Στις 22 Ιουλίου 2012, η 15χρονη Μυρτώ βρέθηκε ημίγυμνη και χτυπημένη βαριά σε παραλία της Πάρου. Η άτυχη 15χρονη, δέχτηκε αγρία επίθεση από έναν Πακιστανό. Βρισκόταν στο νησί για διακοπές με την οικογένειά της.

Η μητέρας της, τη βρήκε κακοποιημένη και χτυπημένη. Το παιδί, με τη μητέρα πάντα στο πλάι της, έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Πέρασε πέντε ολόκληρα χρόνια σε νοσοκομείο, μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ και σε κέντρο αποκατάστασης. Έκτοτε μητέρα και κόρη συνεχίζουν μαζί τον αγώνα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

«Ζούμε πάντα με ένα φόβο μήπως και λόγω των κρίσεων χειροτερέψει. Δεν είμαστε όμως στην ίδια κατάσταση ασυζητητί, προσπαθούμε για το καλύτερο, όσο είναι αυτό το καλύτερο» λέει στο MEGA η μητέρα της Μυρτούς.

Η μητέρα της 23χρονης σήμερα Μυρτούς οργισμένη μιλά για την πολιτεία που όπως λέει είναι απούσα στο Γολγοθά που ανεβαίνει καθημερινά το παιδί της.

«Η αδιαφορία του κράτους. Το κράτος είναι απολύτως απών. Δεν μιλάω για τον κόσμο. Με 730 ευρώ το μήνα θα κάνει φυσικοθεραπείες, λογοθεραπείες, θα παίρνει φάρμακα θα έχει ειδική διατροφή θα έχει είδη υγιεινής και θα πληρώνεται νοσηλεύτρια. Μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει ζω με ανασφάλεια» σημειώνει η ίδια.

Το 2017 στο δράστη του άγριου ξυλοδαρμού της Μυρτώς επεβλήθησαν ισόβια και από τότε κρατείται στις φυλακές.

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η Μυρτώ θα μπει ξανά στο νοσοκομείο για ένα ακόμη χειρουργείο.

«Η Μυρτώ δεν κινείται, δεν μιλάει, τρώει αλλά δεν πίνει νερό»

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε η μητέρα της 23χρονης πλέον Μυρτώς, Μαρία Κοτρώτσιου, περιγράφοντας την κατάσταση της κοπέλας σήμερα, οχτώ χρόνια μετά την άγρια επίθεση που της άλλαξε τη ζωή.

«Η κατάστασή της δεν είναι όπως ίσως θα ήλπιζα στις αρχές, γιατί δεν γνώριζα πως εξελίσσονται άνθρωποι που έχουν υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Έχει σαφώς μία βελτίωση, αλλά δεν κινείται, δεν μιλά, τρώει λίγο, νερό καθόλου. Έχει ανάγκη από γιατρούς. Φυσικοθεραπείες, λογοθεραπείες, καθημερινά και πολλά φάρμακα. Κάποιες θεραπείες μας τις παρείχαν δωρεάν σε κάποιο κέντρο, αλλά σταμάτησαν. Δεν είναι δυνατόν να σου παρέχει κάποιος κάτι δωρεάν για πάντα. Τους ευχαριστώ που μας βοήθησαν», ανέφερε η κ. Κοτρώτσιου για την κατάσταση της κόρης της.

«Πάρα πολλές φορές επιστρέφει η σκέψη μου σε εκείνη την ημέρα. Ιδίως κάθε φορά που ακούω για ένα παρόμοιο γεγονός. Κάθε φορά που ακούω για μία καταδίκη και ακούω το ισόβια που ξέρω ότι είναι μια κοροϊδία, γιατί μόνο ισόβια δεν είναι. Τα λόγια δεν έχουν καμία αξία. Οι λέξεις δεν έχουν αξία. Βρίσκονται κάποιοι νόμοι που ανατρέπουν τις δικαστικές αποφάσεις. Δεν δικάζουν οι δικαστές. Στην ουσία έχουμε γίνει η χώρα της ασυδοσίας. Στυγερά εγκλήματα και βγαίνουν μετά από 20 χρόνια», συνέχισε η ίδια.

«Οι γιατροί δεν μου δίνουν καμία ελπίδα. Παλεύω μόνη μου γιατί ελπίζω σε κάποια μικρή καλυτέρευση» εξήγησε.

«Θα πρέπει το κράτος να βοηθήσει όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν να τους πετάει. Να τους δίνει 730 ευρώ για να έχουν φάρμακα, φροντίδα, είδη υγιεινής, ειδική διατροφή, θεραπείες, νοσηλευτές. Είναι κοροϊδία αυτό το πράγμα. Είναι επιβεβλημένη η στήριξη από την πολιτεία. Δεν μπορεί να λέει το χαρτί του ΚΕΠΑ ότι χρειάζεται έτερο πρόσωπο για να τη βοηθήσει, και αυτό το πρόσωπο να μην υπάρχει, γιατί από πού θα πληρωθεί; Θα έρθει κάποιος να δουλέψει τσάμπα; Όταν γράφουν κάτι στα χαρτιά καλό είναι να το τηρούν. Διαφορετικά είναι σαν να σε κοροϊδεύουν. Εγώ έτσι νιώθω» κατέληξε η μητέρα της Μυρτούς.