Η δεύτερη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στο ΚΥΤ της Μόριας διέκοψε τις εργασίες αποκατάστασης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπ. Μετανάστευσης, προσθέτοντας ότι εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την άμεση στέγαση αρχικά των ευάλωτων και των οικογενειών της Μόριας σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Μάλιστα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ δεσμεύτηκε ότι εντός της ημέρας θα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να κοιμηθούν είτε σε πλοίο , είτε σε σκηνές οι ευάλωτες ομάδες και οι οικογένειες με παιδιά.

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει δυο μέτωπα, αυτό των μεταναστών που εκβιάζουν για να φύγουν και αυτό της τοπικής αυτοδιοίκησης που αντιδρά.

Τόνισε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει κλειστή και ασφαλής δομή με κανόνες στη Λέσβο.

Σύμφωνα πάντως με την ανακοίνωση του υπουργείου η προχθεσινή πυρκαγιά «είχε αντιμετωπιστεί. Η δομή είχε μερικώς εκκενωθεί χωρίς θύματα. Τα ασυνόδευτα ανήλικα μεταφέρθηκαν εκτός Λέσβου, πλοίο κατέπλευσε και γίνονταν εργασίες στη Μόρια ώστε να μην υπάρξουν άστεγες οικογένειες το βράδυ».

Όμως, όπως διευκρινίζει «η δεύτερη πυρκαγιά κατέστρεψε χθες αργά το βράδυ το μεγαλύτερο μέρος της δομής και σταμάτησε τις εργασίες αποκατάστασης. Πρωταρχική μέριμνα της Πολιτείας ήταν η ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων», σημειώνεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει προειδοποιώντας πως : «Αυτονόητα εκβιαστικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από