Στο στόχαστρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφαλείας Μεταφορών (ETSC – European Trasportation Safety Council) βρίσκονται το τελευταίο διάστημα, και τα SUV καθώς και τα μικρότερα crossovers. Οι λόγοι αυτή τη φορά δεν είναι μόνο περιβαλλοντικοί, μιας και σήμερα, τα περισσότερα SUV τηρούν τις τελευταίες προδιαγραφές ρύπων. Σύμφωνα με το ETSC η πιθανότητα σοβαρού τραυματισμού ή θανάτου ενός ποδηλάτη ή πεζού είναι μεγαλύτερη όταν το συγκρουόμενο όχημα είναι SUV ή βαν, σε σύγκριση με τα πιο συμβατικά επιβατικά αυτοκίνητα.

Τα μέτρα που πρέπει να παρθούν

Όπως αναφέρει η συγκεκριμένη έρευνα, την περίοδο 2010-2018, τουλάχιστον 51.300 πεζοί και 19.450 ποδηλάτες έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόνο το 2018, έχασαν τη ζωή τους 5.180 πεζοί και 2.160 ποδηλάτες, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 29% επί του συνόλου των οδικών θανάτων.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος οργανισμός θέλει έναν νέο σχεδιασμό που θα κάνει ακόμη πιο ασφαλή την διακίνηση των πεζών αλλά και των ποδηλατιστών μέσα στις πόλεις, και ένα από τα μέτρα αυτά είναι ο «διωγμός» των SUV. Ανάμεσα στα μέτρα που προτείνει είναι η εντατικοποίηση της αστυνόμευσης, ιδιαίτερα για την παραβίαση των ορίων ταχύτητας στις αστικές περιοχές, όπου κυκλοφορεί μεγάλος αριθμός πεζών και ποδηλατιστών.  Η μεγάλη πλειονότητα των οδικών θανάτων πεζών στην ΕΕ, καταγράφονται σε κατοικημένες περιοχές (70,3%).

Στην Ελλάδα, το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 78%. Πάντως, αν αυτό συμβεί, και με γνώμονα ότι το 40% των πωλήσεων στην Ευρώπη αφορά SUV και crossovers μοντέλα, τότε θα δούμε να μειώνεται δραματικά η κίνηση στα μεγάλα αστικά κέντρα, όντας μια λύση που θα δώσει ανάσα στο κυκλοφοριακό φόρτο, όμως, θα προβληματίσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες που θα δουν την πιο δημοφιλή, εμπορική κατηγορία αυτοκινήτων να βρίσκεται στο στόχαστρο εξαιτίας των αυστηρών κανόνων.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από