H VW, μετά το νέο ID3, που θα δούμε να κυκλοφορεί στην αγορά το φθινόπωρο, ετοιμάζει, στην ίδια πλατφόρμα, που είναι «κομμένη και ραμμένη» για τα ηλεκτρικά της μοντέλα, να παρουσιάσει και ένα νέο SUV μοντέλο, με στόχο την κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων.  Το νέο ID4 θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις X και Crozz.  Σύμφωνα με πληροφορίες το ID.4 X και το ID.4 Crozz θα έχουν κοινό μεταξόνιο 2.76 μέτρα και πλάτος 1.85 μέτρα, αλλά διαφορετικό μήκος και ύψος. Το ID.4 X έχει μήκος 4.61 μέτρα ενώ το ID.4 Crozz είναι ελαφρώς μικρότερο σε αυτές τις διαστάσεις, με μήκος 4.5 μέτρα mm και ύψος 1.62 μέτρα Οι διαφορές προκύπτουν από τη χρήση διαφορετικών προφυλακτήρων και καθαρού ύψους από το έδαφος.  Όσον αφορά την κίνηση του μοντέλου, βασίζεται αποκλειστικά σε  ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 204 ίππων με τη ροπή στα 310 Nm .

Η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα, ενώ, η μπαταρία έχει τοποθετηθεί στο πάτωμα του αυτοκινήτου. Όσο για την αυτονομία, αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 230 και 550 χλμ, ανάλογα με την έκδοση που θα επιλέξει ο υποψήφιος πελάτης. Το ID.4, όπως είχε ανακοινωθεί και παλαιότερα,  αρχικά θα είναι διαθέσιμο με κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ, αργότερα θα δούμε και μια πιο ισχυρή έκδοση,  με τετρακίνηση. Να σημειωθεί, ότιη  μπαταρία υψηλής τάσης που είναι κάτω από τον χώρο επιβατών, εγγυάται χαμηλό κέντρο βάρους και ισορροπημένη κατανομή φορτίου στους άξονες. Η μπαταρία φορτίζεται με εναλλασσόμενο μονοφασικό ή τριφασικό AC ή συνεχές DC ρεύμα ως στάνταρ. 

Το ID.4 θα φέρει όλο το ψηφιακό οπλοστάσιο που προσφέρει η VW στα νέα της μοντέλα, ενώ, κύριο χαρακτηριστικό, ότι θα φέρει λειτουργίες αφής ή φωνητικό έλεγχο. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Volkswagen προσφέρει υψηλά επίπεδα τεχνολογίας ασφάλειας και πλήρη συνδεσιμότητα. Το ID4 Crozz θα είναι και η έκδοση που θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά έως τα τέλη του 2020, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε την τιμή – σε κάθε περίπτωση θα κοστίζει παραπάνω από 30 χιλιάδες ευρώ.