Χαλαρώνουν τα μέτρα ασφαλείας στις παραλίες, παρά τις συνεχείς συστάσεις επιστημόνων και υγειονομικών αρχών.

Ώρα 12.00 το μεσημέρι σε παραλία της Αττικής. Μια παρέα λουόμενων σηκώνεται από την ξαπλώστρα. Με βάση τα προβλεπόμενα μέτρα, υπάλληλος της πλαζ θα έπρεπε να πηγαίνει και να απολυμάνει την ξαπλώστρα. Αντ’ αυτού η επόμενη παρέα παίρνει την ξαπλώστρα σαν να μην βρισκόμαστε στην εποχή του κοροναϊού.

Μηδενικές αποστάσεις

Όπως φαίνεται και οι αποστάσεις έχουν πάει… περίπατο. Σύμφωνα με τους κανόνες, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών ορίζεται το 1,5 μέτρο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν τηρείται, καθώς έχει τοποθετηθεί επιπλέον ξαπλώστρα, ανάμεσα στις δύο ομπρέλες.

Όμως και ο κανόνας για τον μέγιστο αριθμό ατόμων κάτω από μια ομπρέλα δεν τηρείται. Όπως φαίνεται στα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του MEGA, τουλάχιστον τρεις ενήλικες γυναίκες βρίσκονται στο ίδιο σημείο και μάλιστα σε απόσταση που δεν ξεπερνά τα 10 εκατοστά.

Οι λοιμωξιολόγοι δεν σταματούν να υπενθυμίζουν ότι η χώρα μας δεν έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο του κοροναϊού και προειδοποιούν ότι είναι πολύ πιθανό ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA: