Τη δήλωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Λιάκου αξιοποιεί το κυβερνών κόμμα και επιτίθεται στην αξιωματική αντιπολίτευση φλερτάροντας ταυτόχρονα με την ρατσιστική λογική της σύνδεσης προσφύγων-μεταναστών με την εγκληματικότητα.

Η ΝΔ ζητάει από τον Αλέξη Τσίπρα να διαγράψει τον Αντώνη Λιάκο για τη δήλωσή του ότι «και εγώ θα έβαζα φωτιά στη Μόρια» και επιτίθεται στην Κουμουνδούρου επειδή, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ, «δεν βρήκαν μια λέξη να ψελλίσουν για τη σύλληψη των μεταναστών που την έβαλαν».

Λέξη για …τους μετανάστες

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Μπορεί να έγιναν συνολικά 40 ανακοινώσεις, δηλώσεις και ερωτήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη φωτιά στη Μόρια, αλλά δεν βρήκαν μια λέξη να ψελλίσουν για τη σύλληψη των μεταναστών που την έβαλαν. Αυτή την αφωνία ήρθε να καλύψει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Λιάκος.

Η απαράδεκτη αυτή δήλωση είναι χαρακτηριστική της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό, που εξηγεί την εγκληματική διαχείριση και τη δημιουργία στη Μόρια του χειρότερου καταυλισμού προσφύγων στον κόσμο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC το 2018.

Αν ο κ. Τσίπρας δεν αντιδράσει, σημαίνει ότι υιοθετεί αυτές τις απόψεις, που είναι χαρακτηριστικές του πως αντιλαμβάνονται στο ΣΥΡΙΖΑ την οργανωμένη πολιτεία, τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη.

Όσο ο κ. Λιάκος δεν διαγράφεται, οι χυδαίες, εγκληματικές και αντιδημοκρατικές απόψεις του εκφράζουν τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ανοχή σε τέτοιες αντιλήψεις αποτελεί ντροπή για ένα κόμμα του δημοκρατικού τόξου. Και φυσικά καθιστά το άνοιγμα στο προοδευτικό κέντρο, το πιο σύντομο ανέκδοτο. Ο δρόμος της επιστροφής στο 3% είναι ορθάνοιχτος».

Φανατισμός, ανορθολογισμός και ανευθυνότητα

Νωρίτερα την ανάρτηση Λιάκου σχολίασε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θέτοντας το ερώτημα «ποιος άφρων ισχυρίζεται πως θα έκαιγε και αυτός τη Μόρια;».

Αναλυτικότερα ο κ. Χρυσοχοΐδης έγραψε στο facebook:

«Απάντηση στην ανάρτηση του καθηγητή Α. Λιάκου. Το κάψιμο της #Μόριας έχει εκθέσει 30.000 ντόπιους και 15.000 πρόσφυγες σε αυξημένο κίνδυνο κοροναϊού. Έχει δημιουργήσει μεγάλο θέμα δημόσιας τάξης έως και εθνικής ασφάλειας. Έχει αφαιρέσει την δυνατότητα περίθαλψης και διοικητικής μέριμνας των αιτούντων άσυλο. Κόστισε και κοστίζει δεκάδες εκατομμύρια σε ευρώ, απασχολεί σημαντικούς ανθρώπινους και διοικητικούς πόρους του κράτους.

Ποιος άφρων λοιπόν ισχυρίζεται πως θα έκαιγε κι αυτός τη Μόρια; Ο φανατισμός τυφλώνει, ο ανορθολογισμός τρομάζει κι η ανευθυνότητα περισσεύει με τέτοιες δηλώσεις: «και εγώ φωτιά θα έβαζα» του καθ. Λιάκου (ΣΥΡΙΖΑ)».

Απάντηση στην ανάρτηση του καθηγητή Α.ΛιάκουΤο κάψιμο της #Μόριας έχει εκθέσει 30.000 ντόπιους και 15.000 πρόσφυγες σε…

Δημοσιεύτηκε από Michalis Chrisochoidis στις Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020

Αίσθηση προκαλεί η ανάρτηση του καθηγητή και πρώην προέδρου της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τον εμπρησμό στο ΚΥΤ της Μόριας.

Υπέρ των νεαρών Αφγανών που έβαλαν φωτιά στον καταυλισμό στη Μόρια τάσσεται ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος, υποστηρίζοντας παράλληλα πως θα πρέπει να οργανωθεί νομική υπεράσπισή τους και να μην τους εγκαταλείψουν στα χέρια του Χρυσοχοΐδη.

Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει πως και ο ίδιος αν ήταν νέος και έφτανε στη Μόρια, θα έκανε το ίδιο, θα έβαζε φωτιά στον καταυλισμό.

«Αν ήμουν 16-17 χρονών, είχα περάσει από χίλια μύρια κύματα για να φτάσω σε ευρωπαϊκή γη της επαγγελίας και βρισκόμουν στην κόλαση της Μόριας, κι εγώ φωτιά θα έβαζα. Να μην αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους Αφγανούς νεαρούς πρόσφυγες. Να οργανώσουμε τη νομική τους υπεράσπιση. Να μην τους εγκαταλείψουμε στα χέρια του Χρυσοχοΐδη. Είναι και δημοκρατικό και ανθρωπιστικό καθήκον», έγραψε ο κ. Λιάκος στο Facebook.

Αν ήμουν 16-17 χρονώ, είχα περάσει από χίλια μύρια κύματα για να φτάσω σε ευρωπαϊκή γη της επαγγελίας και βρισκόμουν…

Δημοσιεύτηκε από Antonis Liakos στις Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020

Ρητορικό σχήμα όπως του Σαββόπουλου για τα λύκεια

Πάντως ο Στέλιος Κούλογλου κράτησε αποστάσεις από τη φράση αυτή του κ. Λιάκου και υποστήριξε πως πρόκειται για ρητορικό σχήμα.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κούλογλου, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ανέφερε ότι ο ίδιος ασφαλώς και δεν θα έβαζε φωτιά στη Μόρια, ενώ πρόσθεσε ότι οι Αφγανοί που έβαλαν φωτιά θα πρέπει να δικαστούν.

«Οι Αφγανοί που έβαλαν φωτιά στη Μόρια έχουν παραβιάσει το νόμο, επομένως θα πρέπει να δικαστούν για την παραβίαση του ελληνικού νόμου, τον οποίο πρέπει να σέβονται Έλληνες και αλλοδαποί. Από κει και πέρα, στη δίκη τους θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι δικαστές τα όποια ελαφρυντικά.

Εγώ ασφαλώς και δεν θα έβαζα φωτιά. Νομίζω αυτό που είπε ο κ. Λιάκος είναι κάτι ρητορικό, είναι σαν αυτό που λέει ο Σαββόπουλος »είμαι δεκαεξάρης και σας… τα λύκεια». Αυτό είναι ένα ρητορικό σχήμα, ούτε ο Σαββόπουλος ήθελε να κάνει αυτό στα λύκεια», τόνισε χαρακτηριστικά.