Ο κατάλογος των γυναικών που έχουν καταγγείλει δημοσίως τον Ντόναλντ Τραμπ για σεξουαλική παρενόχληση, σεξουαλική επίθεση, ακόμα και βιασμό είναι μεγαλύτερος από τον κατάλογο των αξιωματούχων στην κυβέρνησή του.

Με την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην «Guardian», η Εϊμι Ντόρις γίνεται τουλάχιστον η 26η γυναίκα που τον κατηγορεί για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά. To πρώην μοντέλο, που είναι σήμερα μητέρα δίδυμων κοριτσιών, δηλώνει πως ο Τραμπ τής επιτέθηκε έξω από τις τουαλέτες της VIP σουίτας του, στη διάρκεια του τουρνουά τένις US Open, στις 5 Σεπτεμβρίου του 1997. Και πως το συμβάν την άφησε να νιώθει «αηδιασμένη» και «παραβιασμένη».

Η Εϊμι Ντόρις, που ήταν 24 χρόνων τότε, κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ, που ήταν τότε 51 και παντρεμένος με τη δεύτερη σύζυγό του Μάρλα Μέιπλς, ότι έχωσε τη γλώσσα του βαθιά μέσα στο στόμα της, αγγίζοντάς την ανάρμοστα σε όλο της το σώμα και κρατώντας την τόσο σφικτά που της ήταν αδύνατο να ξεφύγει. «Ενιωθα τα χέρια του σαν πλοκάμια που δεν μπορούσα να ξεκολλήσω.

Ενιωθα σαν να πνίγομαι. Ηταν σαν τα χέρια του να κινούνται υπερβολικά γρήγορα, σαν να είχε οκτώ. Με κρατούσε τόσο σφιχτά, δεν μπορούσα να απελευθερωθώ. Εσπρωχνα έξω τη γλώσσα του με τα δόντια μου. Την έσπρωχνα. Και νομίζω ότι μπορεί να την τραυμάτισα», λέει.

Το 1997, η Εϊμι Ντόρις ζούσε με φίλους στην Μπόκα Ρατόν της Φλόριντα, ταξιδεύοντας τακτικά στο Μαϊάμι για δουλειές. Στη Νέα Υόρκη τη συνόδευσε στις αρχές του Σεπτεμβρίου, για μια τετραήμερη απόδραση, ο τότε σύντροφός της Τζέισον Μπιν, ιδρυτής πολλών περιοδικών μόδας και λάιφσταϊλ, φίλος του Τραμπ.

Εκείνη την Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου, ο Μπιν πήγε την Ντόρις να γνωρίσει τον μεγιστάνα των ακινήτων στο γραφείο του στον Πύργο Τραμπ του Μανχάταν κι έπειτα πήγαν όλοι μαζί στο US Open στο Κουίνς για να παρακολουθήσουν το τουρνουά, μαζί με άλλους φίλους του Τραμπ, από τη VIP σουίτα του. Σύμφωνα με την Ντόρις, ο Τραμπ την πολιορκούσε από την πρώτη στιγμή, «όπως οι άνθρωποι που νιώθουν ότι έχουν δικαίωμα να κάνουν ό,τι θέλουν», και της επιτέθηκε έξω από τις τουαλέτες, την ώρα που εκείνη έβγαινε, παρότι όλοι οι υπόλοιποι βρίσκονταν μόλις λίγα μέτρα μακριά.

Η Εϊμι Ντόρις αποδίδει στο σοκ το γεγονός ότι δεν έφυγε αμέσως, αλλά και το γεγονός ότι συνέχισε να περνάει χρόνο με τον Μπιν και τον Τραμπ τις επόμενες ημέρες. «Αυτό συμβαίνει όταν γίνεται κάτι τραυματικό, παγώνεις», λέει.

Τις καταγγελίες της επιβεβαιώνουν πολλοί άνθρωποι στους οποίους εκμυστηρεύτηκε το τι είχε συμβεί, ανάμεσά τους μια φίλη στη Νέα Υόρκη και η μητέρα της, στις οποίες τηλεφώνησε αμέσως, καθώς και ένας ψυχοθεραπευτής και φίλοι στους οποίους μίλησε αργότερα. Η ίδια έδωσε στην «Guardian» στοιχεία (έξι φωτογραφίες και ένα εισιτήριο) που επιβεβαιώνουν πως είχε βρεθεί στο US Open εκείνη τη μέρα και είχε συναντηθεί επανειλημμένως στη Νέα Υόρκη με τον Τραμπ.

Η 48χρονη σήμερα Ντόρις λέει πως είχε σκεφτεί να μιλήσει δημοσίως το 2016, όταν πολλές άλλες γυναίκες είχαν διατυπώσει ανάλογες καταγγελίες εις βάρος του υποψήφιου προέδρου. Την αποθάρρυνε όμως ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν και επιπλέον ανησυχούσε για τις κόρες της.

«Οι κόρες μου θα κλείσουν τώρα τα 13 και θέλω να ξέρουν πως δεν αφήνεις κανέναν να σου κάνει κάτι που δεν θέλεις», εξηγεί τη μεταστροφή της. «Θέλω να δουν πως δεν έμεινα σιωπηλή, πως όρθωσα το ανάστημά μου σε κάποιον που έκανε κάτι απαράδεκτο». Μέσω των δικηγόρων του, ο Τραμπ αρνήθηκε για μία ακόμα φορά κατηγορηματικά τις καταγγελίες, υπαινισσόμενος πως το τάιμινγκ, τόσο κοντά στις προεδρικές εκλογές, δείχνει πολιτικά κίνητρα.