Άδειασμα και μάλιστα δημόσιο έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στον Αλέξη Τσίπρα. Σα να το κράταγε από καιρό – με αφορμή και την υποβάθμισή του στον πρόσφατο ανασχηματισμό – ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πέταξε ένα μεγάλο καρφί στο πρόεδρο Τσίπρα σχολιάζοντας για τα περί… “πολιτικών απατεώνων”.

«Ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που έχει περάσει στη χώρα είστε εσείς που υποσχεθήκατε στον ελληνικό λαό ανάπτυξη ισχυρή και φέρατε υπανάπτυξη 15% στο δεύτερο τρίμηνο του 2020. Να τελειώνουν τα αστεία, να τελειώνει αυτό το παραμύθι». Αυτό είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας εξοργίζοντας την ΝΔ και όπως φαίνεται όχι μόνο.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μεταξύ άλλων αναφέρει πως “πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν  αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες. Από τη μια μεριά, αυτό το είδος πολιτικής αντιπαράθεσης αποξενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών, και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες. Και κάτι χειρότερο: πολλοί ταυτίζουν την πολιτική με αυτό το είδος αντιπαράθεσης και όχι με μια εν δυνάμει δραστηριότητα χειραφέτησης”.

Προσθέτει: «Από την άλλη, ακριβώς γιατί όλοι οι αντίπαλοι μας δεν είναι, και δε θα μπορούσαν να είναι απατεώνες, αυτή η τακτική υποτιμάει τον αντίπαλο – πάντα επικίνδυνο πράγμα σε όλων των ειδών διαμαχών – και δεν είναι πειστική».