Ο Ολυμπιακός κοντράρεται την Κυριακή με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (21:00) στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που ουσιαστικά θα «κλείσει» τη σεζόν που πέρασε.

Οι ερυθρόλευκοι θέλουν την κατάκτηση του τροπαίου απέναντι στην Ένωση, προκειμένου να ξεκινήσουν ιδανικά τη νέα σεζόν και με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Ο Πέδρο Μαρτίνς προετοιμάζει την ομάδα του για το κυριακάτικο ματς, όμως προς το παρόν δεν έχει καταλήξει ούτε στο σχηματισμό ούτε και στη διάταξη με την οποία θα παρατάξει τους Πειραιώτες κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο πορτογάλος τεχνικός συνεχίζει τις δοκιμές και στην προπόνηση της Πέμπτης προχώρησε σε αλλαγή πλάνου ενόψει του τελικού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μαρτίνς φαίνεται ότι είτε δεν ικανοποιήθηκε από την απόδοση που είχε η ομάδα του με το 3-4-3 είτε δοκιμάζει και το εναλλακτικό του πλάνο για την ενδεκάδα, το οποίο θα είναι ο κλασικός σχηματισμός 4-3-3, με τον Τοροσίδη αντί του Αβραάμ στην ενδεκάδα.

Ο «Τόρο», εφόσον προτιμηθεί αυτό το σχήμα, θα αγωνιστεί στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Ραντζέλοβιτς δεξιά και τον Μασούρα μπροστά του στην αριστερή πλευρά.

Στο αρχικό σχήμα με τα νέα δεδομένα θα βρίσκονται ταυτόχρονα και οι Φορτούνης και Βαλμπουενά.

Πιο αναλυτικά, η ενδεκάδα που φαίνεται πως προτιμά ο Μαρτίνς, χωρίς να έχει καταλήξει, είναι ο Αλέν στο τέρμα, με τους Ραντζέλοβιτς, Μπα, Σισέ και Τοροσίδη στην τετράδα της άμυνας, Καφού, Μπουχαλάκη και Καμαρά στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, τους Φορτούνη και Βαλμπουενά στα δύο άκρα και τον Ελ Αραμπί στην επίθεση.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι, παρά το γεγονός ότι ο Γκιγιέρμε βρέθηκε κανονικά στο Ρέντη το πρωί της Πέμπτης και προπονήθηκε κανονικά, μίλησε με τον Μαρτίνς, τον ενημέρωσε για την επερχόμενη αποχώρησή του από την ομάδα για το Κατάρ, με τον 50χρονο τεχνικό να τον αφήνει εκτός δοκιμής και ουσιαστικά να προαναγγέλλει τις εξελίξεις.

Τέλος, οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν σήμερα την προετοιμασία τους με προπόνηση που έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ, ώστε να εξοικειωθούν με τον απαράδεκτο αγωνιστικό χώρο και να δουν τι πρέπει να προσέξουν.