Τα fake news σχετικά με τον κοροναϊό στέλνει στη Δικαιοσύνη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Χρυσοχοΐδης έδωσε εντολή στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ώστε να αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, το υλικό αναρτήσεων στο Διαδίκτυο.
Στο υλικό, προς ενημέρωση και ποινική αξιολόγηση, περιλαμβάνονται αναρτήσεις όπου γίνονται αναφορές σε μη εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κοροναϊού.
«Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης, συμπληρώνοντας πως η πανδημία «δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας».
«Σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας, να κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Η πολιτεία δεν θα επιτρέψει την δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές» κατέληξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

- Κωνσταντίνα Τρίμπου: Η Ελληνίδα στην ηγεσία της Unilever Ευρώπης και η βράβευση από το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος
- Μουντιάλ 2026: Το απίθανο ρεκόρ του Σκαλόνι που δίνει… αέρα τίτλου στην Αργεντινή
- Κώστας Σκρέκας: Ζητεί την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης μετά την δίωξή του από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ







