Σενάριο ταινίας θυμίζουν τα αιματηρά ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ δύο εγκληματικών ομάδων του Μαυροβουνίου. Η φονική διαμάχη που εξελίσσεται εδώ και πέντε χρόνια άφησε πίσω της δύο ακόμη νεκρούς που εκτελέστηκαν από αγνώστους προχτές στην Κέρκυρα. Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Γενάρη είχαμε μια ακόμη διπλή εκτέλεση που εντάσσεται σ αυτόν τον πόλεμο σε ταβέρνα στη Βάρη.

Ένας εμφύλιος μεταξύ εγκληματικών ομάδων του Μαυροβουνίου χωρίς σύνορα. Δυο δολοφονικές επιθέσεις μέσα σε έξι μήνες σε Βάρη και Κέρκυρα. Θύματα μέλη της μαφιόζικης οργάνωσης Σκαλιάρι.

Οι ένοπλοι που πραγματοποίησαν την διπλή ένοπλη επίθεση στον Χαλικούνα Κέρκυρας πριν 48 ώρες είχαν εντολή να εκτελέσουν συμβόλαιο θανάτου. Έστησαν ενέδρα στα δυο θύματα τους. Είχαν ταξιδέψει στο νησί του Ιονίου με πλαστά διαβατήρια. Νόμιζαν πως έτσι είχαν κρύψει τα ίχνη τους. Αλλά οι αντίπαλοι τους είχαν εντοπίσει. Πριν βγουν από το αυτοκίνητο τους έξω από το σπίτι που είχαν νοικιάσει δέχθηκαν τα πυρά. Στο όχημα βρέθηκε και το όπλο που είχαν αλλά δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν. Στο σημείο δεν υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες. Οι αστυνομικοί εντόπισαν 30 κάλυκες.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για τα δυο περιστατικά μέσα σε ένα χρόνο ενώ η έρευνα τους συνεχίζεται για να διαπιστωθεί εάν οι δράστες έχουν κρυφτεί στην Κέρκυρα ή διέφυγαν ενδεχομένως με ταχύπλοο προς ακτές της Ηπείρου ή της Αλβανίας.

Μετά την επίθεση στη Βάρη κλιμάκιο αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής μετέβη στη Σερβία για να συγκεντρώσει στοιχεία για τη μαφία του Μαυροβουνίου. Εκτιμάται πως μέλη της βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Επίσης συνέλεξαν πληροφορίες για τη 5ετη διαμάχη μεταξύ των συμμοριών Σκαλιάρι και Καβάτσκι με δεκάδες θύματα σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ τους ξεκίνησαν μετά την απώλεια μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης αξίας 20.000.000 ευρώ στην Ισπανία.

Στόχος των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ ήταν να βρουν -σε συνεργασία με σέρβους αστυνομικούς- «πυρήνες» κακοποιών στην παροικία Σέρβων και Μαυροβουνίων στην Αθήνα. Επιπλέον οι Έλληνες αστυνομικοί εξέτασαν την πιθανή εμπλοκή των Μαυροβούνιων μαφιόζων σε παράνομες δραστηριότητες στην Ελλάδα κυρίως διακίνηση ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων.

Το αιματηρό ξεκαθάρισμα λογαριασμών στην Ελλάδα ξεκίνησε στα τέλη Ιανουαρίου. Σοκ είχε προκαλέσει η εν ψυχρώ δολοφονία δυο αντρών μέσα σε ταβέρνα στη Βάρη μπροστά στα έκπληκτα μάτια θαμώνων και υπαλλήλων. Θύματα δυο αρχηγικά μέλη της Σκαλιάρι. Ένα ακόμη συμβόλαιο θανάτου που είχε την υπογραφή της ομάδας Καβάτσκι.