Επικριτικός για τη στάση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών εμφανίστηκε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Δεν έλειψε, δε, να εκτοξεύσει «πυρά» και κατά της Ελλάδας λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση για συμφωνία Αθήνας – Άγκυρας για έναρξη των διερευνητικών επαφών.

Ο τούρκος πρόεδρος επέκρινε τη δομή του Συμβουλίου Ασφαλείας, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η μοίρα επτά δισεκατομμυρίων ανθρώπων δεν μπορεί να αφήνεται στο έλεος πέντε χωρών.

‘Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο ίδιος έκανε λόγο για «αποτυχία για ακόμη μια φορά του ΟΗΕ», μιλώντας για καθυστερημένη αντίδραση στην καταστροφική πανδημία COVID-19.

«Τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία επιβεβαίωσαν την ύπαρξη πανδημίας εβδομάδες αργότερα, δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων όσον αφορά στη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας ή την κάλυψη των αναγκών» είπε χαρακτηριστικά μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Τα Ηνωμένα Έθνη απέτυχαν για άλλη μια φορά κατά τη διάρκεια της επιδημίας» πρόσθεσε.

«Πυρά» και κατά της Ελλάδας

Παράλληλα, ο Ερντογάν έκανε αναφορά στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, εκτοξεύοντας έμμεσα πυρά κατά της Ελλάδας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «εκείνοι που προσπαθούν να αγνοήσουν την Τουρκία και να επιβάλλουν τους χάρτες τους στην Ανατολική Μεσόγειο, έρχονται (τώρα) στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

«Θέλουμε να συζητήσουμε, αλλά δεν πρέπει να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας, θέλουμε διάλογο με δίκαιες προτάσεις, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα αποφύγουμε κανένα αγώνα. Ο αγώνας μας ξεκίνησε πριν 2.000 χρόνια» σημείωσε.

«Ας δουν την πρόσφατη ιστορία μας… Όσοι υψώνουν ανάστημα μπροστά μας θα πέσουν με την πρώτη φουρτούνα σαν τα κούφια δέντρα. Ο λαός μας ξέρει να πληρώνει το τίμημα» κατέληξε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από