Μήνυση με πολιτικές αναφορές κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας ο οποίος αναφέρει ότι κυβερνητικοί παράγοντες και το Μέγαρο Μαξίμου επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γνώριζαν για την εικονική συμφωνία της εταιρείας του.

Ο Χρ. Καλογρίτσας αναφέρεται στη συμφωνία με την αλλοδαπών συμφερόντων εταιρεία CCC, από την οποία του δόθηκαν 3 εκ ευρώ για να μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η αναφορά σε γνώση κυβερνητικών παραγόντων προκύπτει από την μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία της Αθήνας ο επιχειρηματίας, στην οποία περιγράφει με λεπτομέρειες, προσκομίζοντας έγγραφα και ηλεκτρονική αλληλογραφία, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία του με την CCC ήταν εικονική.

Σε απόσπασμα της μήνυσης αναφέρεται:

«Οπως πολύ καλά άπαντες οι εγκαλούμενοι πολύ καλά γνωρίζουν, η φερόμενη σύμβαση περί “υπεργολαβίας”, βάσει της οποίας επιδικάστηκε το άνω ποσό €3.000.000 είναι εικονική και υποκρύπτει άλλη συμφωνία αφανούς εταιρείας, της οποίας αληθινό συμβαλλόμενο μέρος δεν ήταν η αιτούσα – «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC», αλλά ήταν η μητρική αυτής κατασκευαστική εταιρεία του α.ν. 89/1967 με την επωνυμία «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL», με έδρα στο Μαρούσι Αττικής και στο πλαίσιο της οποίας (αφανούς εταιρείας) η «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» λόγω του ότι δεν επιτρεπόταν να αναπτύξει δράση στην Ελλάδα, ως εταιρεία του α.ν. 89/1967, έβαλε εικονικά «μπροστά» την άνω αιτούσα και θυγατρική της – «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC» προκειμένου να δικαιολογήσει έναντι των Τραπεζών και των Αρχών το ποσό των 3.000.000€, το οποίο είχε συμφωνηθεί να καταβάλει και πράγματι κατέβαλε ως μέρος της συμμετοχής της (της CCC) στην άνω αφανή εταιρεία με εμφανή εταίρο την ανώνυμη εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», η οποία (αφανής εταιρεία) είχε συσταθεί το 2016 με πρωτοβουλία, υπό την εποπτεία και υπό τον συντονισμό της κατά τον οικείο χρόνο Κυβέρνησης (την οποία στην επικοινωνία τους αποκαλούσαν “White House”) και ιδία του αρμόδιου Υπουργού της, κ. Νικόλαου Παππά και η οποία (αφανής εταιρεία) σκοπό είχε τη συμμετοχή της στον διενεργηθέντα το καλοκαίρι του 2016 Διεθνή Διαγωνισμό για την κατακύρωση άδειας παρόχου εκπομπών εθνικής εμβέλειας».

Για τα 25 εκατ. συνεχίζει σε άλλο σημείο: «Περαιτέρω, η συμφωνηθείσα συμμετοχή της «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» στο πλαίσιο της άνω αφανούς εταιρείας ανερχόταν στο ποσό των 25.000.000€, έναντι του οποίου η «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL», κατέβαλε το ποσό των 3.000.000€, με τον άνω επιλεγέντα από μέρους της τρόπο, ήτοι μέσω της σύλληψης της ιδέας ισόποσης προκαταβολής στο πλαίσιο εικονικής σύμβασης για ανάθεση από μέρους της θυγατρικής της «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC» υποτιθέμενης “υπεργολαβίας”, και παραπείθοντάς τον Χρήστο Καλογρίτσα – ο οποίος ήταν αυτός που είχε υποδειχθεί ως συνομιλητής και πράγματι συνομιλούσε στις σχετικές διαπραγματεύσεις και συνεννοήσεις ιδία με τον 2ο εγκαλούμενο Samer Khoury (Σάμερ Χούρυ)- να υπογράψει η εταιρεία μας, η οποία δραστηριοποιούνταν ομοίως στον κατασκευαστικό κλάδο, τυπικά προς «κάλυψη» της «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» την άνω εικονική σύμβαση περί υποτιθέμενης “υπεργολαβίας” με την άνω θυγατρική της – «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC», παραλείποντας να εκπληρώσει την υποχρέωσή της για καταβολή του υπολοίπου. Το άνω δε ποσό € 3.000.000 αντιστοιχούσε στην προβλεπόμενη  από την Προκήρυξη  του άνω Διαγωνισμού.

Μπορείτε να διαβάσετε όλη τη μήνυση του κ. Καλογρίτσα:

Miisi_CCC_Draft04

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΑΞΙΟΤΙΜΟΥ

κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΓΚΛΗΣΗ

Tης ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.», η οποία εδρεύει στη Ν. Σμύρνη Αττικής, επί της οδού Νικ. Πλαστήρα αρ. 121, με ΑΦΜ: 094098428 της Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Πειραιά, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

ΚΑΤΑ

1.] Των νομίμων εκπροσώπων της εταιρείας του α.ν. 89/1967 με  την επωνυμία «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL»,  η οποία εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, επί της Λ.  Κηφισίας αρ. 62Β  και    εκπροσωπείται νόμιμα.

2.] Του Samer Khoury (Σάμερ Χούρυ), ο οποίος κατοικεί στο Μαρούσι Αττικής, επί της Λ. Κηφισίας αρ. 62Β∙

3.] Του Fouad Khoury (Φουάντ Χούρυ),  ο οποίος κατοικεί στο Μαρούσι Αττικής, επί της Λ. Κηφισίας αρ. 62Β∙

4.] Tων νομίμων εκπροσώπων της  κατά το δίκαιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συσταθείσας εταιρίας με την επωνυμία «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC», η οποία έχει  την έδρα  της  στο Ντουμπάι Floor No 1, Flat 101/104, Bay Square, Business Day, Building NO 2 PO BOX 1741, DUBAI UAE, με αριθμό Εμπορικού Μητρώου Νο: 226076 και   εκπροσωπείται νόμιμα.

ως επίσης και κατά παντός κατά νόμον υπευθύνου, αυτουργού και συνεργού στις κατωτέρω άδικες πράξεις

**********************

Αξιότιμε κ. Εισαγγελεύ,

Καταγγέλλουμε ενώπιόν Σας τα κάτωθι γεγονότα για την εκκίνηση κάθε νόμιμης διαδικασίας σε βάρος των ως άνω εγκαλούμενων και  κάθε άλλου κατά νόμον υπευθύνου, προς αποκατάσταση  της αλήθειας και  της νομιμότητας, οι οποίοι τέλεσαν κακουργηματικές πράξεις κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και συγκεκριμένα τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτης επί δικαστηρίω (ΠΚ 386 § 1) και  της  ψευδούς κατάθεσης (224 § 1 ΠΚ), σε  βάρος  της  εταιρείας  μας «ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.», επί σκοπώ ζημίας  αυτής  κατά ποσό υπερβαίνον  το ποσό  των 3.000.000€.

Περαιτέρω, πέραν  των αδικημάτων, τα  οποία τελέσθηκαν στην ημεδαπή  επισημαίνουμε  σε κάθε  περίπτωση  την αρμοδιότητα Σας και  για  τα αδικήματα της  κακουργηματικής απάτης  επί δικαστηρίω και  της ψευδορκίας, τα  οποία τελέστηκαν στην αλλοδαπή, επί  τη βάσει  του άρθρου   7 § 1 ΚΠΔ περί εγκλημάτων αλλοδαπών στην αλλοδαπή, κατά  το οποίο:

«1. Οι ελληνικοί ποινικοί νόμοι εφαρμόζονται και κατά αλλοδαπού για πράξη που τελέστηκε στην αλλοδαπή και χαρακτηρίζεται από αυτούς ως κακούργημα ή πλημμέλημα, αν η πράξη αυτή στρέφεται εναντίον Έλληνα πολίτη και είναι αξιόποινη, με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της, και κατά τους νόμους της χώρας όπου τελέστηκε ή αν διαπράχθηκε σε πολιτειακά ασύντακτη χώρα. Ως Έλληνας πολίτης για την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου λογίζεται και το κυοφορούμενο που θα αποκτήσει με τη γέννησή του την ελληνική ιθαγένεια, καθώς και τα νομικά πρόσωπα που εδρεύουν στην ημεδαπή»,  ως εν προκειμένω η εταιρεία μας. Ειδικότερα:

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

1.1. Την  1η-07-2020  και με αριθμό  πινακίου: ΡM1/18, συζητήθηκε  ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα Εκουσίας Δικαιοδοσίας)  η από 30.7.2019, με Γενικό Αριθμό Κατάθεσης: 70518/2019 και με Ειδικό Αριθμό Κατάθεσης: 3030/2019 Αίτηση της εταιρείας με την επωνυμία «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC» εναντίον της εταιρείας μας  – «ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.» [Σχετικό 1.], με  την οποία (αίτηση) η  άνω αιτούσα αιτήθηκε την κήρυξη εκτελεστής στην ελληνική επικράτεια  της υπ’ αριθμόν 23540/ΑΥΖ Διαιτητικής Απόφασης του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΔΕΕ) [Σχετικό 2.] , η οποία αποτελεί προϊόν παραπλάνησης του Διαιτητικού Δικαστηρίου, με σκοπό την απόκτηση παράνομου περιουσιακού  οφέλους με αντίστοιχη δική μας περιουσιακή βλάβη ποσού τουλάχιστον 3.000.000 ευρώ.

1.2. Με  την  εν λόγω  υπ’ αριθμόν 23540/ΑΥΖ Διαιτητική Απόφαση του [Σχετικό 2.], το άνω  Διαιτητικό Δικαστήριο  εξαπατηθέν από τους ψευδείς  ισχυρισμούς, τους  οποίους χωρίς δισταγμό προέβαλε η αιτούσα – «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC» με σκοπό να πείσει τον Διαιτητικό Δικαστή – όπερ και εγένετο- και  δη τελούσα εν γνώσει  της αναλήθειάς τους, αποσιωπώντας  την πραγματική αλήθεια, προσκομίζοντας  ψευδή αποδεικτικά μέσα  και επιστρατεύοντας προς  επίτευξη  αυτού  του  αθέμιτου σκοπού  και  ως ψευδομάρτυρα και τον 3ο  εγκαλούμενο – Fouad Khoury,  αποφάσισε πεπλανημένα ότι η  εταιρεία μας υποχρεούται δήθεν  να  καταβάλει στην άνω  εταιρεία – «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC», το ποσό  των 3.000.000 € πλέον τόκων επ’ αυτού και εξόδων διαιτησίας.  Ως «βάση»  δε για να  καταλήξει  στο άνω  διατακτικό  της  η άνω Διαιτητική Απόφαση εξέλαβε  την  προσκομισθείσα  από μέρους  της αιτούσας από 22.08.2016 εικονική σύμβαση αναφορικά με υποτιθέμενη “υπεργολαβία” [Σχετικό 3], ως αυτή “τροποποιήθηκε” με  την από 29.08.2016 εικονική τροποποίηση της  [Σχετικό 3α], η οποία φέρεται να  καταρτίστηκε  μεταξύ  της  «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC»  και  της  εταιρείας μας – «ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.»  [Σχετικό 3.] και  δυνάμει  της  οποίας  φέρεται ότι η άνω εταιρεία «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC» θα  ανέθεσε στην εταιρεία μας   υπεργολαβικά  την εκτέλεση  του έργου “Al Zahia City Center Mall”, στη Μέση Ανατολή, και  να  καταβάλει   για  την αιτία  αυτή  στην εταιρεία μας ως  δήθεν «προκαταβολή» για  την  οικεία ανύπαρκτη «υπεργολαβία» το  ποσό  των τριών εκατομμυρίων ευρώ (€ 3.000.000).

