιγίδες στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα ενδέχεται να εκδηλωθεί τις μεσημεριανές ώρες, ενώ αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων τις βραδινές ώρες κατά περιόδους.

Υψηλές θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς.