Δεν έχουν τελειωμό οι προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον τούρκο πρόεδρο τραβάει εκ νέου το σκοινί τεστάροντας τα όρια τόσο της Αθήνας, όσο και του υπόλοιπου πλανήτη, ο οποίος αντιδρά στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Αυτή τη τη φορά, ο Ερντογάν έστησε ένα σόου, που προκαλεί ανατριχίλα, με σκοπό να τιμήσει την επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος εναντίον του, που είχε γίνει στις 15 Ιουλίου 2016.

Το προκλητικό σε αυτή του την κίνηση, ωστόσο, ήταν ότι επέλεξε να το κάνει μπροστά στην Αγία Σοφία, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα από την απόφασή του να τη μετατρέψει σε τζαμί.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, δεκάδες άνθρωποι ντυμένοι με κόκκινες μπλούζες και μαύρα παντελόνια εκτέλεσαν μια ολόκληρη χορογραφία μπροστά από την Αγία Σοφία.

Οι χορευτές έκαναν σχηματισμούς δημιουργώντας συνθήματα όπως «Νίκη της Δημοκρατίας» αλλά και το σύμβολο της τουρκικής σημαίας που είναι η λευκή ημισέληνος με το αστέρι.

Την ώρα της χορογραφίας ακουγόταν μουσική σαν αυτές που ακούγονται όταν στήνονται τα σόου για την επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Ενδεικτικά το πόσο προκλητικά σκηνοθετημένο ήταν όλο αυτό, είναι η στιγμή (στο 4ο λεπτό του βίντεο) όπου οι χορευτές έχουν σχηματίσει τη σημαία της Τουρκίας και αυτή εναλλάσσεται με την εικόνα της Αγίας Σοφίας.

Δείτε το εν λόγω βίντεο: