Το μπεστ – σέλερ μοντέλο της τσέχικης φίρμας εισέρχεται στην τέταρτη γενιά του με τους καλύτερους οιωνούς. Όπως αναφέρει η φίρμα, το μεσαίο της μοντέλο είανι πιο άνετο, ασφαλές, έχει πλήρη συνδεσιμότητα και προσφέρεται με πλήρη γκάμα κινητήρων. Πατάει στην γνώριμη πλατφόρμα MQB Evo του Volkswagen Group, με μήκος που πλέον αγγίζει τα 4,68 μέτρα. Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από την  Grand Coupe και την Sportswagon .

Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ της Sportswagon, έχει αυξηθεί κατά 30 λίτρα, φτάνοντας στα 640, κορυφαία τιμή στην κατηγορία ενώ, η  Grand Coupe έχει χωρητικότητα 600 λίτρα – 10 περισσότερα από την προηγούμενη γενιά. Πλήρως επανασχεδιασμένο είναι και το εσωτερικό, όπου στο κέντρο του ταμπλό κυριαρχεί η μεγάλη οθόνη του συστήματος infotainment. Η προαιρετική οθόνη head–up display ανεβάζει τον πήχη ψηλά. Προβάλλει τις πιο σημαντικές πληροφορίες (ταχύτητα, πλοήγηση, σήματα κυκλοφορίας και τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού) στο παρμπρίζ, ενώ ο οδηγός έχει την αίσθηση ότι οι ενδείξεις είναι στα 2 μέτρα εμπρός του – μην εμποδίζοντας έτσι το άμεσο οπτικό του πεδίο.

Η OCTAVIA προσφέρει μια επιλογή από τέσσερα συστήματα infotainment τελευταίας γενιάς με οθόνες από 8,25 έως 10 ίντσες. Ορισμένες από αυτές ελέγχονται με κινήσεις του χεριού ή φωνητικά Φέρει πλήρη γκάμα σε συστήματα υποβοήθησης, όπως το ολοκληρωμένο σύστημα Travel Assist, ένα από τα πληρέστερα συστήματα υποβοήθησης οδηγού διαθέσιμα σήμερα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Μεταξύ των νέων υπηρεσιών και το σύστημα eCall, το οποίο είναι υποχρεωτικό στην ΕΕ, με υπηρεσίες απομακρυσμένης πρόσβασης οχήματος σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης κ.α.

Κινητήρες υβριδικοί, ντίζελ και βενζίνης

Πλήρης και η γκάμα κινητήρων, όπου η νέα OCTAVIA περιλαμβάνει δύο εκδόσεις plug–in hybrid, την OCTAVIA iV, καθώς και την OCTAVIA RS iV (και τα δύο μοντέλα θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά από τον Νοέμβριο). Η μια υβριδική εκδοχή για παράδειγμα περιλαμβάνει μοτέρ  1.4 TSI και ένα ηλεκτροκινητήρα με 204 ίππους, ενώ,  η RS iV 245 ανεβαίνει στους ίππους (180 kW).Στις πιο …τυπικές εκδόσεις με κινητήρα βενζίνης, εφαλτήριο μοτέρ είναι ο 1.0 TSI (διαθέσιμος από τις αρχές Σεπτεμβρίου) και 1.5 TSI ενώ, σε ντίζελ ο 2.0 TDI που προέρχεται από την πιο πρόσφατη γενιά EVO και εκπέμπει μέχρι και 80% λιγότερα οξείδια αζώτου . Τέλος, η έκδοση φυσικού αερίου OCTAVIA G–TEC έχει αυτονομία έως και 523 χιλιόμετρα με CNG . Η νέα OCTAVIA κοστίζει στην χώρα μας από 19.900 ευρώ.