Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή φορείς και κάτοικοι στη Δραπετσώνα, από την περιοχή των Λιπασμάτων, μέχρι τα γραφεία της εταιρείας Oil One.

Όπως ανέφεραν μιλώντας στο MEGA, αν μέχρι τώρα είκαζαν ότι η δυσοσμία και η ευρύτερη ρύπανση στην περιοχή οφείλεται στη δραστηριότητα της συγκεκριμένης εταιρείας, μετά τα αποτελέσματα της έρευνας του «Δημόκριτου» και του Αστεροσκοπείου είναι σίγουροι.

Μεταξύ των διαδηλωτών και πολλά μικρά παιδιά, με τους κατοίκους να αναφέρουν ότι για αυτά γίνονται όλα, καθώς αντιμετωπίζουν πρόβλημα και στα σπίτια τους αλλά και στα σχολεία τους εξαιτίας της δυσοσμίας.

Οι κάτοικοι δηλώνουν ότι θα αποδείξουν ότι οι στίχοι του τραγουδιού που λένε «στη Δραπετσώνα πια δεν έχουμε ζωή» δεν ισχύουν, και ότι είναι οι ίδιοι που καθορίζουν τη ζωή τους.

Επίσης, ζητούν την έμπρακτη στήριξη των κομμάτων στον αγώνα τους.

Φορείς και κάτοικοι εμφανίζονται ενοχλημένοι και από την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος να ορίσει τρίτο φορέα ερευνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα δώσει παράταση ζωής στην εταιρία για τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια.

Δείτε πλάνα από την πορεία διαμαρτυρίας