Σχέδιο τουλάχιστον δύο μηνών για την απόδραση 8-9 Ελλήνων και Αλβανών βαρυποινιτών, με ομηρία σωφρονιστικών υπαλλήλων και με πιθανή διαφυγή με ταχύπλοο από ερημική παραλία της Κέρκυρας  με προορισμό την Αλβανία, πιθανόν να υποκρύπτεται πίσω από τα ευρήματα (δύο πιστόλια, γεμιστήρες και άλλα) σε έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στις φυλακές της Κέρκυρας.

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΝΕΛ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (EUROKINISSI)

Το σχέδιο της μεγάλης φυγής

Στην απόδραση αναμένεται να συμμετείχαν κακοποιοί που είχαν προχωρήσει σε ανθρωποκτονίες – δύο από αυτές στην Κρήτη- ενώ εξετάζεται αν το σχέδιο μεγάλης φυγής μπορεί να υποβοηθούσε και ποινικός που κρατείτο στις φυλακές Κορυδαλλού και απέδρασε τον περασμένο Ιούνιο μέσω των μαγειρείων του σωφρονιστικού καταστήματος.

Ακόμη ερευνάται αν στην εν λόγω απόδραση μπορεί να συμμετείχαν και δύο ποινικοί που είχαν απασχολήσει τους τελευταίους μήνες στελέχη του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τις συνεχείς μεταγωγές τους από την Κέρκυρα ή άλλα σωφρονιστικά καταστήματα προς το Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού με αμφισβητούμενη αιτιολογία.  Ζητούμενο ακόμη είναι πώς μπήκε ο οπλισμός στις φυλακές Κέρκυρας ενώ οι έρευνες εστιάζονται σε μεταγόμενους ποινικούς ή σε τυχόν εμπλοκή σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Αυτά  τα νεότερα στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ, ύστερα από την πρώτη φάση της έρευνας στις φυλακές του νησιού των Φαιάκων για την πιθανή μεγάλη φυγή Ελλήνων και αλλοδαπών ποινικών με σοβαρή εγκληματική δράση. Σε μία απόδραση που θα είχε ορισμένες ομοιότητες με τη μαζική-αιματηρή απόδραση (σσ. με  επίθεση ενόπλων-συνεργών στο σωφρονιστικό κατάστημα) στις φυλακές Τρικάλων που ακολούθησε αιματηρή καταδίωξη των κακοποιών στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.  Μια εγκληματική ενέργεια που αναμένεται να ανατροφοδοτούσε τη δράση της «αλβανικής μαφίας» στη χώρα μας.

Κι όλα αυτά ενώ, όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα», στη διάρκεια της πρόσφατης δικαστικής έρευνας του ειδικού εφέτη ανακριτή  για θέματα τρομοκρατίας που εξέταζε νέες παραμέτρους της εγκληματικής δράσης 6-8 Αλβανών ποινικών  που συμμετείχαν στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχ. Ζαφειρόπουλου και σε άλλες αιματηρές επιθέσεις, εκτοξεύθηκαν απειλές για δολοφονία του συγκεκριμένου δικαστικού λειτουργού!

«Κάσες» και απειλές

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της συμπληρωματικής απολογίας ισοβίτη Αλβανού που φέρεται να οργάνωσε τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, ο εν λόγω ποινικός αναφέρθηκε σε «κάσες στις οποίες θα κλειστεί σύντομα» ο εν λόγω δικαστικός λειτουργός. Ακόμη εκτόξευσε απειλές και σε βάρος πολιτικών προσώπων και ατόμων στο Μέγαρο Μαξίμου, για άγνωστους λόγους!

Σημειώνεται ότι  ο 35χρονος Αλβανός φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που κρατείτο στις φυλακές Κέρκυρας, είχε επιχειρήσει να αποδράσει από εκεί προ μερικών εβδομάδων. Ο κακοποιός κατάφερε να παραβιάσει την κλειδαριά του κελιού των φυλακών, όπου μοιράζεται με ακόμη έξι άτομα και να βγει σε άλλο θάλαμο, όπου ξεκίνησε να ανοίγει τρύπα στο τοιχίο, ενώ είχε και σκαλωσιά.

Αναστάτωση στις φυλακές Νιγρίτας

Την ίδια στιγμή αναστάτωση υπάρχει στις φυλακές Νιγρίτας ύστερα από καταγγελίες και… μηνύσεις κρατουμένων σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων με τις οποίες  υποστήριζαν ότι εκβιάζονταν για να αλλάξουν το περιεχόμενο κατάθεσής τους. Πρόκειται για διοικητική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορούσε την παράνομη εισαγωγή ενός… δρομολογητή (router) για Ίντερνετ που χρησιμοποιούσε άλλος υπάλληλος των φυλακών.

Σε μία υπόθεση που θεωρείται ότι συνδέεται με διαμάχες μεταξύ κρατικών υπαλλήλων και στις οποίες άρχισαν να «χρησιμοποιούνται» οι κρατούμενοι, οι οποίοι με την σειρά τους προχωρούν σε δικαστικές ενέργειες σε βάρος σωφρονιστικών που οδηγούνται στο Αυτόφωρο, σε μία  ιδιόρρυθμη κατάσταση.