Αμφότεροι οι μονομάχοι ήταν λαβωμένοι λόγω ληγμένων συμβολαίων και τραυματισμών… Ούτε είχαν κάποιο βαθμολογικό κίνητρο… Όμως, ο Παναθηναϊκός ήταν σε κάπως καλύτερη θέση, είχε περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερη ποιότητα, τα αξιοποίησε και επικράτησε 2-0 του Άρη στο ΟΑΚΑ.

Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη έψαξαν με μεγαλύτερη ένταση την πρώτη νίκη τους στα Play Off, έπαιξαν με πάθος και είχαν ουσία στην τελική προσπάθεια. Ο Κουρμπέλης με ένα ευθύβολο σουτ στο 41’ και ο Κολοβέτσιος με κεφαλιά στο 88’ μετά από κόρνερ του Μπουζούκη, έδωσαν το «τρίποντο» στο τριφύλλι.

Γκολ πέτυχε και ο Καμπετσής, αλλά σε ένα ρεσιτάλ ατυχίας, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι είδε τον διαιτητή να μην του το κατοκυρώνει, επειδή είχε προηγηθεί παράβαση που εντοπίστηκε από το VAR.

Ο Άρης από την πλευρά του προσπάθησε, είχε κάποιες καλές στιγμές, αλλά το ζητούμενο είναι να τελειώσει όσο πιο ανώδυνα τη διαδικασία… Ο Μίκαελ Ένινγκ είχε μόλις 15άδα στον πάγκο, έκανε μόνο μία αναγκαστική αλλαγή και έχασε και τον Ντουάρτε, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά και η κατάσταση θα εκτιμηθεί την Πέμπτη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δώνης): Χριστογεώργος, Θεοχάρης, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Χατζηθεοδωρίδης (82′  Ζαγορίτης), Κουρμπέλης, Αγιούμπ (46′ Ανουάρ), Χατζηγιοβάνης (65′ Αλεξανδρόπουλος), Καμπετσής (82′ Περέα), Μπουζούκης, Μακέντα (76′ Αθανασακόπουλος).

ΑΡΗΣ (Ένινγκ): Έμαν, Μπακούτσης, Ρόουζ, Μπαγκαλιάνης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα, Μαρτίνες, Μαντσίνι, Ντουάρτε (45+6′ Διαμαντόπουλος).