Μετά τους γιατρούς και τους μαθητές, η Ελληνική Αστυνομία δεν διστάζει να βάλλει και κατά των εκπαιδευτικών, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με το δύσκολο έργο της μόρφωσης υπό συνθήκες συνωστισμού εν μέσω πανδημίας. Συγκεκριμένα, ένταση και χημικά σημάδεψαν την διαμαρτυρία της ΔΟΕ – ΟΛΜΕ και του ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το απόγευμα της Παρασκευής.

Εκπαιδευτικοί, μέλη του ΠΑΜΕ και της ΚΝΕ διαμαρτύρονταν για την άγρια επίθεση των ΜΑΤ στους μαθητές κατά την πρωινή συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας έξω από το υπουργείο ΠΡΟΠΟ στην Κατεχάκη.

Λίγο πριν φτάσουν στο υπουργείο, τα ΜΑΤ τους έφραξαν το δρόμο και τους επιτέθηκαν απρόκλητα, χρησιμοποιώντας πάλι χημικά. Μάλιστα, όταν κάποιοι διαδηλωτές διαπέρασαν τον κλοιό των ΜΑΤ, τα επεισόδια έγιναν ακόμα πιο σοβαρά.

Το κάλεσμα της ΔΟΕ – ΟΛΜΕ

«Καταγγέλλουμε το όργιο της κρατικής καταστολής στη σημερινή συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας απέναντι στους εκατοντάδες μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, που διεκδικούν υγειονομικά μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας στο σχολείο και την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών» αναφέρει η ομοσπονδία.

Όπως υποστηρίζουν, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας «δεν αντέχει τον διάλογο, γι’ αυτό και αξιοποίησε, για μια ακόμα φορά, τη δράση μίας μεμονωμένης ομάδας που δεν έχει καμία σχέση ούτε με το μαθητικό, ούτε με το εκπαιδευτικό κίνημα. Με πλήθος χημικών και δακρυγόνων, με επιθέσεις ακόμα και μέσα στο προαύλιο του Mall και στον σταθμό του ηλεκτρικού, που έβαλαν σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια ανήλικων μαθητών, η αστυνομία διέλυσε τη μαζική συγκέντρωση».

Σύμφωνα με τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, «η κυβέρνηση εντείνει την καταστολή και την τρομοκράτηση μαθητών και εκπαιδευτικών. Μετά τη συκοφάντηση και την «τιμωρία» με τις λεγόμενες «τηλε-απουσίες» όσων αγωνίζονται και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, προχωρά στην ωμή βία».

Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν πως «θα παραμείνουμε δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές μας. Τα αιτήματά τους είναι δίκαια, είναι και δικά μας αιτήματα. Δηλώνουμε ότι η τρομοκρατία της κυβέρνησης και το οργανωμένο σχέδιο συκοφάντησης των αγώνων δεν θα περάσει. Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση ότι η προσπάθεια εκφοβισμού των μαθητών και των εκπαιδευτικών θα πέσει στο κενό.

Συνεχίζουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις μας. Κλιμακώνουμε με την πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 15 Οκτωβρίου» καταλήγουν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Πηγή φωτογραφιών: 902.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από