Μύδρους έναντι όσων αρνούνται την πανδημία του κοροναϊού και τη χρήση μάσκας, εξαπέλυσε ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Όπως τόνισε, υπάρχουν δύο τρόποι αντιμετώπισης όσων αρνούνται τη χρήση μάσκας.

«Θα πρέπει να κάνουμε τη διάκριση, όπως αυτή με τους χρήστες και τους διακινητές ναρκωτικών. Για τους χρήστες που είναι άρρωστοι, όλη η συμπάθειά και η κατανόησή μας.

Για τους διακινητές ναρκωτικών, για τους διακινητές θεωριών συνωμοσίας, γιατί και οι θεωρίες σαν ναρκωτικό είναι, κανένα έλεος. Να υπάρχει ποινική δίωξη. Μέχρι σήμερα γελάγαμε με τις θεωρίες συνωμοσίας. Τώρα όμως οι συνέπειες δεν αφορούν μόνο τη ζωή των ίδιων, αλλά αφορά και τη δική μας» υπογράμμισε.

Παράλληλα, σημείωσε, πώς «δεν είναι όλα απόψεις. Δυστυχώς. Δεν μπορούμε κάθε μέρα να ζούμε τη μέρα της μαρμότας και να υπερασπιζόμαστε τα αυτονόητα».

«Πλέον δεν είναι διασκέδαση. Περάσαμε σε άλλη πίστα κινδύνου» επισήμανε, για να προσθέσει ότι «η ανθρωπότητα έχει μια έξη στην ανοησία. Η κάθε ανοησία δεν έχει το ίδιο βάρος με μια επιστημονική άποψη. Δεν είναι όλα απόψεις».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από