Στο MEGA μιλάει ο ναυαγοσώστης που για περισσότερες από 6 ώρες ήταν στο πλευρό νεαρού Κεφαλλονίτη που πάλευε με τα μανιασμένα κύματα στην παράλια Μύρτος του νησιού.

Ο Ηλίας Παπαγεωργόπουλος περιγράφει όλες τις δραματικές στιγμές ενώ αποκαλύπτει πως υπήρξαν στιγμές που φοβήθηκε για την ζωή του.

Τα μανιασμένα κύματα στην παράλια του Μύρτου στην Κεφαλονιά σφυροκοπούν δυο άνδρες που προσπαθούν να παραμείνουν πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το ύψος των κυμάτων ξεπερνά τα τρία μέτρα και η ένταση των ανέμων φτάνει ακόμη και τα επτά μποφόρ.

Δεκάδες πολίτες κοιτούν με κομμένη την ανάσα και ανήμποροι να βοηθήσουν περιμένουν το ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού για να σώσει τους δυο άνδρες.

«Πίστεψα πως θα πεθάνω»

Ο Ηλίας Παπαγεωργόπουλος ο ναυαγοσώστης που έπεσε με αυτοθυσία στη φουρτουνιασμένη θάλασσα για να βοηθήσει τον νεαρό Κεφαλλονίτη μιλά στο MEGA και αποκαλύπτει πως πάρα την εκπαίδευση του φοβήθηκε για την ζωή του.

«Ήταν η πρώτη φορά που νόμιζα ότι παίζει και να πεθάνω. Να πνιγώ. Γιατί κάναμε μία απόπειρα να βγούμε αλλά ήρθε ένα κύμα το κοίταζα με το κεφάλι πάνω.

Πάρα πολύ ψηλό και μας έφερε κάπως τούμπα. Πάμε να βγούμε έξω, ήπιαμε νερό. Μετά ήρθε άλλο νερό από πάνω μας από πουθενά, δεν ξέρω πώς έγινε. Λίγο ακόμα και θα είχαμε πνιγεί.

Όλα άρχισαν όταν ο νεαρός από την Κεφαλονιά μπήκε στη θάλασσα παρά το απαγορευτικό. Όταν ο ναυαγοσώστης Ηλίας Παπαγεωργόπουλος έφτασε στο σημείο και χωρίς δεύτερη σκέψη μπήκε στη θάλασσα για να βρεθεί διπλά στο άτομο που η ζωή του κρεμόταν από μια κλωστή.

«Είχαμε ένα σχέδιο διάσωσης να κάνουμε, άλλα εκείνη την ώρα εγώ είδα ότι το παιδί ήταν σε μία κατάσταση αμόκ και είπα ότι θα μπω μέσα κατευθείαν. Ήθελα να μπω να τον ηρεμήσω γιατί ήταν δύσκολα τα πράγματα. Ήταν νύχτα, εάν καθόταν μόνος του εκεί, λογικά θα ήταν μοιραίο».

Δραματική διάσωση

Μετά από έξι ολόκληρες ώρες στο σημείο έφτασε το ελικόπτερο τύπου SIKORSKY του Πολεμικού Ναυτικού. Πλέον ακόμη και τα δευτερόλεπτα έχουν σημασία καθώς οι άνδρες έχουν εξαντληθεί.

Ο διασώστης χωρίς να χάσει στιγμή ανεβάζει και τα δυο άτομα στο ελικόπτερο.

«Το μόνο που δεν λέγαμε ήταν για την κατάσταση. Γιατί δεν έπρεπε να αγχωθούμε εάν αγχωνόμασταν τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα. Οπότε λέγαμε τι σπουδάζει ο καθένας, πώς μας φαίνεται η Κεφαλλονιά, από πού είσαι. Καθημερινά απλά θέματα.»

Ο νεαρός Κεφαλλονίτης παραμένει στο νοσοκομείο και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πάρει εξιτήριο.