Η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία δεν θα είναι ίδια για όλους. Γυμνάσιο στην Αρτέμιδα Αττικής θα λειτουργήσει για 14η χρονιά στεγασμένο σε κοντέινερ. Οι συνθήκες για διδάσκοντες και μαθητές θα είναι δύσκολες καθώς αφενός μεν δεν θα μπορούν να τηρηθούν οι απαιτούμενες αποστάσεις και αφετέρου η υποχρεωτική χρήση μάσκας θα καθιστά την πολύωρη παραμονή τους μέσα στα κοντέινερ εξαιρετικά δύσκολη.

Προσωρινά για μόλις δυο χρόνια το 2ο γυμνάσιο Αρτέμιδος θα στεγάζονταν σε κοντέινερ . Περάσαν όμως 13 ολόκληρα χρόνια και οι μαθητές της περιοχής για 14η χρονιά φέτος θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα του γυμνασίου κάτω από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία ξανά σε κοντέινερ.

Στο σχολείο φοιτούν 300 μαθητές από την περιοχή της Αρτέμιδος. Στεγασμένος χώρος για να βγουν τα παιδιά διάλειμμα όταν βρέχει δεν υπάρχει, αναγκαστικά παραμένουν μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Γραφειοκρατικά ζητήματα, όπως λένε οι γονείς, έχουν σταθεί όλα αυτά τα χρόνια εμπόδιο στην εξεύρεση ενός χώρου που να πληροί τις προϋποθέσεις δημιουργίας ενός «κανονικού» σχολείου.

Στην ίδια περιοχή 4 ακόμη σχολεία στεγάζονται σε κοντέινερ, ενώ σε ένα ακόμη σχολικό συγκρότημα οι περισσότερες αίθουσες δεν διαθέτουν φυσικό αερισμό.