1.3.1. Ωστόσο, οι άνω ψευδείς παραστάσεις, στις οποίες αδίστακτα προέβησαν οι νόμιμοι εκπρόσωποι της   εταιρείας «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC» με την ηθική αυτουργία των νομίμων εκπροσώπων της εταιρείας «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL»  ενώπιον του άνω Διαιτητικού Δικαστηρίου, με σκοπό να το παραπλανήσουν για να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος, και τις οποίες, προς ολοκλήρωση του εγκληματικού τους σχεδίου επανέλαβαν την 01.07.2020 και ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Εκούσια Δικαιοδοσία) επ’ ακροατηρίω και δια  των κατατεθεισών από 01.07.2020 προτάσεων της άνω αιτούσας [Σχετικό 1α.], στην προσπάθειά  τους να  υφαρπάξουν  δικαστική απόφαση ελληνικού δικαστηρίου, η οποία να  επικυρώνει και  να νομιμοποιεί και  εντός  της  ελληνικής  επικράτειας  το άνω ψεύδος,  ουδεμία  σχέση έχουν με  την πραγματικότητα.

1.3.2. Και τούτο διότι, όπως πολύ καλά άπαντες οι εγκαλούμενοι πολύ καλά γνωρίζουν,  η φερόμενη σύμβαση  περί “υπεργολαβίας”, βάσει  της  οποίας επιδικάστηκε το άνω ποσό €3.000.000 είναι εικονική και υποκρύπτει άλλη συμφωνία αφανούς  εταιρείας, της οποίας αληθινό συμβαλλόμενο μέρος  δεν  ήταν  η  αιτούσα – «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC», αλλά ήταν η  μητρική αυτής  κατασκευαστική  εταιρεία του α.ν. 89/1967 με  την επωνυμία «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL», με έδρα στο Μαρούσι Αττικής και στο πλαίσιο  της οποίας (αφανούς  εταιρείας) η «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL»  λόγω του ότι δεν επιτρεπόταν να  αναπτύξει δράση στην Ελλάδα, ως  εταιρεία  του α.ν. 89/1967,  έβαλε  εικονικά  «μπροστά»  την  άνω αιτούσα και θυγατρική  της –  «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC» προκειμένου να  δικαιολογήσει  έναντι των Τραπεζών  και των Αρχών  το ποσό των 3.000.000€, το οποίο είχε  συμφωνηθεί να  καταβάλει και πράγματι κατέβαλε ως μέρος  της συμμετοχής της (της CCC) στην άνω  αφανή  εταιρεία με  εμφανή  εταίρο  την ανώνυμη  εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», η οποία (αφανής εταιρεία) είχε  συσταθεί το 2016 με  πρωτοβουλία, υπό  την εποπτεία  και   υπό τον συντονισμό  της  κατά τον οικείο χρόνο Κυβέρνησης (την οποία στην επικοινωνία τους αποκαλούσαν “White House”) και ιδία του  αρμόδιου  Υπουργού  της,  κ. Νικόλαου Παππά και η  οποία (αφανής  εταιρεία) σκοπό  είχε τη συμμετοχή της στον   διενεργηθέντα  το καλοκαίρι  του  2016  Διεθνή Διαγωνισμό  για  την κατακύρωση άδειας παρόχου εκπομπών   εθνικής  εμβέλειας [οράτε  σχετική υπ’ αριθμόν 1/2016 Προκήρυξη του άνω Διαγωνισμού  της Γενικής Γραμματείας  Ενημέρωσης και Επικοινωνίας – Σχετικό 4.].

1.4.1. Περαιτέρω, η συμφωνηθείσα συμμετοχή της «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» στο πλαίσιο  της άνω αφανούς  εταιρείας ανερχόταν στο ποσό  των 25.000.000€, έναντι  του  οποίου η «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL»,  κατέβαλε το ποσό  των 3.000.000€, με  τον άνω επιλεγέντα  από μέρους  της τρόπο, ήτοι μέσω της  σύλληψης της  ιδέας  ισόποσης προκαταβολής στο πλαίσιο εικονικής σύμβασης για ανάθεση από μέρους  της  θυγατρικής  της  «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC»  υποτιθέμενης “υπεργολαβίας”, και παραπείθοντάς τον Χρήστο Καλογρίτσα –  ο  οποίος ήταν  αυτός που  είχε  υποδειχθεί ως  συνομιλητής και πράγματι  συνομιλούσε στις   σχετικές διαπραγματεύσεις και συνεννοήσεις ιδία  με  τον 2ο  εγκαλούμενο Samer Khoury (Σάμερ Χούρυ)-  να  υπογράψει η εταιρεία μας, η οποία δραστηριοποιούνταν ομοίως  στον κατασκευαστικό κλάδο,  τυπικά προς «κάλυψη»  της  «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» την άνω εικονική  σύμβαση περί υποτιθέμενης “υπεργολαβίας” με  την άνω θυγατρική  της – «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC», παραλείποντας  να  εκπληρώσει  την  υποχρέωσή  της  για καταβολή  του  υπολοίπου. Το άνω δε ποσό € 3.000.000 αντιστοιχούσε στην προβλεπόμενη  από την Προκήρυξη  του άνω Διαγωνισμού [Σχετικό 4.]  Εγγυητική  Επιστολή Συμμετοχής στον άνω Διαγωνισμό ποσού € 3.000.000, η οποία και εξεδόθη, ως προκύπτει από το  υπ’ αριθμόν  LD/069/050/183544-183545/29.08.2016 σώμα  αυτής [Σχετικό 5.].

Για  τον λόγο αυτό άλλωστε, όπως προκύπτει από τα κάτωθι υπό την § 1.5. ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails), απεστάλη και στα στελέχη  της  «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL»,  κ. Fouad Khoury (Φουάντ Χούρυ), 3ο  εγκαλούμενο και Οικονομικό Διευθυντή  του  Ομίλου  της CCC  και κ. Αντώνιο Λιανό, Διευθυντή Λογιστηρίου  της CCC και δεξί χέρι  του κ. Fouad Khoury και  το σχέδιο  της   οικείας  Εγγυητικής  Επιστολής  για  τη συμμετοχή στον άνω Διαγωνισμό.

1.4.2. Εξάλλου, τα  ανωτέρω πλήρως ενισχύονται και από το  κάτωθι χωρίο  της άνω  υπ’ αρ. 23540/ΑΥΖ Διαιτητικής Απόφασης [Σχετικό 2.], από το οποίο προκύπτει ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο ζήτησε εξηγήσεις από  την άνω αιτούσα και φερόμενη ως  συμβαλλόμενη  στην άνω εικονική  σύμβαση υπεργολαβίας –  «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC» για  το ότι η καταβολή του  επίμαχου ποσού € 3.000.000 δεν είχε  γίνει από την ίδια (!), αλλά από  το έτερο νομικό πρόσωπο, ήτοι  την εταιρεία “Consolidated Constructing Engineering and Procurement Co SAL (“CCEP”)”, ομοίως  του αυτού Ομίλου της CCC.

«63. Την 20η  Φεβρουάριου 2019, ο Μόνος Διαιτητής κάλεσε: (i) την Αιτούσα να καταθέσει επικυρωμένη μετάφραση στην αγγλική γλώσσα του Σχετικού C-11 κατά ή πριν από την Ι5η   Μαρτίου 2019, (ii) τα Μέρη να καταθέσουν, κατά ή πριν από την 15η  Μαρτίου 2019, έγγραφο στο οποίο εκθέτουν την θέση τους σε σχέση με την νομική εγκυρότητα της Συμφωνίας και τις επιπτώσεις του γεγονότος ότι η καταβολή της προβλεπόμενης στη Συμφωνία προκαταβολής των 3 εκατομμυρίων ευρώ πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Consolidated Constructing Engineering and Procurement Co SAL (“CCEP”)…».

1.5. Άπαντα  δε τα  ανωτέρω πλήρως αποδεικνύονται  και από τα  κάτωθι ηλεκτρονικά μηνύματα, τα  οποία ανταλλάχθηκαν μεταξύ:

(i) αφενός   του κ. Κυριάκου  Τόμπρα, ο οποίος  ήταν αυτός που έφερε  σε  επαφή  τις  δύο οικογένειες Khoury και Καλογρίτσα και δη κατόπιν πρωτοβουλίας, την οποία έλαβε μετά  από  εκδήλωση  επιθυμίας  προεχόντως των αδελφών Khoury, με  τους οποίους συνδέεται  από πολλού,   να  συμμετέχουν  στον άνω  Διαγωνισμό για  τις  τηλεοπτικές άδειες, επιθυμία,  για  την ικανοποίηση  της οποίας και του υποδείχθηκε από ανώτατο κυβερνητικό  επίπεδο για  συνεργασία ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας και ο οποίος  ήταν αυτός που συμμετείχε  σε όλες  τις  διαπραγματεύσεις, συζητήσεις, συναντήσεις και συμφωνίες  που  έλαβαν χώρα  στο πλαίσιο  των ανωτέρω συναλλαγών∙  και

(ii) αφετέρου  του κ. Fouad Khoury (Φουάντ Χούρυ), Οικονομικού Διευθυντή  του Ομίλου της CCC, και  του κ. Αντώνιου  Λιανού, Διευθυντή Λογιστηρίου  της CCC, ήτοι:

α) από το κάτωθι από 27.08.2016 ηλεκτρονικό  μήνυμα, το οποίο απέστειλε ο ως άνω, κ. Κυριάκος Τόμπρας στο ανώτατο οικονομικό στέλεχος  της «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL», κ. Αντώνιο Λιανό και  στο οποίο παρατίθεται  το  σχέδιο  της Εγγυητικής Επιστολής   πληρωτέας σε  πρώτη ζήτηση για  την συμμετοχή  στον άνω Διαγωνισμό για  τα  τηλεοπτικά κανάλια που διενεργήθηκε  τον Αύγουστο του 2016   [Σχετικό 6α]:

Εναλλακτική διατύπωση στην ΕΕ σε πρώτη ζήτηση (RWA) BB MT 760

Από: Κυριάκος Τόμπρας <kyrotobras@yahoo.com>

Προς: alianos@ccc.gr

Σαβ, Αυγ 27, 2016 04:37 μ.μ.

Αυτό είναι για να  αποφευχθεί αντίγραφο του ελληνικού σχεδίου στην διατύπωση της ΕΕ άμεσης ζήτησης (RWA).

