Η γερμανική φίρμα ανακοινώνει ότι το νέο Οpel Mokka – e, θα κυκλοφορήσει τόσο σε εκδόσεις βενζίνης, όσο και σε μια αμιγώς ηλεκτρική, για την οποία έχει να δώσει πολλά στοιχεία. Ειδικότερα, το νέο μοντέλο  ,  όπως συμπληρώνει η Opel, είναι ένα αυτοκίνητο προετοιμασμένο για την πόλη αλλά και τα ταξίδια. Σε εμφάνιση, το νέο μοντέλο όντως υιοθετεί ένα σύγχρονο μοτίβο, που σε κάθε περίπτωση θα προσελκύσει τον υποψήφιο αγοραστή.

Ειδικότερα, η ηλεκτρική έκδοση κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων, με ροπή 260 Nm.

Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 χλμ/ώρα προς όφελος της ενέργειας που είναι αποθηκευμένη στη μπαταρία 50 kWh και της αυτονομίας. Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών προγραμμάτων οδήγησης – Normal, Eco και Sport.

Ακόμη πιο σημαντικό, ότι η ταχεία φόρτιση  μέσω της παροχής των 100 kW DC πραγματοποιείται μέσα σε 30 λεπτά και εξασφαλίζει το 80% της χωρητικότητάς της  Το Opel Mokka-e έχει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως 322 χιλιόμετρα, από τα πιο «αισιόδοξα» νούμερα, που φανερώνουν την πρόβλεψη των αυτοκινητοβιομηχανιών για συνεχώς αυξανόμενη αυτονομία στα επόμενης γενιάς ηλεκτρικά οχήματα.