Το Kemal Reis, μία από τις φρεγάτες που συνοδεύει το Oruc Reis -τo τουρκικό ερευνητικό σκάφος, που πλέει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, και εντός της παρανόμου εκδοθείσας τουρκικής NAVTEX- φαίνεται να αλλάζει πορεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τουρκική φρεγάτα φαίνεται κατευθύνεται στον ναύσταθμο του Ακσαζ, μεταδίδει ο Alpha. Η τουρκική φρεγάτα φέρεται να αποχώρησε από το σημείο πιθανότατα επειδή έχει υποστεί  ζημιές μετά την πρόσκρουση με τη φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ» και πρέπει να επισκευαστεί.

Το γεγονός επιβεβαιώνει την ελληνική θέση για τα όσα είχαν γίνει τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, οπότε παραλίγο να συμβεί «ατύχημα», ως απόρροια της τουρκικής παραβατικότητας, με την περιπλάνηση του Oruc Reis στην περιοχή της παράνομης Navtex που έχει εκδώσει η Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι το συμβάν προκλήθηκε από λάθος χειρισμούς του κυβερνήτη της τουρκικής φρεγάτας «Kemal Reis» με αποτέλεσμα να σημειωθεί πρόσκρουση με την ελληνική φρεγάτα «Λήμνος». Η τουρκική φρεγάτα υπέστη ζημιές, σε αντίθεση με την ελληνική, παρά τα όσα υποστήριζε ο τουρκικός τύπος. Η  Αθήνα, μάλιστα είχε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφία από τη φρεγάτα «Λήμνος» η οποία συμμετείχε κανονικά και χωρίς τον παραμικρό περιορισμό στο αξιόπλοό της στην κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας.

Σχολιάζοντας μάλιστα τα δημοσιεύματα από τη γείτονα, αρμόδιες πηγές σημείωναν πως επειδή «διάφοροι φαντασιώνονται ζημιές στην ελληνική φρεγάτα, η φωτογραφία από τη σημερινή συμμετοχή του πλοίου στην κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής Navtex είναι ίση με χίλιες λέξεις».