Με ένα νέο video, ο κ. Olivier François – Πρόεδρος σε παγκόσμιο επίπεδο της Fiat- θέλει να ταξιδέψει όλους τους φίλους της μάρκας με το Νέο ηλεκτρικό 500 “la Prima”, έτσι ώστε να ζήσουν μαζί του την εμπειρία του 1ου μοντέλου μηδενικών ρύπων του Ομίλου FCA στους δρόμους του Τορίνο.

Μάλιστα, το ταξίδι του ξεκίνησε από το εργοστάσιο – το πιο θρυλικό της ιταλικής φίρμας- το Μιραφιόρι, εκεί, όπου και κατασκευάζεται το νέο ηλεκτρικό 500!  Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο απασχολούνται 1.200 άτομα για την παραγωγή του, ένα εργοστάσιο, που έχει ιστορία 81 ετών.

Η συνολική επένδυση που πραγματοποιήθηκε είναι της τάξης των 700 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το Νέο ηλεκτρικό 500 σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και κατασκευάζεται στην Ιταλία ως ένα πραγματικό “Made in Italy”και “Made in Turin” προϊόν.

Το επόμενο στάδιο αυτού του πρώτου test drive πραγματοποιείται στο Λινγκότο, το θρυλικό πρώην εργοστάσιο της Fiat με την χαρακτηριστική πίστα δοκιμών στην οροφή του, όπου δοκιμάστηκε η 1η γενιά του Fiat 500 του 1957.

Το ηλεκτρικό 500 είναι πλέον διαθέσιμο και στην έκδοση hatchback, η οποία μπορεί να εφοδιαστεί με πανοραμική γυάλινη οροφή.

Επίσης το μοντέλο εφοδιάζεται με προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS) που του δίνουν –για πρώτη φορά στην κατηγορία- δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Οι μπαταρίες χωρητικότητας 42kWh του μοντέλου του εξασφαλίζουν αυτονομία 320χλμ. στον κύκλο WLTP και έως 458χλμ. στον αστικό κύκλο! Επίσης ο ταχυφορτιστής των 85kW δίνει τη δυνατότητα φόρτισης στο 80% σε μόλις 35 λεπτά, ενώ για διαδρομή 50χλμ. η φόρτιση διαρκεί μόλις 5 λεπτά!