Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των ανθρώπων που ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον 45χρονο με το τσεκούρι, που εισέβαλε στην εφορία Κοζάνης και τραυμάτισε σοβαρά τρεις υπάλληλους.

«Έσωσαν τη ζωή της Μαρίας. Ο διευθυντής και ο Παναγιώτης με την Αλέκα. Θυσία έκαναν. Ήρωες» αναφέρει υπάλληλος της ΔΟΥ Κοζάνης στο MEGA.

Ο διευθυντής της ΔΟΥ, Ιωάννης Ποδιώτης, που με αυτοθυσία κατάφερε να αφοπλίσει τον 45χρονο μακελάρη, περιέγραψε στο MEGA πώς κατάφερε να τον ακινητοποιήσει, την στιγμή που χτυπούσε με το τσεκούρι μια 47χρονη συνάδελφό του ενώ ήταν πεσμένη στο έδαφος.

«Κατέβηκα κάτω και τον είδα με το τσεκούρι να επιτίθεται σε μια συνάδελφο, που ήταν πεσμένη κάτω. Όρμησα πάνω του και με τη βοήθεια ενός συναδέλφου καταφέραμε να τον ακινητοποιήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

«Γιώργο κατέβα κάτω, σκότωσαν τον Πέτρο με τσεκούρι. Ώσπου να κατέβω τα σκαλοπάτια είδα μια πλημμύρα αίματος».

Καρέ – καρέ ο αφοπλισμός του δράστη

Η μαρτυρία του υπαλλήλου της Εφορίας Κοζάνης, Γιώργου Τζέλλου, που αντίκρισε τους συνάδελφους του σε μια λίμνη αίματος, την στιγμή που ο διευθυντής του ακινητοποιούσε τον μακελάρη με το τσεκούρι, κόβει την ανάσα.

«Με πόδια, με χέρια, με κλωτσιές, γροθιές, τον απέτρεψε να την ξαναχτυπήσει, τον άρπαξε, τον έστησε στον τοίχο, όρμησε και ο Παναγιώτης, έτρεμαν τα χέρια να πέσει το τσεκούρι κάτω, το άρπαξε η Αλεξάνδρα, και από εκεί και πέρα τον ξάπλωσαν μπρούμυτα στο δάπεδο» λέει συγκλονισμένος.

«Με βοήθησε ένας συνάδελφος που έπεσε και αυτός πάνω του. Δεν τον είχαμε ξαναδεί. Δεν μπορούσα να το πιστέψω», αναφέρει από την πλευρά του ο διευθυντής της Εφορίας.

O 45χρονος με ένα κόκκινο σακίδιο στην πλάτη ανεβαίνει στον 2ο όροφο. Μπαίνει αμίλητος στα γραφεία. Ανοίγει το σακίδιο και βγάζει ένα τσεκούρι. Χωρίς να πει λέξη, πλησιάζει τον 56χρονο υπάλληλο και αρχίζει να τον χτυπά με μανία. Τρεις φορές στο κεφάλι. Δίπλα του βρίσκεται μια γυναίκα η οποία προσπαθεί να ξεφύγει, αλλά δέχεται χτύπημα στο κεφάλι και σωριάζεται στο έδαφος.

«Αυτή που ήταν στον γκισέ δεν πήρε είδηση. Γύρισε σε αυτή, της έριξε στο κεφάλι, την έριξε κάτω. Καθώς την έριξε κάτω, της έδωσε ακόμα μια. Οι υπόλοιποι υπάλληλοι, έτρεχαν από εδώ και από εκεί να σωθούν, ο ένας έπεφτε πάνω στον άλλον» περιγράφει ο κ. Τζέλλος.

Μια τρίτη υπάλληλος τρέχει να γλιτώσει. Ο δράστης όμως την χτυπά στην πλάτη. Ωστόσο παρά τα βαριά τραύματά της παλεύει με τον 45χρονο και καλεί απεγνωσμένα σε βοήθεια.

«Όταν τον είδα μου έδωσε την εντύπωση του γνωστού, από αυτούς τους τύπους τους γραφικούς, με μεγάλα γένια μέχρι το στήθος, μεγάλα μαλλιά, παράξενο ντύσιμο και κάτι του είπα εκείνη την ώρα «εσύ είσαι ρε χαμένε;» και απάντησε «σας άξιζε αυτό που έκανα. Δηλαδή το απόλαυσε κιόλας» προσθέτει ο ίδιος.

Ο 45χρονος μακελάρης με το τσεκούρι, που κατάγεται από ένα χωριό της Κοζάνης, και ακόμα δεν έχει δώσει καμία απάντηση για τους λόγους που όπλισε το χέρι του με τσεκούρι και τραυμάτισε βαρύτατα τρία άτομα.

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία – Πώς περιγράφουν οι γείτονες τον μακελάρη

Στην Κοζάνη όλοι μιλούν για έναν άνθρωπο υπεράνω υποψίας. Οι γείτονές του μιλούν για έναν άνθρωπο που δεν ήταν ιδιαίτερα κοινωνικός, αλλά εμφανιζόταν ιδιαίτερα ευαίσθητος και ευγενικός με τα ανήλικα παιδιά.

Σύμφωνα με τους ίδιους, ο 45χρονος δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα και δεν μιλούσε ποτέ άσχημα με τα αδέρφια του και τους γονείς του που μέχρι εχτές διέμεναν στο ίδιο διαμέρισμα.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA: