Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με αίτημα τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού.

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες ζητούν μεταξύ άλλων μείωση του αριθμού μαθητών στις αίθουσες (έως 15 μαθητές ανά τμήμα),  προσλήψεις καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, επαρκές προσωπικό καθαριότητας, κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

Με κεντρικό σύνθημα «η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία δώστε λεφτά για την παιδεία», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές καθώς και ομοσπονδίες και ενώσεις γονέων.

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν ολοκληρωθεί το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, χωρίς ωστόσο να επεκταθούν, όταν ομάδα αγνώστων έριξε πέτρες, φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν κάνοντας ρίψη χημικών.

Αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ έχουν κηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00, για συμμετοχή στο συλλαλητήριο, με ανάλογες κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών να γίνονται και σε άλλες πόλεις της χώρας.