Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα με τα θύματα του κοροναϊού στην Ελλάδα, καθώς σήμερα, σε λίγες μόλις ώρες, ακόμη τρεις ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών σε 388.

Τελευταίο θύμα ένας 79χρονος από τα Γιαννιτσά ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε ΜΕΘ στο  Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης  «Παπανικολάου» και είχε υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα ένας 76χρονος, κατέληξε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα. Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου από τις 31 Αυγούστου.

Τη ζωή του από το φονικό ιό, έχασε και ένας 90χρονος από τη Βέροια, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο από τις 21 Σεπτεμβρίου. Ο ηλικιωμένος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, ενώ σημειώνεται ότι στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύεται ο γιος του, ο οποίος είναι επίσης θετικός στον κοροναϊό.

Διασωληνωμένοι 73 συμπολίτες μας

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 269 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του φονικού ιού στη χώρα μας, εκ των οποίων 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 17.707, εκ των οποίων το 55.9% άνδρες, ενώ 2.837 (16.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7.349 (41.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επιπλέον, 73 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 17 (23.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 201 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.