…………………………………………………………………………………………………………………………………….

ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗΣ  ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΖΗΤΗΣΗ

ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ  MT 760

(Τραπεζικό επιστολόχαρτο)

Αναφ.:

Ημερομηνία:

Εμείς, η Τράπεζα, υπό την εταιρική επωνυμία ………………… με έδρα ………………… νομίμως εκπροσωπούμενη από ……………. με την παρούσα  εγγυόμαστε ότι έχουμε στην κατοχή μας το ποσό των ΤΡΙΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ (3.000.000) ΕΥΡΩ, υπό τη μορφή τραπεζική εγγυητικής  επιστολής σε πρώτη ζήτηση έναντι διαθεσίμων σε  μετρητά υπό τον αριθμό αναφοράς …………………. λογαριασμό με αριθμό  …………………… συναλλαγή υπ’ αριθμόν ………………….. για λογαριασμό του πελάτη μας, εταιρεία με την επωνυμία …………………… που εδρεύει στην …………………. στην οδό ……………………… Τα ως άνω κεφάλαια είναι διαθέσιμα σε πρώτη ζήτηση,   για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό για την παροχή  τεσσάρων (4) αδειών για παρόχους δωρεάν σε όλη την επικράτεια, γενικής πληροφόρησης, περιεχομένου αναμετάδοσης επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, για υψηλής ανάλυσης αναμετάδοση, καλύπτοντας ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια, για περίοδο δέκα ετών, ο οποίος θα διενεργηθεί 30 Αυγούστου, 2016, από την Αναθέτουσα Αρχή «ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ», που εδρεύει επί της οδού Φραγκούλη 11 και Αλ. Πάντου στη Καλλιθέα Αττικής, Ταχυδρομικός Κωδικός 10163, και θα δεσμευτεί εντός 48 ωρών για λογαριασμό της εταιρείας με την επωνυμία Ιωάννης-Βλαδίμηρος Χ. Καλογρίτσας, Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης, Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία TPK MAE, στην ………………. τράπεζα (Swift Code:…………………..).

Το παραπάνω κεφάλαιο σε μετρητά θα παραμείνει δεσμευμένο υπέρ της Αναθέτουσας Αρχής «ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ», που εδρεύει  επί της οδού Φραγκούλη 11 και Αλ. Πάντου στην Καλλιθέα Αττικής, Ταχυδρομικός Κωδικός 10163, όπως εκπροσωπείται από τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Ελευθέριο Κρέτσο, για χρονική περίοδο τριακοσίων εξήντα πέντε (365) ημερών από την έκδοση της.

Δρ. Κυριάκος Τόμπρας

Οδός Αγ. Κωνσταντίνου 2, 104 31 ΑΘΗΝΑ – Ελλάδα

E-mail: kyrotobras@yahoo.com * Skype: kyrotobras

Σταθερό: +30 210 5200452 * +30 210 5200453

Κινητά: +30 6944 572275 * +30 6971 942326

www.dimoil.gr

www.kinima-ypervasi.gr

…………..

β) από το κάτωθι από 20.09.2016 ηλεκτρονικό  μήνυμα [Σχετικό 6β],  το οποίο απέστειλε ο ως άνω, κ. Κυριάκος Τόμπρας στο στέλεχος  της «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL», κ. Αντώνιο Λιανό και  στο οποίο επισυνάπτεται η παρουσίαση του επιχειρηματικού πλάνου 2016-2026  της άνω  εταιρείας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», διάρκειας δέκα ετών, σύμφωνα με  τους  όρους  του άνω Διαγωνισμού:

Τηλεοπτικό Κανάλι ΒP

Από: Κυριάκος Τόμπρας <kyrotobras@yahoo.com>

Προς: alianos@ccc.gr

Τρ, Σεπ 20, 2016 04:11 μ.μ.

Με ευγενικούς χαιρετισμούς,

Δρ. Κυριάκος Τόμπρας

Οδός Αγ. Κωνσταντίνου 2, 104 31 ΑΘΗΝΑ – Ελλάδα

E-mail: kyrotobras@yahoo.com * Skype: kyrotobras

Σταθερό: +30 210 5200452 * +30 210 5200453

Κινητά: +30 6944 572275 * +30 6971 942326

www.dimoil.gr

www.kinima-ypervasi.gr

Ø  Εμφάνιση γνησίου μηνύματος

[συνημμένο αρχείο PDF]

[ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΟΘΟΝΩΝ ΜΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ]

[«ΙΩΑΝΝΗΣ- ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»]

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ 2016-2026 ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ]

γ) από το κάτωθι από 27.08.2016 ηλεκτρονικό  μήνυμα  [Σχετικό 6γ], το οποίο απέστειλε ο 3ος  εγκαλούμενος, Fouad Khoury (Φουάντ Χούρυ), Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου  της CCC, στο άνω  Στέλεχος  της CCC,  κ. Αντώνιο Λιανό και στον ως άνω, κ. Κυριάκο Τόμπρα:

Από: Fouad Khoury <fkhoury@ccc.me>

Προς: ALianos@ccc.gr, kyrotobras@yahoo.com

Σαβ, Αυγ 27, 2016 05:34 μ.μ.

Αγαπητέ Κυριάκο,

Όπως έχει γίνει αντιληπτό και από τις δύο πλευρές, υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα να λειτουργήσει αυτό εξαιτίας του ότι η ελληνική επωνυμία της εταιρείας είναι μέρος του swift.

Εναλλακτικά, συντάσσω συμφωνητικό υπεργολαβίας για ανάθεση σ΄ εσάς Ηλεκτρομηχανολογικού έργου ποσού  40 Εκατομμυρίων Δολαρίων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (UAE). Δηλώνω ότι υπάρχει προκαταβολή ποσού 3 Εκατομμυρίων Δολαρίων, που θα  γίνει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (UAE) αύριο.

Ο Λευκός Οίκος είχε αναφερθεί σε λογαριασμούς φίλων  στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (UAE),  τους οποίους μπορώ να χρηματοδοτήσω αύριο.

Από εκεί και πέρα, θα εναπόκειται στα  δικά  σου μαγικά να φέρεις τα κεφάλαια εδώ.

Σε παρακαλώ να είσαι έτοιμος για αυτό.

Δώσε μου στα στοιχεία του λογαριασμού στα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (UAE).

Ποιος θα υπογράψει το συμφωνητικό  υπεργολαβίας.

Θα χρειαστείς πλήρη  υποδομή για εκτύπωση και σάρωση (scanning)  για να επικοινωνήσουμε ξανά το πρωί της Κυριακής πριν την εκκλησία.

Με τις ευλογίες του Θεού.

***Η παρούσα ηλεκτρονική αλληλογραφία στάλθηκε μέσω I-Phone***

Με ευχαριστίες & Χαιρετισμούς [αραβική γραφή]

Fouad A Khoury ACA, MBA

Αντιπρόεδρος Ταμείου  Επενδύσεων και Ασφαλίσεων

Consolidated Contractors Company

Group Finance and Treasury – Αθήνα, Ελλάδα

Τηλέφωνο: +30 210 6182 666 Κινητό: +30694 158 1809

E-mail: fkhoury@ccc.me

δ) από το κάτωθι από 27.08.2016 ηλεκτρονικό  μήνυμα  [Σχετικό 6δ], το οποίο απέστειλε ο 3ος  εγκαλούμενος, Fouad Khoury (Φουάντ Χούρυ), Οικονομικός Διευθυντής του άνω Ομίλου  της CCC, στον ως άνω, κ. Κυριάκο Τόμπρα, με  κοινοποίηση στο άνω  στέλεχος  της CCC,  κ. Αντώνιο Λιανό:

Από: Fouad Khoury <fkhoury@ccc.me>

Προς: kyrotobras@yahoo.com

Κοινοποίηση: ALianos@ccc.gr

Σαβ, Αυγ 27, 2016 06:28 μ.μ.

Αγαπητέ Κυριάκο,

Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι αυτό θα δουλέψει. Τι νομίζεις?

1- Η Τράπεζα έχει ήδη δεσμεύσει 3 εκατομμύρια ευρώ  για την έκδοση της Εγγυητικής Επιστολής.

2- Θα ζητήσουμε από την Τράπεζα να δεσμεύσει  ένα δεύτερο πακέτο ΕΥΡΩ 3 εκατομμύρια ευρώ  ???????

3- Είναι οι 48 ώρες  αρκετές; Οι τράπεζες, με  τις  οποίες μιλήσαμε, μπροστά  σου μίλησαν για  δέκα μέρες και δύο εβδομάδες, για να  τελειώσουν με  τις  διαδικασίες “Συμμόρφωσης και μάθε  τον πελάτη σου (Know tour Client – KYC)”.

Μπορούμε  να πορευθούμε παράλληλα με  τις Τράπεζες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αύριο το πρωί  και αν βρεθούμε σε αδιέξοδο, συνεχίζουμε με την Υπεργολαβία.

Τι νομίζεις?

Με ευχαριστίες και χαιρετισμούς (αραβική γραφή)

Fouad A Khoury ACA, MBA

Αντιπρόεδρος

Ταμείο  Χρηματοδότησης Επενδύσεων και Ασφαλίσεων του Ομίλου

Ø  Εμφάνιση γνησίου μηνύματος

ε) από το κάτωθι από 27.08.2016 ηλεκτρονικό  μήνυμα  [Σχετικό 6δ], το οποίο απέστειλε ο ως άνω, κ. Κυριάκος Τόμπρας στον  3ο  εγκαλούμενο, Fouad Khoury, σε  απάντηση  στο αμέσως παραπάνω  υπό  την περίπτωση γ) μήνυμά  του τελευταίου και το οποίο έχει ως ακολούθως:

Σαβ, Αυγ 27, 2016 06:38 μ.μ.

Από: Κυριάκος Τόμπρας <kyrotobras@yahoo.com>

Προς: fkhoury@ccc.me

1.       3.000.000 μία  φορά για  την έκδοση της εγγυητικής  επιστολής. Όχι δύο  φορές.

2.       Ζητάμε 48 ώρες μετά την συμμόρφωση στο KYC, όχι 48 ώρες μετά την έκδοση. Αυτό θα  κάνει εδώ το μέσο αποδεκτό – μετά την υπόσχεση του WH.

Πιστεύω ότι το να πάμε  παράλληλα και με  τις δύο επιλογές είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Δρ. Κυριάκος Τόμπρας

Οδός Αγ. Κωνσταντίνου 2, 104 31 ΑΘΗΝΑ – Ελλάδα

E-mail: kyrotobras@yahoo.com * Skype: kyrotobras

Σταθερό: +30 210 5200452 * +30 210 5200453

Κινητά: +30 6944 572275 * +30 6971 942326

www.dimoil.gr

www.kinima-ypervasi.gr

στ.) από το κάτωθι από 27.08.2016 ηλεκτρονικό  μήνυμα  [Σχετικό 6ε], το οποίο απέστειλε ο ως άνω, κ. Κυριάκος Τόμπρας στον  3ο  εγκαλούμενο, Fouad Khoury και στο άνω  στέλεχος  της CCC,  κ. Αντώνιο Λιανό:

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΙΑ 3

Από: Κυριάκος Τόμπρας <kyrotobras@yahoo.com>

Προς: fkhoury@ccc.me, alianos@ccc.gr

Σαβ, Αυγ 27, 2016 07:23 μ.μ.

Μετά  από αρκετές συζητήσεις σε σχέση με το BB mt 760 (ΕΕ) και τις επιπλοκές με τη διαδικασία KYC, πιστεύω πως όλοι κατανοούμε ότι δεν υπάρχει λόγος να  χάνουμε τον χρόνο μας σε κάτι που ποτέ δεν θα επιτευχθεί.

Είμαι 100% σίγουρος πως η ιδέα του κ. Fouad να προχωρήσουμε με συμφωνητικό υπεργολαβίας είναι τώρα η μόνη και μοναδική ευκαιρία προκειμένου να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του διαγωνισμού.

Θα σας προωθήσω το συντομότερο δυνατό, τα στοιχεία της εταιρείας και του λογαριασμού, προκειμένου να προετοιμάσετε την συμφωνία και να προβείτε στην καταβολή.

Με  φιλικούς χαιρετισμούς,

Δρ. Κυριάκος Τόμπρας

Οδός Αγ. Κωνσταντίνου 2, 104 31 ΑΘΗΝΑ – Ελλάδα

E-mail: kyrotobras@yahoo.com * Skype: kyrotobras

Σταθερό: +30 210 5200452 * +30 210 5200453

Κινητά: +30 6944 572275 * +30 6971 942326

www.dimoil.gr

www.kinima-ypervasi.gr

ζ) από το κάτωθι από 27.08.2016 ηλεκτρονικό  μήνυμα  [Σχετικό 6στ],  το οποίο απέστειλε ο ως άνω  3ος  εγκαλούμενος, Fouad Khoury (Φουάντ Χούρυ), Οικονομικός Διευθυντής του άνω Ομίλου  της CCC, προς τον ως άνω, κ. Κυριάκο Τόμπρα:

Το Σαβ, 27 Αυγούστου, 2016 9:49 μ.μ., ο Fouad Khoury <fkhoury@ccc.me> έγραψε:

Αγαπητέ Κυριάκο

Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε  σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος  για την τελική συναλλαγή.

Οι επικεφαλής  και ο Λευκός Οίκος, και η White  Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε  αυτή τη φόρμουλα.

Η προκαταβολή θα πάει σε “φίλους” στα Η.Α.Ε. (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και εκείνοι με τη σειρά τους θα την στείλουν τοπικά.

Είμαι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε αυτό.

Αναμένοντας τις απόψεις σας.

***Η παρούσα ηλεκτρονική αλληλογραφία στάλθηκε μέσω κινητού I-Phone***

Με ευχαριστίες & Χαιρετισμούς

Fouad A Khoury

1.6. Τα ανωτέρω ηλεκτρονικά μηνύματα οι εγκαλούμενοι απέκρυψαν από τον Διαιτητικό Δικαστή προκειμένου να τον εξαπατήσουν, πείθοντάς τον με  ψευδείς παραστάσεις να εκδώσει την υπ’ αρ. 23540/ΑΥΖ Διαιτητική Απόφαση, με το σκεπτικό ότι το ποσό των 3.000.000€ αποτελεί  δήθεν προκαταβολή στο πλάισιο υποτιθέμενης υπεργολαβικής σύμβασης κατασκευής έργου.  Εξάλλου, το  εικονικό  της ανωτέρω σύμβασης περί “υπεργολαβίας”  πλήρως ενισχύεται και από τα  κάτωθι χωρία  της άνω  υπ’ αριθμόν  23540/ΑΥΖ Διαιτητικής Απόφασης [Σχετικό 2.]:

«6.2. Κατάρτιση της Συμφωνίας μεταξύ των Μερών

77. Κατόπιν των συζητήσεων αυτών μεταξύ των εκπροσώπων της εταιρείας «Τοξότης» και του ομίλου «CCC Group», ο κ. Σαμέρ Χούρυ (Samer Khoury) έδωσε εντολή στον κ. Φουάντ Χούρι (Fouad Khouri) (Αντιπρόεδρος, Χρηματοδότηση. Ταμείο Επενδύσεις και Ασφάλιση, όμιλος (CCC Group) και τον κ. Σεβάγκ Πανοσσιάν (Sevag Panossian) (Δικηγόρος ομίλου CCC Group) να συντάξουν σχέδιο συμφωνίας και να διαπραγματευτούν τους όρους με τον Δρ. Κυριάκο Τόμπρα (οικονομικός σύμβουλος, εταιρεία Τοξότης) [Δήλωση Μάρτυρα του· κ. Φουάντ Χούρυ (Fouad Khouri) (Σχετικό C-12)].

78. Την 27η Αυγούστου 2016, ο Dr. Κυριάκος Τόμπρας έστειλε τα  πλήρη στοιχεία της  εταιρείας Τοξότης, περιλαμβανόμενης της διεύθυνσης της έδρας της και της νόμιμης διεύθυνσής της, του ΑΦΜ, του ονόματος και της διεύθυνσης του νόμιμου εκπροσώπου και των τραπεζικών στοιχείων αυτής στον κ. Φουάντ Χούρυ (Fouad Khoury) (Σχετικό C-14).

79. Την 28η Αυγούστου 2016, ο κ. Φουάντ Χούρυ απέστειλε σχέδιο συμφωνίας στον Δρ. Κυριάκο Τόμπρα και ζήτησε τα σχόλιά του. Ο όρος 4 του σχεδίου συμφωνίας προέβλεπε ότι «Η ΕΡΓΟΛΗΠΤΡΙΑ θα παρέχει στον ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΟ το ποσό των τριών εκατομμυρίων ΕΥΡΩ (εφεξής στο παρόν καλείται «ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ») εντός 7 ημερών αφότου ο ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΟΣ παρέχει στην ΕΡΓΟΛΗΠΤΡΙΑ άνευ  επιφυλάξεων τραπεζική εγγύηση για το εν λόγω ποσό από τράπεζα αποδεκτή από την ΕΡΓΟΛΗΠΤΡΙΑ και σε μορφή αποδεκτή από  την ΕΡΓΟΛΗΠΤΡΙΑ, ως προκαταβολή για τις ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ» (Σχετικό C-14).

80. Την ίδια ημέρα, ο Δρ. Κυριάκος Τόμπρας απάντησε εγγράφως στον κ. Φουάντ Χούρυ (Fouad Choury) δηλώνοντας ότι «η συμφωνία είναι εντάξει. Για να εφαρμόσει η εταιρεία σας την πληρωμή στο άρθρο 4, πιστεύω ότι είναι καλύτερο, να αλλαχθεί ο όρος της εγγύησης της υπεργολάβου, ώστε να εκδίδεται εντός 7 ημερών από την είσπραξη της πληρωμής} αφού θα κάνετε την καταβολή το συντομότερο δυνατό, πριν από οποιαδήποτε εγγύηση υπεργολάβου». (Σχετικό C-14)

81. Ο κ. Φουάρντ Χούρυ (Fouad Choury)  προώθησε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον κ. Σεβάγκ Πανοσσιάν (Sevag Panossian) και κοινοποίησε το μήνυμα στον κ. Σαμέρ Χούρυ (Samer Khoury),   ο οποίος απάντησε «Συμφωνώ. Κάντε την αλλαγή. Μετά στείλτε το στον Oυαλίντ να υπογράψει. Και να το στείλει πίσω σε σένα με e-mail». Ο κ. Σεβάγκ Πανοσσιάν (Sevag Panossian)  έγραψε και στον κ. Φουάντ Χούρυ και στον κ. Σαμέρ Χούρυ δηλώνοντας ότι «συνήθως παρέχουμε την προκαταβολή αφότου λάβουμε την τραπεζική εγγύηση. Εάν πληρώσουμε πριν να έχουμε την εγγύηση, δεν θα έχουμε καμία εξασφάλιση ότι θα παρέχουν την εγγύηση ή ότι η εγγύηση θα είναι από τράπεζα αποδεκτή από εμάς. Παρά ταύτα, αυτό είναι ένα εμπορικό ζήτημα το οποίo αφήνω σε σένα». Ο κ. Σαμέρ Χούρυ απάντησε σ’ αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: «Σε παρακαλώ προχώρησε. Εμπιστευόμαστε αυτούς τους τύπους. Χρειαζόμαστε τα μετρητά σήμερα».

1.7. Περαιτέρω, η άνω  εταιρεία «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» μη  τηρώντας  τις  συμβατικές  της υποχρεώσεις ουδόλως κατέβαλε το  λοιπό μέρος της άνω συμφωνημένης συμμετοχής της μέχρι  του ποσού των € 25.000.000, ως  είχε  συμφωνηθεί, με αποτέλεσμα   από υπαιτιότητα της άνω εταιρείας CCC, το οικείο επενδυτικό σχήμα να  καταρρεύσει, να  μην καταστεί  εφικτή η κατακύρωση σε αυτό άδειας παρόχου εκπομπών   εθνικής  εμβέλειας και  συνακόλουθα  εξ αυτού  του λόγου η  Οικογένεια Καλογρίτσα,  η  εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», αλλά και  όλες  οι  εταιρείες συμφερόντων της Οικογένειας Καλογρίτσα που είχαν  επενδύσει σε αυτό να  υποστούν ανεπανόρθωτο διασυρμό και πλήρη οικονομική καταστροφή.

1.8. Κατόπιν τούτου, άπαντες  οι  εγκαλούμενοι ενεργούντες από κοινού σε  συνεννόηση και σε σύμπραξη προέβησαν σε  υλοποίηση του κάτωθι εγκληματικού σχεδίου εξαπάτησης του άνω Διαιτητικού  Δικαστηρίου και του  Μονομελούς  Πρωτοδικείου Αθηνών, προκειμένου ο όμιλος  της CCC να  λάβει πίσω  το άνω ποσό € 3.000.000,  το οποίο είχε  καταβληθεί για  την άνω αιτία και  είχε διατεθεί κατά τις υποδείξεις του τότε  Υπουργού, κ. Νικόλαου Παππά, για την έκδοση του φιλοκυβερνητικού εντύπου Documento,  παρουσιάζοντας ψευδώς στο άνω  Διαιτητικό Δικαστήριο, αλλά και  σήμερα την 01.07.2020 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ότι το άνω ποσό αποτελεί  δήθεν προκαταβολή  έναντι  της άνω ανύπαρκτης σύμβασης  “υπεργολαβίας”, η οποία  δήθεν δεν υλοποιήθηκε – ούτε και θα  μπορούσε άλλωστε ακριβώς  διότι δεν υπήρχε !- , και αξιώνοντας την επιστροφή  της προκαταβολής, που  δήθεν είχαν δώσει για  αυτήν την ανύπαρκτη “υπεργολαβία”, προσκομίζοντας ψευδή αποδεικτικά μέσα εις επίρρωση των ψευδών ισχυρισμών τους.

1.9. Ειδικότερα, σε εκτέλεση των ανωτέρω η άνω  εταιρεία «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC»  κίνησε  τη διαδικασία συγκρότησης  Διαιτητικού Δικαστηρίου, κάνοντας επίκληση  της εικονικής και άρα άκυρης δήθεν  «διαιτητικής  ρήτρας», η οποία περιεχόταν στην άνω  από 22.08.2016 εικονική  σύμβαση υπεργολαβίας.   Άμεσα η  εταιρεία  μας  αντέδρασε και  απέστειλε με  το από 16.05.2018 ηλεκτρονικό μήνυμά  της  προς την Γραμματεία του  Διεθνούς  Δικαστηρίου Διαιτησίας ICC  την από 16.05.2018  επιστολή της [οράτε Σχετικά 7. & 7α],  η  οποία  (επιστολή) μνημονεύεται στην ανωτέρω Διαιτητική Απόφαση [Σχετικό 2.] και  στην οποία  διέλαβε κατά λέξη τα  εξής:

«Θέμα : Η επιστολή σας με ημερομηνία 16.04.2018

23540/ ΑΥΖ

Αίτημα για υπαγωγή σε διαιτησία από την εταιρεία με την επωνυμία: AL Ghandi & Consolidated Contractors International Company L.L.C (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), κατά της εταιρείας Τοξότης Α.Ε Κατασκευαστική Εταιρεία (Ελλάδα)

ICC

Γραμματεία του Διεθνούς Δικαστηρίου Διαιτησίας ICC

Κα. Asli Yilmaz

Σύμβουλος

μέσω email: ica5@iccwbo.org

& φαξ: (+33149 53 57 80)

Κυρίες και Κύριοι,

Η από 22.8.2016 σύμβαση, όπως τροποποιήθηκε την 29.8.2016, μεταξύ της εταιρείας με την επωνυμία «AL Ghandi & Consolidated Contractors International Company L.L.C», εδρεύουσας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και της εταιρείας με την επωνυμία «Τοξότης Α.Ε», είναι από την αρχή έως το τέλος μια εικονική σύμβαση που υποκρύπτει μια συγκεκριμένη πρόθεση να καλυφθεί μια άλλη μυστική συμφωνία. Ως εκ τούτου, η σύμβαση (συμπεριλαμβανομένου και του όρου περί συμφωνίας στην υπαγωγή της σύμβασης σε διαιτησία), θεωρείται άκυρη και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα.

Επισημαίνεται πρωτίστως, ότι το πρωτότυπο της πιο πάνω σύμβασης έχει συνταχθεί μόνο στην αγγλική γλώσσα, το πρόσωπο δε που την υπογράφει δεν ομιλεί και δεν καταλαβαίνει την αγγλική γλώσσα. Επιπροσθέτως τα πρόσωπα που υπογράφουν τα παραπάνω έγγραφα δεν γνωρίζονται μεταξύ τους και οι φερόμενες ως εμπλεκόμενες εταιρείες δεν έχουν ανταλλάξει στοιχεία προκειμένου να συναφθεί σύμβαση υπεργολαβίας.

Η εταιρεία με την επωνυμία «Τοξότης Α.Ε» επιφυλάσσεται παντός δικαιώματος της να προσφύγει ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων για τη διεκδίκηση των νομίμων δικαιωμάτων της εναντίον της εταιρείας με την επωνυμία «AL Ghandi & Consolidated Contractors International Company L.L.C» και παντός τρίτου εμπλεκόμενου προσώπου, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων με τους οποίους συνήφθη η υποκρυπτόμενη συμφωνία.

Ως εκ τούτου, σας καλούμε να μην προχωρήσετε στην διεξαγωγή της διαιτησίας και να απέχετε από  κάθε περαιτέρω ενέργεια.

Το παρόν κείμενο έχει συνταχθεί στην ελληνική γλώσσα και έχει μεταφραστεί από την ελληνική στην αγγλική καθώς το πρόσωπο που την υπογράφει δεν ομιλεί και δεν καταλαβαίνει την αγγλική γλώσσα.»

1.10. Παρά  ταύτα, οι νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC», προφανώς σε  συνεννόηση με  τους νομίμους εκπροσώπους της   μητρικής  της «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» και  τον Fouad Khoury (Φουάντ Χούρυ), Οικονομικό Διευθυντή του Ομίλου της CCC και βασικό γνώστη και συντονιστή των διαδικασιών υλοποίησης της συμμετοχής της «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» στο άνω  επενδυτικό σχήμα, ουδόλως  ανταποκρίθηκαν στην άνω πρόσκληση που τους  απευθύναμε, ούτε και πτοήθηκαν, αλλά αντιθέτως  εκτέλεσαν το εγκληματικό τους σχέδιο εξαπάτησης του  Διαιτητικού Δικαστηρίου, προκειμένου να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος 3 εκατομμυρίων ευρώ, προβαίνοντας  στα κάτωθι:

1ον] Αποκρύπτοντας, αλλά και διαστρεβλώνοντας  πλήρως την αλήθεια προσκόμισαν και παρουσίασαν ως αληθινή, την από 22.08.2016 εικονική σύμβαση  υπεργολαβίας [Σχετικό 3] και  την από 29.08.2016 τροποποίηση αυτής [Σχετικό 3α], καίτοι αυτές  όχι μόνο γνώριζαν ότι ήταν εικονικές, και άρα ψευδείς κατά περιεχόμενο και ουδόλως  ανταποκρίνονταν  στην πραγματικότητα, αλλά επιπλέον ο Οικονομικός Διευθυντής της «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL», Fouad Khoury (Φουάντ Χούρυ), σε  συνεννόηση με τους  εκπροσώπους  αυτής παρέπεισαν τον Χρήστο Καλογρίτσα,   και άρα μέσω αυτού και την Οικογένεια Καλογρίτσα, την εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» και  την εταιρεία μας, η οποία δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο,  να υπογράψει  η  εταιρεία μας αυτές τυπικά, προκειμένου όπως μας  είπαν να  έχουν δικαιολογία έναντι  των Τραπεζών και των Αρχών για  την εκταμίευση ποσού 3.000.000, την οποία θα  έκαναν για  τις ανάγκες  εκπλήρωσης της  άνω υποχρέωσής τους για καταβολή ισόποσου μέρους € 3.000.000 της συμφωνηθείσας όπως ανέλθει σε ποσό € 25.000.000 συμμετοχής τους  στο άνω  επενδυτικό σχήμα, το οποίο είχαν συντονίσει και συμφωνήσει προεχόντως με  τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Νίκο Παππά, καθ’ υπόδειξη του  οποίου άλλωστε αποφάσισε  τη συμμετοχή  της  στο άνω επενδυτικό  σχήμα  και η Οικογένεια Καλογρίτσα, η  οποία μέχρι  τότε δεν γνώριζε, ούτε είχε και  επαφή με  τους  αδελφούς Khoury, συμφερόντων των οποίων είναι ο Όμιλος  CCC∙

2ον] Έπεισαν ως ηθικοί αυτουργοί των 3ο εγκαλούμενο (Fouad Khoury (Φουάντ Χούρυ), Οικονομικό Διευθυντή  του Ομίλου  της CCC) να καταθέσει ψευδώς  και επικαλέστηκαν τις  ψευδείς καταθέσεις   του 3ου  εγκαλούμενου – Fouad Khoury (Φουάντ Χούρυ), Οικονομικού Διευθυντή  του Ομίλου  της CCC,  ο οποίος καίτοι γνώριζε πολύ καλά την αλήθεια, ως προκύπτει από τα ανωτέρω ηλεκτρονικά  μηνύματα [Σχετικά 6α- 6στ], των οποίων αυτός ήταν βασικός αποστολέας και αποδέκτης, παρά ταύτα δεν  δίστασε να καταθέσει ψευδώς:

α)  τα όσα προκύπτουν από την άνω υπ’ αρ. 23540/ΑΥΖ Διαιτητική Απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΔΕΕ) [Σχετικό 2.] με παραπομπή στην  ψευδή κατάθεση του Fouad Khoury (Φουάντ Χούρυ) και τα  οποία  ενδεικτικά παρατίθενται αυτούσια  ανωτέρω υπό την §  1.6.  της παρούσης∙ αλλά και

β) όσα άλλα προκύπτουν  από την άνω υπ’ αρ. 23540/ΑΥΖ Διαιτητική Απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΔΕΕ) [Σχετικό 2.], ως  ενδεικτικά  το κάτωθι:

«76.  Ο  κ. Σαμέρ Χούρι (Samer Khoury) έκανε μια σύντομη παρουσίαση του έργου » Al Zahia City Center Mall ” και ο κ. Καλογρίτσας δήλωσε ότι η εταιρεία «Τοξότης» ενδιαφερόταν να συμμετάσχει στο έργο [Δήλωση Μάρτυρα του κ. Φουάντ Χούρυ (Fouad Khouri) (Σχετικό C-12)].»,

παριστάνοντας ψευδώς ότι η άνω  υποτιθέμενη  συμφωνία περί “υπεργολαβίας” ήταν αληθινή, ενώ κάλλιστα γνώριζε ότι ουδέποτε  υπήρξε η οιαδήποτε  συμφωνία μηδεκάν έστω συζήτηση περί κατασκευής του άνω  έργου από την εταιρεία μας, παρά μόνο υλοποίηση  της   ιδέας για  σύναψη  της άνω  εικονικής  σύμβασης , την οποία  είχε συλλάβει και προτείνει ο ίδιος, προκειμένου η «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL»  να καλύψει  την οικεία  εκταμίευση, παραπείθοντας τον Χρήστο Καλογρίτσα και άρα και όλες τις εταιρείες  συμφερόντων του, για λογαριασμό των οποίων αποκλειστικώς  εκείνος ενεργούσε, ότι δεν υπάρχει οιοδήποτε κώλυμα και ουδέν πρόβλημα θα  αντιμετωπίσουν.

Περαιτέρω, ως  εκ περισσού σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής δέον όπως αναζητηθούν και ληφθούν από το άνω Διαιτητικό Δικαστήριο οι πλήρεις καταθέσεις του άνω εγκαλούμενου, κ.  Fouad Khoury (Φουάντ Χούρυ), ώστε να προκύψει με πληρότητα όλο το   περιεχόμενο  των ψευδών καταθέσεων, τις  οποίες έδωσε  ενώπιον του άνω Διαιτητικού  Δικαστηρίου, προκειμένου αυτό να πειστεί   και να  εκδώσει  την άνω διαιτητική απόφαση του [Σχετικό 2.], ώστε αυτή (η διαιτητική απόφαση) με  τη σειρά  της να  αποτελέσει  τη βάση  της περαιτέρω εξαπάτησης  του ελληνικού δικαστηρίου, από το οποίο ζητήθηκε την 01.07.2020  να  κηρυχθεί εκτελεστή  στην Ελλάδα.

1.11. Πλέον δε  των ανωτέρω, όλα τα παραπάνω   επιβεβαιώνονται και από  τις υπ’ αριθμούς  6979/2020 και 6980/2020 Ένορκες Βεβαιώσεις ενώπιον της Συμβολαιογράφου Αθηνών Μαρίας – Αντωνίας Κατρίτση – Φρέρη [Σχετικά 8 & 9]:

α) του ως  άνω κομβικού μάρτυρα,  Κυριάκου Τόμπρα του Χρήστου, ο οποίος  ήταν αυτός που έφερε  σε  επαφή  τις  δύο οικογένειες Khoury και Καλογρίτσα και δη κατόπιν πρωτοβουλίας, την οποία έλαβε μετά  από  εκδήλωση  επιθυμίας  προεχόντως των αδελφών Khoury, με  τους οποίους συνδέεται  από πολλού,    να  συμμετέχουν  στον άνω  Διαγωνισμό για  τα  τηλεοπτικά κανάλια και ο οποίος  ήταν αυτός που συμμετείχε  σε όλες τις  διαπραγματεύσεις, συζητήσεις και συμφωνίες  που  έλαβαν χώρα  στο πλαίσιο  όλων των ανωτέρω συναλλαγών∙  και

β) του μάρτυρα,  Χρήστου Νικολάου του Ευαγγέλου, ο οποίος ομοίως συμμετείχε  σε  συναφώς πραγματοποιηθείσα συνάντηση και στις  σχετικές συζητήσεις,

αμφότερες  δε  οι ως άνω μαρτυρικές καταθέσεις δόθηκαν στο πλαίσιο   της εκδίκασης  της άνω από 30.7.2019, με Γενικό Αριθμό Κατάθεσης 70518/2019 και με Ειδικό Αριθμό Κατάθεσης 3030/2019 Αίτησης της εταιρείας με την επωνυμία «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC» εναντίον της εταιρείας μας  – «ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.» [Σχετικό 1.], στη λήψη δε αμφοτέρων αυτών κλήθηκε η άνω αιτούσα νόμιμα και εμπρόθεσμα, όπως αποδεικνύεται από τις υπ’ αριθμούς  568ΣΤ/2020 και 569ΣΤ/2020 Εκθέσεις Επιδόσεως του Δικαστικού Επιμελητή στο Πρωτοδικείο Πειραιά Ελ. Γ. Μούστου [Σχετικά  10α& 10β].

1.12. Περαιτέρω, η  εταιρεία μας  σε ύστατη προσπάθεια αποτροπής  της άνω παράνομης   και  εγκληματικής συμπεριφοράς των εγκαλουμένων, σε  εκδήλωση της καλής  πίστης  της, αλλά και προς ανάδειξη των αληθινών προθέσεων και κινήτρων των εγκαλουμένων, την 29.06.2020 επέδωσε: α) στην άνω εταιρεία του α.ν. 89/1967 με  την επωνυμία «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL»∙ β) στον Samer Khoury (Σάμερ Χούρυ), συμφερόντων του  οποίου τυγχάνει η υπό α) εταιρεία∙ και γ) στον Fouad Khoury (Φουάντ Χούρυ), Οικονομικό Διευθυντή  της υπό α) εταιρείας,  και με  τους οποίους διενεργήθηκαν οι οικείες διαπραγματεύσεις, την από 25.06.2020  εξώδικη  δήλωση, πρόσκληση  και  διαμαρτυρία, την οποία νομίμως κοινοποιήσαμε και  στον  υπογράφοντα την άνω  αίτηση πληρεξούσιο  δικηγόρο, συντασσομένων  σχετικώς  των υπ’ αριθμούς 1570ΣΤ/25.06.2020, 1571ΣΤ/25.06.2020, 1572ΣΤ/25.06.2020 και 1568ΣΤ/25.06.2020  εκθέσεων επίδοσης του Δικαστικού Επιμελητή  του Εφετείου Πειραιά, Ηλία  Αρκουμάνη [Σχετικά 7α, 7β, 7γ και 7δ] και με την οποία τους κάλεσε να απέχουν από κάθε παράνομη πράξη. Το περιεχόμενο  της άνω από 25.06.2020 εξώδικης  δήλωσής μας, στο οποίο και παραπέμπουμε  έχει ως ακολούθως:

«ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ &

ΠΑΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ,  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ & ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος

Της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο  «ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.», η οποία εδρεύει  στη Νέα Σμύρνη Αττικής, οδός Νικ. Πλαστήρα, αρ. 121, με Α.Φ.Μ. 094098428 της Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Πειραιά, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

ΚΑΤΑ

1.] Tης εταιρείας του α.ν. 89/1967 με  την επωνυμία «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL»,  η οποία εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, επί της Λ.  Κηφισίας αρ. 62Β  και    εκπροσωπείται νόμιμα.

2.] Του Samer Khoury (Σάμερ Χούρυ), συμφερόντων του  οποίου τυγχάνει η υπό 1.] εταιρεία και  ο οποίος κατοικεί στο Μαρούσι Αττικής, επί της Λ. Κηφισίας αρ. 62Β∙

3.] Του Fuad Khoury (Φουάντ Χούρυ), Οικονομικού Διευθυντή  της υπό 1.] εταιρείας,   ο οποίος κατοικεί στο Μαρούσι Αττικής, επί της Λ. Κηφισίας αρ. 62Β∙

4.] Tης κατά το δίκαιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συσταθείσας εταιρίας με την επωνυμία «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC», η οποία έχει  στην έδρα  της  στο Ντουμπάι Floor No 1, Flat 101/104, Bay Square, Bysiness Day, Building NO 2 PO BOX 1741, DUBAI UAE, με αριθμό Εμπορικού Μητρώου Νο 226076 και   εκπροσωπείται νόμιμα.

ΝΟΜΙΜΩΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ

Στον δικηγόρο Λεωνίδα Μαραβέλη, δικηγόρο και κάτοικο Αθηνών, επί της Λ.  Βασιλίσσης  Σοφίας αρ. 25, εταίρο  της δικηγορικής  εταιρείας «Παμπούκης, Μαραβέλης, Νικολαίδης & Συνεργάτες», η οποία εδρεύει στην Αθήνα, επί της Λ.  Βασιλίσσης  Σοφίας αρ. 25 και εκπροσωπείται νόμιμα.

*********************

Όπως πολύ καλά έκαστος  εξ  υμών γνωρίζετε, και όπως σε κάθε περίπτωση πλήρως αποδεικνύεται από έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία, αλλά και από μάρτυρες:

1ον] η από 22.08.2016 υποτιθέμενη “συμφωνία”  μεταξύ  της  εταιρείας μας – «ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.» και  της 4ης εξ  υμών – εταιρείας «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC», αναφορικά με  υποτιθέμενη υπεργολαβία σχετιζόμενη με  «έργο» που  η 4η   εξ  υμών φέρεται να είχε αναλάβει στα Αραβικά Εμιράτα (κατασκευή του AL ZAHIA CITY CENTER MALL),   είναι  εικονική,  καθώς η “σύναψη” αυτής προτάθηκε από μέρους  του  3ου  εξ υμών – Fuad Khoury – Οικονομικού Διευθυντή και εκπροσώπου της  1ης  εξ υμών, προκειμένου να  «δικαιολογήσετε» την εκταμίευση ποσού 3.000.000 ευρώ, το οποίο είχε συμφωνηθεί μεταξύ της  ανώνυμης  εταιρείας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» και  της  1ης  εξ υμών, ήτοι της εταιρείας του α.ν. 89/1967 με  την επωνυμία «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» (μητρικής  της  4ης εξ  υμών εταιρείας) όπως καταβληθεί από μέρους της  1ης  εξ υμών  ως μέρος  της  ανερχόμενης  σε ποσό € 25.000.000 συμμετοχής της  στην αφανή  εταιρεία της 1ης  εξ υμών  με  την άνω ανώνυμη  εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», η  οποία είχε συσταθεί σε  συμφωνία με  το “White House” με σκοπό  τη συμμετοχή στον  διενεργηθέντα στην Ελλάδα κατά το καλοκαίρι του 2016 διαγωνισμό για την κατακύρωση τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας (άδειας παρόχου ψηφιακής  τηλεοπτικής  εκπομπής εθνικής  εμβέλειας) και  την οποία σε μεταγενέστερο χρόνο η 1η  εξ  υμών ακαίρως κατήγγειλε, μη τηρώντας  την άνω καταρτισθείσα συμφωνία, με  αποτέλεσμα  την άκαιρη  διάλυση του  εν λόγω επενδυτικού σχήματος  και την  εξ αυτού του λόγου απώλεια εκατομμυρίων ευρώ, που  είχαν  επενδύσει σε αυτή τη συνεργασία η οικογένεια  Καλογρίτσα και  οι εταιρείες  συμφερόντων της, οι οποίοι και έχουν επιφυλαχθεί  της άσκησης όλων των νομίμων δικαιωμάτων τους  από τις  άνω αιτίες∙

2ον] επί τω τέλει δε επίτευξης του άνω  σκοπού, που  είχε συνομολογηθεί  μεταξύ αφενός  της 1ης  εξ  υμών, εκπροσωπούμενης από τον 2ο  εξ  υμών –  Samer Khoury και από τον Οικονομικό Διευθυντή  της και 3ο  εξ υμών – Fuad Khoury και  αφετέρου  της  συμφερόντων της οικογένειας Καλογρίτσα άνω μονοπρόσωπης  ανώνυμης  εταιρείας, υπό τον συντονισμό, την  εποπτεία  και καθοδήγηση του “White House”,  το άνω ποσό € 3.000.000  εμβάστηκε στην εταιρεία μας[1]  με  σκοπό η  εν λόγω καταβολή να  εναρμονίζεται  με  το σχέδιο, το οποίο είχε  συλλάβει η  1η  εξ  υμών με  την ενεργό συμμετοχή  ιδία  του  3ου  εξ υμών για κατάρτιση  εικονικής  σύμβασης υπεργολαβίας μεταξύ  της θυγατρικής  της 1ης  εξ υμών – 4ης  εξ  υμών και της  συνδεόμενης με  την άνω μονοπρόσωπη ανώνυμη  εταιρεία εταιρείας μας – «ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.», αμφοτέρων δραστηριοποιούμενων στον κλάδο κατασκευών, προκειμένου να παρακάμψετε  τους  ισχύοντες τραπεζικούς  περιορισμούς και  ελέγχους για  τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα  και άρα να «δικαιολογήσετε» απατηλώς  έναντι  των Τραπεζών  την οικεία  εκταμίευση∙ το άνω δε ποσό κατά  την άνω μεταξύ όλων των πραγματικά συμβαλλομένων μερών  αληθινή συμφωνία   θα  χρησιμοποιούνταν, όπως και πράγματι χρησιμοποιήθηκε,   για  τις ανάγκες έκδοσης  ισόποσης  εγγυητικής  επιστολής συμμετοχής στον ανωτέρω  διαγωνισμό∙

3ον] όλες οι διαπραγματεύσεις και η τελική συμφωνία για  την σύσταση της άνω αφανούς  εταιρείας, την οποία επιλέξατε  ως  “σχήμα”, προκειμένου  να  παρακάμψετε τις επιταγές  του  νόμου, οι οποίες μεταξύ άλλων απαγορεύουν  την ανάπτυξη εμπορικής δραστηριότητας της 1ης εξ  υμών στην Ελλάδα, ως  εντασσόμενης  στο ειδικό νομικό καθεστώς  του α.ν. 89/1967, έλαβαν χώρα με  την ενεργή συμμετοχή  του 2ου  εξ  υμών, συμφερόντων του οποίου τυγχάνει η 1η  εξ υμών,  και του 3ου  εξ    υμών, Οικονομικού Διευθυντή  της 1ης  εξ υμών, ενώ  γνώστης των ανωτέρω ετύγχανε μεταξύ άλλων  και ο κ. Λιανός, υπάλληλος  της  1ης εξ  υμών, στον οποίο επίσης κοινοποιούνταν η σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία∙

4ον] καίτοι άπαντες οι καθ’ ων η παρούσα  γνωρίζατε πολύ καλά τα  ανωτέρω,  ενεργώντας όλως  απατηλώς η  4η  εξ  υμών, εν γνώσει απάντων υμών,  δρομολογήσατε  την έναρξη  διαιτητικής διαδικασίας ενώπιον του  Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου του  Διεθνούς Εμπορικού  Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο  της οποίας (διαδικασίας)  αποκρύψατε  την αλήθεια και  προέβητε σε  ψευδείς παραστάσεις, ενώ ιδία ο  3ος  εξ υμών προέβη και σε  ψευδή κατάθεση, αποσιωπώντας την αλήθεια∙ μετερχόμενοι δε  των άνω μέσων ενεργώντας  σε σύμπραξη, επιτύχατε την έκδοση της  υπ’  αριθμόν 23540/ΑΥΖ Διαιτητικής Απόφασης του  Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου του  Διεθνούς Εμπορικού  Επιμελητηρίου, με την οποία υποχρεώνεται (δήθεν) η  εταιρεία μας να επιστρέψει βάσει της άνω εικονικής σύμβασης το άνω απατηλώς εμφανισθέν ως υποτιθέμενη προκαταβολή σύμβασης  υπεργολαβίας  ποσό  των  3.000.000€∙ στην άνω δε απόφαση μνημονεύονται και οι  από 16.05.2018 και 29.06.2018 επιστολές της  εταιρείας μας προς το μη νομίμως  συγκροτηθέν “διαιτητικό  δικαστήριο”, δυνάμει των οποίων  εκθέτουμε  το ανίσχυρο  και άκυρο μεταξύ άλλων και της άνω από 22.08.2016  “συμφωνίας”  και άρα και  της περιεχόμενης  σε αυτήν υποτιθέμενης «διαιτητικής» ρήτρας,  ανίσχυρο, το οποίο στερεί οιοδήποτε  κύρος και  ισχύ από την άνω «διαιτητική διαδικασία», την οποία   άλλωστε και για  αυτόν  τον λόγο ουδόλως νομιμοποιήσαμε  με  συμμετοχή μας σε αυτήν∙

5ον] μη αρκούμενοι  δε  στην άνω κατ’ εξακολούθηση παραβατική  συμπεριφορά  σας, απευθυνόμενοι στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (Διαδικασία Εκουσίας Δικαιοδοσίας) η  4η  εξ  υμών,  εκπροσωπούμενη από  τον πληρεξούσιο  δικηγόρο  της Λεωνίδα Μαραβέλη, εταίρο  της δικηγορικής  εταιρείας «Παμπούκης, Μαραβέλης, Νικολαίδης & Συνεργάτες», ο οποίος είχε εκπροσωπήσει  την 4η  εξ υμών  και  στο πλαίσιο  της άνω  “διαιτησίας” και στον οποίο κοινοποιείται η παρούσα, καταθέσατε  την από 30.07.2019 και με  ειδικό αριθμό κατάθεσης 3070/2019 αίτηση, δικάσιμος  της  οποίας έχει οριστεί η 1η Ιουλίου  του  2020 και με  την οποία αιτείστε  την κήρυξη εκτελεστής  στην Ελλάδα της άνω στηριζόμενης σε  ψευδή αποδεικτικά μέσα υπ’  αριθμόν 23540/ΑΥΖ Διαιτητικής Απόφασης.

ΙΙ.  Κατόπιν των ανωτέρω και επειδή σύμφωνα  ενδεικτικά με  την ΑΠ 1480/2017:

Όπως από το άρθρο 386 §  1 ΠΚ προκύπτει, θεωρείται τετελεσμένη η απάτη επί δικαστηρίου, όταν -δια της εν γνώσει υποβολής ψευδών ισχυρισμών, επικλήσεως και προσκομίσεως πλαστών ή ανακριβών αποδεικτικών στοιχείων- εκδίδεται από το πολιτικό δικαστήριο οριστική απόφαση και γίνονται δεκτά τα προβαλλόμενα και συνιστώντα το περιεχόμενο του ισχυρισμού του δράστη της απάτης σε βάρος του αντιδίκου του, εφόσον πείσθηκε το δικαστήριο για την αλήθεια αυτή των ισχυρισμών με ψευδή αποδεικτικά στοιχεία και με την εκδοθείσα οριστική απόφαση επήλθε βλάβη στον διάδικο, που είναι αντίδικος του δράστη.

Επειδή γενεσιουργό λόγο της υποχρέωσης προς αποζημίωση κατά τα άρθρα 297, 298 και 914 ΑΚ αποτελεί και η απάτη ενώπιον του δικαστηρίου δια της επικλήσεως και χρήσεως, εν γνώσει, νοθευμένων ή ανακριβών κατά περιεχόμενο αποδεικτικών εγγράφων, εξ αιτίας της οποίας το δικαστήριο παραπλανήθηκε και εξέδωσε απόφαση υπέρ του δράστη της απάτης και σε βάρος της περιουσίας τρίτου προσώπου, το οποίο και ζημιώνεται (ΑΠ 991/2010).

Επειδή, πέραν τούτων, σύμφωνα με το άρθρο 116 ΚΠολΔ, οι διάδικοι, οι νόμιμοι αντιπρόσωποι και οι πληρεξούσιοι αυτών οφείλουν να τηρούν τους κανόνες των χρηστών ηθών και της καλής πίστεως, να αποφεύγουν ενέργειες που φανερά οδηγούν στην παρέλκυση της δίκης, να εκθέτουν τα πραγματικά γεγονότα που αναφέρονται στην υπόθεση, έτσι ακριβώς όπως τα γνωρίζουν με πληρότητα και σύμφωνα με την αλήθεια.

Επειδή η διάταξη αυτή που αποσκοπεί στον περιορισμό της καταχρήσεως των δικονομικών δυνατοτήτων επιβάλλει στο διάδικο την τήρηση, κατά τη διενέργεια των διαφόρων διαδικαστικών πράξεων, των κανόνων των χρηστών ηθών και της καλής πίστεως, ενώ παράλληλα  καθιερώνει ως γνήσια υποχρέωση (και όχι απλώς ως δικονομικό βάρος) την τήρηση του καθήκοντος αληθείας. Τούτο δε απαγορεύει στα ανωτέρω πρόσωπα να προβάλλουν αναληθείς πραγματικούς ισχυρισμούς, την ανακρίβεια των οποίων γνωρίζουν, και αφετέρου να αμφισβητούν πραγματικούς ισχυρισμούς του αντιδίκου, καίτοι γνωρίζουν ότι είναι αληθείς.

Επειδή, περαιτέρω, η παράβαση του καθήκοντος της αλήθειας, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν πληροί και τις προϋποθέσεις στοιχειοθετήσεως της απάτης, συνεπάγεται και υποχρέωση προς αποζημίωση του αντιδίκου (άρθρα 914, 919 ΑΚ).

Επειδή σύμφωνα με  το άρθρο 7 § 1 ΚΠΔ περί εγκλημάτων αλλοδαπών στην αλλοδαπή:

«1. Οι ελληνικοί ποινικοί νόμοι εφαρμόζονται και κατά αλλοδαπού για πράξη που τελέστηκε στην αλλοδαπή και χαρακτηρίζεται από αυτούς ως κακούργημα ή πλημμέλημα, αν η πράξη αυτή στρέφεται εναντίον Έλληνα πολίτη και είναι αξιόποινη, με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της, και κατά τους νόμους της χώρας όπου τελέστηκε ή αν διαπράχθηκε σε πολιτειακά ασύντακτη χώρα. Ως Έλληνας πολίτης για την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου λογίζεται και το κυοφορούμενο που θα αποκτήσει με τη γέννησή του την ελληνική ιθαγένεια, καθώς και τα νομικά πρόσωπα που εδρεύουν στην ημεδαπή.»

ΓΙΑ  ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

1.] ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ  εντόνως για  την άνω  παράνομη, κακόπιστη και αντισυναλλακτική  συμπεριφορά σας∙

2.] ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ όπως απέχετε από την τέλεση οιασδήποτε περαιτέρω παράνομης δικαστικής ή  εξώδικης πράξης και αδικοπραξίας σε βάρος  της εταιρείας μας, επφυλασσόμενοι για  την άσκηση παντός νομίμου  δικαιώματός μας, απορρέοντος από τις ανωτέρω αιτίες, και  δη κατά παντός κατά νόμον  υπευθύνου.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει την παρούσα  προς έκαστο  εξ αυτών, προς  τους οποίους απευθύνεται και όπως  κοινοποιήσει αυτήν, στον προς ον η άνω κοινοποίηση, προς γνώση  εκάστου  εξ αυτών  και για τις έννομες συνέπειες, αντιγράφοντας αυτήν ολόκληρη στην οικεία έκθεση επίδοσής του.

Αθήνα, 25/06/2020

Για την δηλούσα, προσκαλούσα και διαμαρτυρόμενη  ανώνυμη εταιρεία «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

Παρά ταύτα, οι ανωτέρω όχι μόνο δεν απάντησαν στην ως άνω από 25.06.2020 εξώδικη δήλωσή μας, προφανώς μην έχοντας να αντιτάξουν κάτι στους αληθείς ισχυρισμούς μας, αλλά επιπλέον την 01.07.2020  συνέχισαν την εγκληματική τους δράση διαπράττοντας το αδίκημα της κακουργηματικής απάτης επί δικαστηρίω κατ’ εξακολούθηση, αφού απεπειράθησαν να παραπλανήσουν ΚΑΙ τον Έλληνα Δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, δια της αποκρύψεως αυτή τη φορά ότι η αλλοδαπή διαιτητική απόφαση της οποίας ζητούν την αναγνώριση και την περιαφή του εκτελεστήριου τύπου, αποτελεί πράγματι προϊόν εξαπατήσεως του αλλοδαπού Δικαστού! Πιο συγκεκριμένα, την 01.07.2020, οι νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC», εκπροσωπούμενοι από τον αυτό πληρεξούσιο δικηγόρο  της κ. Λεωνίδα Μαραβέλη, παρουσιάστηκαν  ενώπιον του Δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Εκούσια Δικαιοδοσία), και προκειμένου να τον πείσουν ότι δήθεν η ως άνω Διαιτητική Απόφαση είναι έγκυρη και άρα θα πρέπει να κηρυχθεί εκτελεστή προκειμένου εν συνεχεία να την εκτελέσουν αναγκαστικά σε βάρος της εταιρείας μας και να εισπράξουν παράνομο περιουσιακό όφελος 3 εκατ. Ευρώ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ από αυτόν ότι αυτή είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΚΥΡΗ ως προϊόν εξαπατήσεως του Διαιτητικού Δικαστή συνεπεία των δικών τους κακουργηματικών πράξεων!!! Προκειμένου δεν να τον πείσουν προσεκόμισαν ψευδή αποδεικτικά μέσα και συγκεκριμένα την  ανωτέρω υπ’ αριθμόν 23540/ΑΥΖ Διαιτητική Απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΔΕΕ) [Σχετικό 2.], περιέχουσα τις άνω ψευδείς καταθέσεις,  και την ανωτέρω  από 22.08.2016 εικονική σύμβαση περί υποτιθέμενης “υπεργολαβίας” [Σχετικό 3], ως αυτή “τροποποιήθηκε” με  την από 29.08.2016 εικονική τροποποίηση της  [Σχετικό 3α]. Έτσι, άπαντες οι ως άνω επεδίωξαν, άλλως  σε  κάθε περίπτωση αποδέχθηκαν την εξαπάτηση του Αξιότιμου Πολιτικού Δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ο οποίος εκδίκασε την 01.07.2020 την άνω αίτηση, επί τω τέλει έκδοσης  δικαστικής απόφασης,  η  οποία   θα προσδώσει νομιμοφάνεια και εκτελεστότητα  στην ελληνική επικράτεια  της άνω απόφασης  Διαιτητικού Δικαστηρίου, που μέσω  ομοίως εξαπάτησής  του υφάρπαξε η  αιτούσα – «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC», νόμιμα  εκπροσωπούμενη, υπό τις  ευλογίες και με  την άμεση συνδρομή των λοιπών εγκαλουμένων.

ΙΙ. ΝΟΜΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

2.1.  Σύμφωνα με  το άρθρο 386 ΠΚ:  «1. Όποιος με την εν γνώσει παράσταση ψευδών γεγονότων σαν αληθινών ή την αθέμιτη απόκρυψη ή παρασιώπηση αληθινών γεγονότων βλάπτει ξένη περιουσία πείθοντας κάποιον σε πράξη, παράλειψη ή ανοχή με σκοπό από τη βλάβη αυτής της περιουσίας να αποκομίσει ο ίδιος ή άλλος παράνομο περιουσιακό όφελος τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή. Αν η ζημία που προκλήθηκε υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα έτη και χρηματική ποινή.»

Ως ειδικότερη δε μορφή της απάτης συνιστά η απάτη επί δικαστηρίω, σύμφωνα με την οποία ο δικαστής, πλανώμενος από τους ισχυρισμούς του διαδίκου, προβαίνει με την έκδοση εσφαλμέν ης απόφασης, σε διάθεση της περιουσίας του ηττώμενου αντιδίκου. (οράτε Ποινικό Δίκαιο Ειδικό Μέρος, Μυλωνόπουλος εκδ. 2016, σελ. 454) Έτσι, παγίως δέχεται η νομολογία μας ότι απάτη μπορεί να τελεστεί και με παραπλάνηση του δικαστή, ο οποίος δικάζει σε πολιτική δίκη όταν ο δράστης, με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο περιουσιακό όφελος, προβαίνει εν γνώσει του σε ψευδείς ισχυρισμούς παραπλανώντας το δικαστήριο σε έκδοση απόφασης υπέρ αυτού, και σε βλάβη της περιουσίας του αντιδίκου του. (ως εν προκειμένω) οράτε Μυλωνόπουλος, σελ. 455. Τέτοια μάλιστα ψευδές αποδεικτικό μέσο είναι,  μεταξύ άλλων, και η εν γνώσει επίκληση και προσαγωγή εικονικών εγγράφων ή εγγράφων γνήσιων μεν αλλά ψευδών κατά περιεχόμενο (οράτε ΑΠ 636/1998 ΠΧ ΜΘ 130, ΑΠ 578/1995 ΠΧ ΜΕ 899, ΑΠ 1612/1995 ΠΧ ΜΣΤ 1026, ΑΠ 996/2003 ΠοινΛογ 2003 σελ 1093 (ad hoc εικονικό συμφωνητικό)- οράτε Μυλωνόπουλος ως άνω σελ. 455. Επίσης, ψευδές αποδεικτικό είναι η χρησιμοποίηση ψευδομάρτυρα, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να καταλήξει σε εσφαλμένα συμπεράσματα. (ό.π. σελ. 455)

Σύμφωνα  δε με  τη βιβλιογραφία και  την νομολογία (οράτε  ενδεικτικά  ΑΠ 1480/2017), θεωρείται τετελεσμένη η απάτη επί  δικαστηρίω  κατά   το άρθρο 386 §  1 ΠΚ, όταν – δια της εν γνώσει υποβολής ψευδών ισχυρισμών, επικλήσεως και προσκομίσεως πλαστών ή ανακριβών αποδεικτικών στοιχείων- εκδίδεται από το πολιτικό δικαστήριο οριστική απόφαση και γίνονται δεκτά τα προβαλλόμενα και συνιστώντα το περιεχόμενο του ισχυρισμού του δράστη της απάτης σε βάρος του αντιδίκου του, εφόσον πείσθηκε το δικαστήριο για την αλήθεια αυτή των ισχυρισμών με ψευδή αποδεικτικά στοιχεία και με την εκδοθείσα οριστική απόφαση επήλθε βλάβη στον διάδικο, που είναι αντίδικος του δράστη.

2.2. Περαιτέρω, σύμφωνα με το άρθρο 224 § 1 ΠΚ:

«1. Όποιος, ενώ εξετάζεται ως διάδικος ή μάρτυρας σε δικαστήριο ή ενώπιον αρχής αρμόδιας να ενεργεί εξέταση για την κρινόμενη υπόθεση, εν γνώσει του καταθέτει ψευδή στοιχεία σχετικά με την υπόθεση αυτή ή αρνείται ή αποκρύπτει την αλήθεια, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών έως τρία έτη και χρηματική ποινή.»

2.3. Τέλος,  σύμφωνα με  το άρθρο 7 § 1 ΚΠΔ περί εγκλημάτων αλλοδαπών στην αλλοδαπή:

«1. Οι ελληνικοί ποινικοί νόμοι εφαρμόζονται και κατά αλλοδαπού για πράξη που τελέστηκε στην αλλοδαπή και χαρακτηρίζεται από αυτούς ως κακούργημα ή πλημμέλημα, αν η πράξη αυτή στρέφεται εναντίον Έλληνα πολίτη και είναι αξιόποινη, με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της, και κατά τους νόμους της χώρας όπου τελέστηκε ή αν διαπράχθηκε σε πολιτειακά ασύντακτη χώρα. Ως Έλληνας πολίτης για την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου λογίζεται και το κυοφορούμενο που θα αποκτήσει με τη γέννησή του την ελληνική ιθαγένεια, καθώς και τα νομικά πρόσωπα που εδρεύουν στην ημεδαπή.»

ΙΙΙ.  Επειδή για την απόδειξη της βασιμότητας όλων των ανωτέρω ισχυρισμών μας, προσάγουμε και επικαλούμαστε άπαντα τα ανωτέρω έγγραφα [Σχετικά 1 – 6στ], ως  επίσης και :

α)  το  εν ισχύ Καταστατικό  της  εταιρείας μας [Σχετικό Α.]

β) την υπ’ αριθμόν 1618133/07.08.2019  ανακοίνωση του ΓΕΜΗ, στην οποία οποία έχει δημοσιευτεί  το εν ισχύ ΔΣ και η νόμιμη εκπροσώπηση  της  εταιρείας μας [Σχετικό Β.]

γ) το από 06.07.2020 ειδικό Πρακτικό  του ΔΣ, με θεώρηση  του  γνησίου  της  υπογραφής  των Μελών του ΔΣ. κατά το άρθρο 42 ΠΚ, με το οποίο ορίζουμε  ως  πληρεξούσιο και  εκπρόσωπό μας   για  την υποβολή  της παρούσας  έγκλησης  τον κ. Δημήτριο Λουβερδή, δικηγόρο και κάτοικο Αθηνών, επί της οδού Νικ. Πλαστήρα αρ. 119, με ΑΜ Δ.Σ.Α.: 28922,  τον οποίο ορίζουμε πληρεξούσιο δικηγόρο και  αντίκλητό μας [Σχετικό Γ.]

Επειδή η  εταιρεία μας νομιμοποιείται ενεργητικώς να δηλώσει  στήριξη  της κατηγορίας κατ’ άρθρα 68 & 82 επ. ΚΠΔ για τα ανωτέρω αδικήματα, ως αμέσως εξ αυτών ζημιωθείσα και  συναφώς νομίμως  υποβάλλουμε   το  υπ’ αριθμόν …………………………………………… παράβολο ποσού € 40  για  την άνω  δήλωση  στήριξης  κατηγορίας.

Επειδή ως μάρτυρες μας, παρ’ εκτός άλλων που ενδεχομένως θα γνωστοποιήσουμε νομίμως, προτείνουμε:

α)  τον κ. Χρήστο Καλογρίτσα του Ιωάννη, κάτοικο Ν. Σμύρνης Αττικής, επί της οδού Νικ. Πλαστήρα αρ. 105∙

β) τον κ. Κυριάκο Τόμπρα  του Χρήστου και της Μαίρης, κάτοικο Αθήνας, οδός  Αγίου Κωνσταντίνου αρ. 2∙ και

γ) τον κ. Χρήστο Νικολάου του Ευαγγέλου και της Μαρίας, κάτοικο Παλαιού Ψυχικού Αττικής, οδός Δάφνης αρ. 3-5.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

ΕΓΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ στήριξη κατηγορίας σε βάρος των ανωτέρω εγκαλούμενων κατ’ άρθρα 68 & 82 επ. ΚΠΔ για  τις άδικες πράξεις,   τις οποίες παρανόμως διέπραξαν σε βάρος  της εταιρείας μας, ήτοι  για την άμεση βλάβη, την οποία έχουμε υποστεί  κατά τις  ΑΚ 914 επ. ΑΚ & ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ  ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ σε βάρος των εγκαλουμένων και κατά παντός κατά νόμον υπευθύνου για τα ως άνω αδικήματα και οιοδήποτε άλλο προκύψει από την έρευνά σας.

Τέλος, αιτούμαστε τη χορήγηση επικυρωμένου αντιγράφου της παρούσας.

Αθήνα,  06 Ιουλίου 2020

Για  την εγκαλούσα ανώνυμη  εταιρεία με  την επωνυμία

«ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»

Ο ειδικά  εξουσιοδοτηθείς πληρεξούσιος δικηγόρος

…………………………………………….

Δημήτριος Λουβερδής

[1] Η  οποία και άμεσα το μετέφερε  τραπεζικά  στον συμφωνημένο τελικό αποδέκτη – ανώνυμη εταιρεία  «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.».